miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. Discursul integral al lui Putin, în care a anunțat mobilizarea parțială...

VIDEO. Discursul integral al lui Putin, în care a anunțat mobilizarea parțială și a amenințat omenirea cu bombe atomice

-

Sinistrul discurs rostit de dictatorul Vladimir Putin miercuri dimineață, după semnarea decretului privind mobilizarea parțială, va fi arhivat în sertarul negru al istoriei secolului XXI. Minciunile și amenințările s-au succedat halucinant.

Vladimir Putin a mințit scârbos acuzând Occidentul că „a lansat șantajul nuclear”. În realitate, de mai bine de jumătate de an, de la invadarea Ucrainei de către ruși, singurii care au vânturat amenințări cu lovituri nucleare au fost Putin și ciracii săi.

Culmea, Putin a amenințat Occidentul cu lovituri nucleare chiar în discursul de miercuri, în care acuza NATO exact de acest lucru!

Vă prezentăm discursul integral al lui Vladimir Putin (21 septembrie 2022) – o mostră de gândire diavolească.

- Advertisement -

Discursul integral al lui Vladimir Putin

„Dragi prieteni!

Tema discursului meu este situația din Donbas și mersul operațiunii militare speciale pentru eliberarea acestui teritoriu de sub regimul neo-nazist care a preluat puterea în Ucraina în 2014, ca urmare a unei lovituri de stat armate.

Mă adresez astăzi vouă: tuturor cetățenilor țării noastre, oamenilor de diferite generații, vârste și naționalități, oamenilor din marea noastră Patrie, tuturor celor care sunt uniți de marea Rusie istorică, soldaților și ofițerilor, voluntarilor care luptă acum pe linia frontului şi se află pe postul de luptă, fraților și surorilor noastre – locuitorilor republicilor populare Donețk și Lugansk, ai regiunilor Herson și Zaporojie și din alte zone eliberate de sub regimul neo-nazist.

- Advertisement -

Este vorba despre pașii necesari, urgenţi pentru apărarea suveranităţii, securităţii și a integrităţii teritoriale a Rusiei, despre susținerea dorinței și a voinței compatrioților noștri de a-și determina singuri propriul viitor și despre politica agresivă a unei părți din elitele occidentale, care se străduiesc cu toată puterea lor să-și mențină dominația, iar pentru aceasta încearcă să blocheze, să suprime orice centre suverane independente de dezvoltare, pentru a continua să-și impună grosolan propria voință altor țări și popoare, să-şi planteze pseudo-valorile.

Scopul acestui Occident este de a slăbi, de a diviza și, în cele din urmă, de a distruge țara noastră. Ei spun deja direct că în 1991 au reușit să destrame Uniunea Sovietică, iar acum a sosit momentul pentru Rusia însăși, ca ea să se dezintegreze în multe teritorii și regiuni ostile de moarte între ele.

Și planifică astfel de planuri de mult timp. Au încurajat bandele de teroriști internaționali din Caucaz, au avansat infrastructura ofensivă a NATO aproape de granițele noastre. Ei au făcut din rusofobie totală arma lor şi timp de decenii au alimentat intenționat ura față de Rusia, în primul rând în Ucraina, pe care au pregătit-o pentru soarta unui cap de pod antirusesc, iar poporul ucrainean însuși a fost transformat în carne de tun și împins la război cu țara noastră, dezlănțuindu-l – acest război – încă din 2014, folosind forțele armate împotriva populației civile, organizând un genocid, blocade, teroare împotriva oamenilor care au refuzat să recunoască puterea apărută în Ucraina ca urmare a unei lovituri de stat.

Și după ce actualul regim de la Kiev a refuzat, în mod public, o soluție pașnică a problemei Donbass-ului și, în plus, și-a anunțat pretențiile asupra armelor nucleare, a devenit absolut clar că un nou atac – așa cum s-a mai întâmplat de două ori înainte, la scară largă, asupra Donbass-ului – era inevitabil. Iar apoi, la fel de inevitabil, ar fi avut loc un atac asupra Crimeii Ruse – asupra Rusiei.

În acest sens, decizia privind desfăşurarea operațiunii militare preventive era absolut necesară și singura posibilă. Principalele sale scopuri – eliberarea întregului teritoriu al Donbass-ului – au fost și rămân neschimbate.

