Putin mai pierde un om-cheie: șeful producătorului de transportoare de rachete Kalibr. A murit subit, la o zi după ce a lansat un submarin al proiectului 677 Lada

0
2234

A mai murit, în „condiții neașteptate”, un acolit de seamă al dictatorului Vladimir Putin. Este vorba despre Aleksandr Buzakov (66 de ani), director general al companiei JSC Admirality din Sankt Petersburg, care produce bărci, submarine și transportoare de rachete Kalibr. Propaganda Kremlinului a scris la unison că decesul său a fost unul „prematur” și „tragic”.

Dispariția bruscă a lui Aleksandr Buzakov (66 de ani), la data de 24 decembrie, în ajunul Crăciunului, a fost confirmată de serviciul de presă al companiei pe care o conducea. JSC Admirality este unul dintre cele mai mari șantiere navale din Federația Rusă, având posibilitatea să găzduiască nave de până la 70.000 de tone, 250 de metri lungime și 35 de metri lățime.

Cu o zi înainte de a trece în neființă, șeful JSC Admirality a participat la lansarea submarinului „Velikie Luki”, din cadrul proiectului 677 Lada. El a mai condus în trecut Uzina de construcții navale Severnaia Verf și Centrul de construcții navale de Vest.

Mai multe informații despre moartea lui Buzakov au apărut site-ul ucrainean Obozrevatel.com.

„Submarinele de transport Kalibr au fost folosite de ocupanți pentru lovituri cu rachete asupra Ucrainei”

  • „Compania a făcut publicitate pentru Velikie Luki, considerându-l un reprezentant al «celor mai moderne și promițătoare submarine interne nenucleare, atât în ​​ceea ce privește eficacitatea luptei, cât și alte caracteristici tactice și tehnice».”
  • „Șantierele Navale Admiralty constituie singura fabrică rusească de construcții navale din această clasă.”
  • „În timpul conducerii lui Aleksandr Buzakov, întreprinderea a început să se specializeze în construcția de submarine avansate de transport diesel Kalibr. Astfel de submarine au fost folosite de ocupanți pentru lovituri cu rachete asupra Ucrainei (Moscova însăși a confirmat acest lucru în aprilie 2022).”
  • „Pe 13 decembrie, angajații șantierului naval au fost distinși cu medaliile Kremlinului «Pentru serviciile patriei», primind și mulțumirile personale din partea dictatorului rus Vladimir Putin.”
Aleksandr Buzakov
  • „În noaptea de 9 noiembrie, primul șef al serviciului de control al drogurilor, generalul-colonel Viktor Cerkesov, a murit în Rusia, la vârsta de 72 de ani. Era cel mai apropiat aliat al lui Putin.”
  • „La 14 septembrie, Vladimir Sungorkin, 69 de ani, redactor-șef al publicației de propagandă «Komsomolskaia Pravda, a murit în urma unui accident vascular cerebral. El a reușit să câștige un premiu de la Putin pentru că a acoperit anexarea Crimeei într-un mod care a fost benefic pentru Kremlin.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Se naște cuplul politic care va uni pușcăria cu balamucul: Dragnea a pus ochii pe Șoșoacă! „E singura sinceră, aș colabora cu ea”

* VIDEO. Discursul istoric al lui Zelenski în Congresul SUA. Emoționant! Cuceritor! Excepțional! Ovaționat în picioare și de democrați, și de republicani

* „Politica SUA: să fie epuizat tot potențialul militar al Rusiei; Putin să rămână fără trupe. Va fi o distrugere completă”

* „SUA trebuie să se pregătească deja de prăbușirea finală a Uniunii Sovietice, care va fi dizolvarea Federației Ruse”. Analiză excepțională a unui celebru expert în securitate

* VIDEO. Dana Budeanu în prime-time, la Antena 3 „CNN”: „Putin e omul anului 2022! Din politică, din orice. Pe pozitiv”. Conspirații și delir, cu Gâdea „copil de mingi”

* VIDEO. Ministrul Daea jignește grav un ziarist, iar PSD și Ciucă îl țin în brațe pe grobian! „Nu prea e bine, la mărimea pe care o aveţi, să luaţi un kilogram de jumări. Vă ajunge 100 de grame” / „Nu vă fac gras, vă fac cum sunteți”

* O uriașă afacere penală în Redacția Sport a TVR: bișnița cu bilete. La Mondialul din Qatar, 64 de bilete au fost vândute „unor prieteni” ai lui Cristian Oprean, în mandatul lui Dorin Chioțea. Toate – la semifinale și finală, unde prețurile pe „piața neagră” explodează

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.