Evenimente majore pe frontul din Donbass: ucrainenii au intrat în orașul-cheie Kreminna, unde au loc lupte de stradă. Cucerirea acestuia ar rupe frontul rusesc pe axa Lisiceansk – Svatove

0
5106
Situația din zona orașului Kreminna pe 25 decembrie. Ucrainenii au intrat în periferiile orașului dinspre sud

Surse neoficiale rusești și ucrainene deopotrivă semnalează că, începând de duminică, în orașul-cheie Kreminna, de pe frontul din Donbass, au loc lupte de stradă. Localitatea este una de importanță capitală pentru linia defensivă rusească din zonă, pentru că asigură legătura între Lisiceansk și Svatove, alte două orașe aflate în imediata apropiere a frontului.

Ucrainenii încearcă acum să reteze șoseaua P66, pe ruta Lisiceansk – Kreminna – Svatove. După zile de bătălii feroce, forțele Kievului s-au apropiat de Kreminna și bloggeri militari atât pro-ruși, cât și pro-ucraineni anunță că s-a intrat în oraș.

Există rapoarte despre activități ale ucrainenilor și în pădurile de la sud de Kreminna, ceea ce – spun observatorii militari – poate fi un indiciu al unei viitoare ofensive și acolo.

Nici autoritățile ucrainene, nici cele rusești n-au confirmat oficial până acum luptele din Kreminna, dar acest lucru nu e neobișnuit. Cucerirea localităților Șervonopopivka și Dibrova de către ucraineni s-a produs de câteva zile, dar nimeni n-a vorbit oficial despre asta.

Bloggeri ruși n-au anunțat pierderea lor, însă au modificat pe tăcute hărțile cu frontul din regiune, trecând acum localitățile de partea cealaltă a liniei de contact, în timp ce scriu acum că artileria Moscovei le bombardează.

Un indiciu relevant cu privire la situația din Kreminna vine de la relatările localnicilor care se plâng că trupele rusești au început să jefuiască tot ceea ce le pică în mâini. În cele 10 luni trecute de la începerea invaziei, acesta a devenit un fel de model repetitiv: întotdeauna, în ajunul retragerii din localitățile respective, trupele rusești se dedau la jafuri, distrugeri și crime.

Dacă se va obține controlul asupra orașului Kreminna, rușii ar putea fi nevoiți să evacueze tot bancul vestic la râului Krasna, apreciază mai mulți observatori ai luptelor din regiune.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Se naște cuplul politic care va uni pușcăria cu balamucul: Dragnea a pus ochii pe Șoșoacă! „E singura sinceră, aș colabora cu ea”

* VIDEO. Discursul istoric al lui Zelenski în Congresul SUA. Emoționant! Cuceritor! Excepțional! Ovaționat în picioare și de democrați, și de republicani

* „Politica SUA: să fie epuizat tot potențialul militar al Rusiei; Putin să rămână fără trupe. Va fi o distrugere completă”

* „SUA trebuie să se pregătească deja de prăbușirea finală a Uniunii Sovietice, care va fi dizolvarea Federației Ruse”. Analiză excepțională a unui celebru expert în securitate

* VIDEO. Dana Budeanu în prime-time, la Antena 3 „CNN”: „Putin e omul anului 2022! Din politică, din orice. Pe pozitiv”. Conspirații și delir, cu Gâdea „copil de mingi”

* VIDEO. Ministrul Daea jignește grav un ziarist, iar PSD și Ciucă îl țin în brațe pe grobian! „Nu prea e bine, la mărimea pe care o aveţi, să luaţi un kilogram de jumări. Vă ajunge 100 de grame” / „Nu vă fac gras, vă fac cum sunteți”

* O uriașă afacere penală în Redacția Sport a TVR: bișnița cu bilete. La Mondialul din Qatar, 64 de bilete au fost vândute „unor prieteni” ai lui Cristian Oprean, în mandatul lui Dorin Chioțea. Toate – la semifinale și finală, unde prețurile pe „piața neagră” explodează

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.