Republica Populară Lugansk (LNR) a fost deja aproape complet curăţată de sub neo-nazişti. Luptele în Republica Populară Donețk însă continuă. Aici, timp de opt ani, regimul de ocupație de la Kiev a creat o linie profund eșalonată de fortificații pe termen lung. Atacul lor frontal ar fi dus la pierderi grele, așa că unitățile noastre, precum și subunitățile militare ale republicilor din Donbass, acționează sistematic, competent, folosesc tehnica, protejează personalul și eliberează pas cu pas pământul Donețk-ului, curăță orașele și localităţile de neo-naziști, acordă asistență oamenilor pe care regimul de la Kiev i-a transformat în ostatici, în scuturi umane.

După cum știți, la operațiunea militară specială participă militari profesioniști care servesc pe bază de contract. Formațiunile de voluntari se luptă și ele umăr la umăr cu ei: oameni de diferite naționalități, profesii, vârste – adevărați patrioți. La chemarea inimii lor, au venit în apărarea Rusiei și a Donbass-ului.

În acest sens, am dat deja dispoziţii Guvernului și Ministerului Apărării în întregime și în cel mai scurt timp posibil de a stabili statutul juridic al voluntarilor, precum și al luptătorilor subunităților din republicile populare Donețk și Lugansk. Acesta ar trebui să fie același cu cel al militarilor obișnuiți din Armata rusă, inclusiv la capitolul material, al sprijinului medical și al garanțiilor sociale. O atenție deosebită trebuie acordată organizării aprovizionării formațiunilor și detașamentelor de voluntari ale miliției populare din Donbas cu tehnică și echipamente.

În cursul îndeplinirii principalelor sarcini de apărare a Donbass-ului, trupele noastre, pe baza planurilor și a deciziilor Ministerului Apărării și ale Statului Major General privind strategia generală de acțiune, au eliberat de sub neo-naziști teritorii importante din regiunile Herson și Zaporojie și o serie de alte raioane. Ca urmare a acestui lucru, s-a format o linie extinsă de contact de luptă, care este de peste 1.000 de kilometri.

Ce vreau să spun public astăzi pentru prima dată. Deja după începerea operațiunii militare speciale, inclusiv a negocierilor de la Istanbul, reprezentanții Kievului au reacționat foarte pozitiv la propunerile noastre, iar aceste propuneri au vizat în primul rând asigurarea securității Rusiei și a intereselor noastre. Dar evident că soluția pașnică nu a fost pe placul Occidentului, prin urmare, după ce s-a ajuns la anumite compromisuri, Kievului i s-a dat de fapt ordin direct de a rupe toate acordurile.

Ucraina a început să fie dotată cu arme și mai mult. Regimul de la Kiev a lansat noi bande de mercenari și naționaliști străini, unități militare antrenate la standardele NATO și sub comanda de facto a consilierilor occidentali.

Concomitent, în cel mai dur mod a fost întărit pe întreg teritoriul Ucrainei regimul de represiune împotriva propriilor cetățeni, care a fost instituit imediat după lovitura de stat armată din 2014. Politica de intimidare, teroare și violență capătă din ce în ce mai multe forme de masă, teribile şi barbare.

Vreau să subliniez: știm că majoritatea oamenilor care trăiesc în teritoriile eliberate de sub neo-nazişti – iar acestea sunt, în primul rând, ținuturile istorice ale Novorossiei – nu vor să ajungă sub jugul regimului neo-nazist. La Zaporojie, în regiunea Herson, în republicile Lugansk și Donețk, ei au văzut și văd atrocitățile pe care neo-naziștii le fac în zonele ocupate din regiunea Harkov. Urmaşii lui Bandera și ucigaşii naziști omoară oameni, îi torturează, îi aruncă în închisoare, reglează conturi, reprimă, chinuiesc civili.

În republicile populare Donețk și Lugansk, în regiunile Zaporojie și Herson trăiau înainte de izbucnirea luptelor peste 7 milioane și jumătate de oameni. Mulți dintre aceştia au fost nevoiți să devină refugiați, să-și părăsească casele. Iar cei care au rămas – aproximativ 5 milioane de oameni – astăzi sunt supuși la foc constant de artilerie și rachete de către militanții neo-nazişti. Aceştia bombardează spitale și școli, organizează atacuri teroriste împotriva civililor.

Nu putem, nu avem niciun drept moral de a lăsa oamenii apropiați de noi să fie sfâșiați de călăi, nu putem decât să răspundem dorinței lor sincere de a-și determina propria soartă.

Parlamentele republicilor populare din Donbass, precum și administrațiile militaro-civile ale regiunilor Herson și Zaporojie au luat decizia desfăşurării referendumurilor privind viitorul acestor teritorii și ni s-au adresat nouă, Rusiei, cu cererea de a sprijini un astfel de pas.

Permiteți-mi să subliniez: vom face totul pentru a asigura condiții sigure pentru organizarea referendumurilor, astfel încât oamenii să-și poată exprima voința. Și vom sprijini decizia privind viitorul lor, care va fi luată de majoritatea locuitorilor din republicile populare Donețk și Lugansk şi din regiunile Zaporojie și Herson.

Dragi prieteni!

Astăzi, Forțele noastre Armate, așa cum am spus deja, operează pe linia de contact de luptă, care depășește mia de kilometri, opun rezistenţă nu numai formațiunilor neo-naziste, ci de fapt întreagii mașinării militare a Occidentului colectiv.

În această situație, consider necesar să luăm următoarea decizie, iar aceasta este pe deplin adecvată amenințărilor cu care ne confruntăm – și anume: pentru apărarea Patriei Mamă, a suveranităţii și integrităţii teritoriale a acesteia, pentru asigurarea securităţii poporului și a oamenilor din teritoriile eliberate, consider necesară susținerea propunerii Ministerului rus al Apărării și a Statului Major General al Rusiei de a efectua o mobilizare parțială în Federația Rusă.

Repet, vorbim în mod concret de mobilizare parțială, adică doar cetățenii care se află în prezent în rezervă, mai ales cei care au servit în cadrul Forțele Armate, au anumite specialități militare și experiență relevantă, vor fi supuși conscripției.

Cei chemați în serviciul militar vor urma în mod obligatoriu o pregătire militară suplimentară, ținând cont de experiența unei operațiuni militare speciale, înainte de a fi trimiși în unități.

Decretul de mobilizare parțială a fost semnat.

În conformitate cu legea, cele două camere ale Adunării Federale – Consiliul Federației și Duma de Stat – vor fi informate, oficial, despre acest lucru astăzi, prin scrisori.

Activitățile de mobilizare vor începe de astăzi, 21 septembrie. Dispun șefilor de regiuni să acorde toată asistența necesară activității comisariatelor militare.

În mod special aș dori să subliniez că cetățenii Rusiei chemați la serviciul militar prin mobilizare vor primi statutul, plățile și toate garanțiile sociale ale personalului militar care servește în baza unui contract.

Voi adăuga că Decretul de mobilizare parțială prevede și măsuri suplimentare pentru îndeplinirea ordinului de apărare a statului. Șefii întreprinderilor din industria de apărare sunt direct responsabili pentru rezolvarea sarcinilor de creștere a producției de arme și echipamente militare și de desfășurare a capacităților de producție suplimentare. La rândul lor, toate problemele legate de asigurarea sprijinului material, de resurse și financiar pentru întreprinderile de apărare trebuie soluționate imediat de Guvern.

Dragi prieteni!

În politica sa agresivă anti-rusă, Occidentul a depășit toate limitele. Auzim constant amenințări la adresa țării noastre, a poporului nostru. Unii politicieni iresponsabili din Occident nu vorbesc doar despre planuri de organizare a livrărilor de arme ofensive cu rază lungă de acțiune către Ucraina – sisteme care vor permite să aplice lovituri asupra Crimeii și a altor regiuni ale Rusiei.

Astfel de lovituri teroriste, inclusiv cu utilizarea armelor occidentale, sunt deja efectuate asupra localităţilor de graniță din regiunile Belgorod și Kursk. În timp real, folosind sisteme moderne, avioane, nave, sateliți, drone strategice, NATO efectuează acţiuni de recunoaștere în tot sudul Rusiei.

Washington, Londra, Bruxelles împing direct Kievul spre mutarea operațiunii militare pe teritoriul nostru. Fără să se mai ascundă, ei spun că Rusia ar trebui învinsă prin toate mijloacele pe câmpul de luptă, urmată de privarea de orice suveranitate politică, economică, culturală, în general, de jefuirea completă a țării noastre.

A fost lansat și șantajul nuclear. Este vorba nu numai despre bombardarea centralei nucleare Zaporojie, încurajată de Occident, care amenință cu o catastrofă nucleară, ci și despre declarațiile unor reprezentanți de rang înalt ai principalelor state NATO despre posibilitatea și permisiunea folosirii armelor de distrugere în masă împotriva Rusiei – a armelor nucleare.

Celor care-și permit să facă astfel de declaraţii despre Rusia, aș vrea să le reamintesc că țara noastră dispune şi ea de diverse mijloace de distrugere, iar în privinţa unor componente – chiar mai moderne decât cele ale țărilor NATO. Și dacă integritatea teritorială a țării noastre va fi amenințată, cu siguranță vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a apăra Rusia și poporul nostru. Aceasta nu este o cacealma.

Cetăţenii Rusiei pot fi siguri că integritatea teritorială a Patriei noastre, independenţa şi libertatea noastră vor fi asigurate – subliniez din nou acest lucru – cu toate mijloacele de care dispunem. Și cei care încearcă să ne șantajeze cu arme nucleare ar trebui să știe că roza vânturilor se poate întoarce în direcția lor.

Este în tradiția noastră istorică, în destinul poporului nostru, să-i oprim pe cei care luptă pentru dominația lumii, pe cei care amenință cu dezmembrarea și înrobirea ţării noastre, a Patriei noastre. O face şi acum – și așa va fi şi în viitor.

Cred în sprijinul vostru.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Teroare în Rusia: bărbații arestați pentru proteste anti-război sunt încorporați cu forța, la circa de poliție! Mitinguri în orașe, cozi uriașe la ieșirile din țară și pe aeroporturi

Capcana lui Putin: rușii care vor să scape de încorporare sunt invitați să sune la un număr care aparține, de fapt, Comisariatului militar!

Ilustru general american: Dacă Rusia folosește arme nucleare tactice în Ucraina, SUA va scufunda flota rusă din Marea Neagră! „Vom riposta cu o lovitură devastatoare”

Rusia își creează baza pentru atacuri nucleare: organizează brusc „referendumuri” de anexare în teritoriile ocupate Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk. Ce urmărește Putin

VIDEO. Fiul „portavocii” lui Putin, comportament abuziv când a fost păcălit să se prezinte la încorporare. „Numele meu este Peskov! Dacă nu înțelegeți, voi aborda această problemă la un alt nivel!”

SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

Scandalos! În plină criză, parlamentarii și-au dat salarii mai mari cu 25%! PSD a votat mărirea, dar zice că nu e de acord cu ea! Boloș (PNL): „Dacă mă uit la salariile demnitarilor din Vest, pot să fiu invidios”. USR – singurul partid care a votat împotrivă

PNL pune Capitala la picioarele Gabrielei Firea și ale PSD! Liderii partidului cer organizației PNL București să-i retragă sprijinul primarului Nicușor Dan și să blocheze toate proiectele pentru oraș

Anarhista rusofilă Diana Șoșoacă are o beizadea cu pronunțat profil infracțional. La 20 de ani, Andrei e recidivist pe șosele: conduce beat și fuge de polițiști. Senatoarea zicea ceva și de droguri, și de „tipe băgate pe filiera lui”

STENOGRAME. Perversiunile preotului Visarion Alexa, care a abuzat sexual o enoriașă la spovedanie. „Eram prea concentrat pe sânul ei” / Întrebat de femeie de ce a făcut-o într-un loc sfânt, i-a răspuns: „Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu” / Amenințare: „Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna! Răzbunarea te rănește mai ales pe tine”

- Advertisement -

3 COMENTARII

 1. Asta cu mobilizarea este atat de socanta ca o besina trasa din matele puturoase ale sceleratului de la Kremlin. Omul se vede ca a fost doar un constipat, sforat securist si imbarligator. Nu are habar de cum se pregateste o armata pentru razboi. La gandire are fracturi majore de logica, are impresia ca este intr-un joc pe calculator unde o poti lua de la capat. Insa nu este nicio problema, daca se doreste carne de mici facuta din orci in Ucraina o da Futin gratis.

 2. Pentru urâtorii lui Putin și ai poporului lui de „orci”.

  Putin a spus CLAR că pot să le pocnească mațele dușmanilor, că nu va fi el primul în lansarea unei astfel de bombe. O va face doar ca răspuns la acțiunea lor în acest sens. (Evident a spus-o mai elegant decât mine.🥳)

  Așa că mai ușor cu „Putin amenință”. El doar îi avertizează pe șacalii din vest.

  • Mai ușor cu pianul pe scări. Nu îi urăsc pe ruși, le plîng de milă, ceea ce mi se pare stînjenitor avînd în vedere problemele pe care le avem noi înșine, românii. Dar la ei este și mai rău. Totuși, nu pot să nu constat că indolența și miopia lor timp de o generație i-au adus în criza de acum.

   În al doilea rînd, consider că dintre bandiții mafioți care se află la conducerea Rusiei de 30 de ani (după ce i-au dat la o parte pe bandiții de stil vechi, bolșevic), mediocrul și sîrguinciosul Putin nu este nici pe departe cel mai prost sau cel mai nebun. Se putea și mai rău, după cum inconsecvențele disperate ale discursului o arată.

   Acestea fiind spuse, Putin a compromis șansele de refacere a națiunii ruse, create cu costuri uriașe (destrămarea URSS) de către echipa lui Gorbaciov, și lovește aproape mortal o națiune care nu își revenise nici din șocul războiului dintre Stalin și Hitler, și cu atît mai puțin din consecințele Afganistanului, în primul rînd, destrămarea URSS. A înlocuit oligarhii de Monopoly ai lui Putin cu bătăuși profesioniști și și-a închipuit că face ordine. Iar acum trimite la moarte sau peste graniță partea cea mai dinamică și mai vitală a ceea ce a mai rămas din populație după efectele războiului din 1945, al gulagurilor, alcoolismului și corupției. Rusia, în cazul fericit, poate spera să rămînă un fel de Republică Islamică Iran de rit creștin, un bau-bau regional. Mai probabil însă este să devină un protectorat chinez, pe model nord-coreean, indiferent de evoluțiile militare.

   În al treilea rînd, Putin, direct și mai ales prin lacheii săi, ca Lavrov, a considerat teritoriile cotropite din Ucraina ca parte de fapt a Rusiei și deci orice efort de eliberare a lor ca agresiune împotriva Rusiei. Iar de aici amenințarea cu riposta necesară pentru respingerea inamicului. Este ceea ce spune și articolul, care, deci, nu minte.

   Va folosi Putin armele nucleare? Puțin probabil dacă va depinde de el. Folosirea lor ar însemna cel puțin înlăturarea lui sîngeroasă dacă nu distrugerea planetei. Ar stînjeni diplomatic Republica Populară Chineză, care s-a oferit să protejeze Ucraina în cazul unui atac nuclear. Ar fi un motiv irefutabil pentru implicarea directă a țărilor NATO și ar însemna, pe cale sau alta, sfîrșitul cert, nu doar al lui Putin dar și al silovikilor cu care s-a înconjurat. De aceea, Putin, care nu este cel mai prost sau cel mai nebun dintre liderii Rusiei de acum, s-a ferit în discurs să amenințe explicit Occidentul.

   Dar ce altceva este implicit pasajul despre șantajul nuclear? La Zaporoje, situația este gestionată de trupele ruse iar obuzele „ucrainiene” care atacă centrala au particularitatea unică de a se întoarce cu 180 de grade înainte de impact. Mai mult, menționarea opțiunii nucleare, cu sau fără amenințări directe, a fost inițiată de Putin și de regimul său. Chiar și acum, el echivalează lupta contra ocupației din Ucraina cu o agresiune la adresa existenței Rusiei, pasibilă de o reacție nucleară. Occidentul nu a făcut decît să discute reacțiile.

   Întrebarea nu mai este ce vrea Putin ci ce va face în disperare de cauză, fiindcă s-a lăsat încolțit ca un șobolan înghesuit într-un colț de încăpere. Rușii nu vor să meargă la război. Fără carne de tun, regimul său se prăbușește și locotenenții săi nu vor să fie zdrobiți sub ruine. Discursul lui promite și amenință în toate direcțiile, ca, la alte proporții, discursul lui Ceaușescu din 21 Decembrie 1989. Este un semn că a rămas fără o strategie proprie și este o problemă de timp pînă cînd cineva, din Rusia sau din afara ei, va prelua inițiativa. Aici este de fapt riscul utilizării armamentului nuclear, altminteri destul de mic în contextul actual, mult mai mic decît, de pildă, în timpul crizei rachetelor din Cuba, din 1962.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -