„Toată lumea era împotriva lui Putin, în fiecare casă în care am intrat, în fiecare apartament. Am văzut că propaganda ne minte”

0
2810

Opozanții politici ai actualului regim criminal de la Kremlin fac dezvăluiri aproape de necrezut cu privire la opțiunea reală a votanților din Moscova. Prezenți în campania electorală pentru a-și promova programele la alegerile municipale din capitala Rusiei, desfășurate recent, aceștia au constatat cu uimire că majoritatea conaționalilor lor, pe care i-au vizitat la domiciliu, se situează împotriva dictatorului Vladimir Putin.

Partidul tiranului, Rusia Unită, a câștigat alegerile ca urmare a represiunii exercitate asupra candidaților și a unor fraude grosolane, în special la votul electronic. Acuzele au fost formulate de mai mulți reprezentanți ai altor formațiuni înscrise în cursă. Practic, de aprigii contestatari ai clicii lui Putin. Unii dintre ei – considerați mai periculoși – s-au văzut scoși din bătălia alegerilor, după ce li s-au confecționat dosare penale. Au ajuns chiar și în arest.

Informațiile teribile au apărut pe site-ul postului de radio Svoboda, unde se specifică următoarele: „Printre candidații opoziției de la Moscova s-au numărat mulți tineri. Ei au mers de altfel la vot, în ciuda presiunilor autorităților și a fraudelor previzibile. Aceștia au recunoscut că șansele de câștig sunt neglijabile, declarând însă că este necesară unirea oamenilor mai ales în timpul războiului din Ucraina”.

Candidata Daria Gamora: „Vom pierde în continuare alegerile în fața Partidului Rusia Unită”

Perdanți din start. „Am înțeles foarte bine de la bun început că, indiferent ce fel de campanie am desfășura, indiferent câte contacte am adunat, indiferent câte cărți de vizită s-ar fi înmânat, vom pierde în continuare alegerile în fața Rusiei Unite.”

Rămășițe democratice. „Dar, probabil, în timp ce rămân niște rămășițe imitative ale democrației, trebuie să urcăm acolo, să ne infiltrăm, pentru că nu este clar dacă acest lucru se va întâmpla peste câțiva ani.”

Oamenii să nu uite de alegeri. „Acest lucru este adevărat, în Rusia se propagă teorii ale conspirației și, în principiu, construcții apocaliptice. Inițial, campania noastră nu a fost despre câștigarea alegerilor, ci despre menținerea vie a politicii independente la nivel de raion, pentru a împiedica oamenii să uite de alegeri.”

Candidatul Iaroslav Krucinin: „Puteți scrie reclamații cât doriți, oriunde, nu vor schimba conducta, pentru că s-au tăiat banii pentru aceste țevi, s-au tăiat și banii pentru orice altceva”

Curg țevile. „Orice persoană, de oriunde din Rusia, vă va spune în primul rând cât de mult urăște că îi curg țevile, va spune cu siguranță că mulți camarazi ai lui din poliție îi protejează pe localnici și vă va spune cu siguranță ce fel de putere este proastă.”

Reclamații doar de formă. „Puteți scrie reclamații cât doriți, oriunde, nu vor schimba conducta, pentru că s-au tăiat banii pentru aceste țevi, s-au tăiat și banii pentru orice altceva. Sistemul este conceput în așa fel încât să facă totul exact în același mod, încât să desfășoare o operațiune militară specială.”

Singura soluție: la vot. „Acum este imposibil să-ți declari deschis poziția, toată lumea înțelege foarte bine acest lucru, dar se poate veni la secțiile de votare și oamenii să încerce să voteze personal. Ei pot redesena cel puțin 3 milioane, pot redesena 5 sau 20 de milioane, în ciuda faptului că 14 milioane locuiesc doar la Moscova – totul va fi complet neimportant.”

Teama de dosare penale. „Este important de fapt ce crede o persoană atunci când votează. Ori taci, ori acționezi. Tăcerea este dificilă, actoria este înfricoșătoare. Orice candidat, chiar și la aceste alegeri, chiar și la Moscova, care pare a fi considerată liberală, este conștient că nu azi, mâine se poate întocmi un doar penal împotriva lui, i se va atașa un autocolant și va merge undeva pentru 10 zile.”

Candidatul Nikolai Kasian: „Cine este de vină că Putin are atâta putere într-o mână? Noi, fiindcă suntem iresponsabili. Ne-am tratat țara în mod iresponsabil”

Arestat și dus la centrul de detenție. „Am fost chemat la comisia electorală teritorială, iar la ieșire am fost reținut și dus la secția de poliție Hamovniki. Apoi am fost judecat, mi s-au dat cinci zile și am fost dus la un centru special de detenție.”

Turnat de o femeie născută în 1937. „Toate acestea s-au întâmplat la cererea unei femei născute în 1937, care ar fi găsit o postare cu 5-6 ani în urmă în VKontakte-ul meu, pe care nu-l mai accesasem de câțiva ani, cu legături cu ancheta anticorupție a unui cunoscut politician. A doua zi am fost deja arestat. Instanța a decis că sunt vinovat. Acesta este motivul pentru a mă scoate de la alegeri.”

Cu mâna în jos. „M-ar fi putut scoate din cursă acum o lună și jumătate. Nici n-aș mai fi avut timp să mă desfășor. Așa, totuși, am reușit să vizitez sute de apartamente, am întâlnit o grămadă de oameni minunați. Unii dintre ei sunt activi, alții nu sunt activi, dar înțeleg că trebuie făcut ceva, doar țin mâna în jos (atunci când li se cere părerea despre Putin – n. red.), este important să empatizezi cu oamenii.”

Fuga de responsabilitate. „Cine este de vină că Putin are atâta putere într-o mână? Noi, fiindcă suntem iresponsabili. Ne-am tratat țara în mod iresponsabil. Avem nevoie de o Rusie responsabilă, dar nu se poate naște singură. Văd deja cum îmi vor spune acum: ce semnături, când sunt bombe în Ucraina, mor oameni?! Din păcate, nu putem influența acest lucru chiar acum. Semnăturile sunt însă o modalitate de a atrage o persoană în viața publică. De ce să implici o persoană în viața socială și politică? Pentru că, odată ce se deschide o fereastră de oportunitate pentru schimbare în țară, astfel de regimuri nu durează pentru totdeauna.”

Candidata Maria Voloh: „Este clar că, la început, fiecare al cincilea candidat a fost înlăturat, presat în toate felurile posibile. Acum vedem doar niște falsificări nebunești”

Eliminarea candidaților. „Au eliminat fiecare al cincilea candidat din formațiunea Iabloko (Mărul – n. red.). I-au filmat pe cei care au un fel de autoritate și susținători. Apoi au început să-i filmeze pe cei mai activi, care au făcut campanie cel mai activ, care au vorbit deschis împotriva războiului.”

Lupta cu sistemul represiv. „Am intrat pe lista asta. Am fost reținută. Sunt conștientă de aceste riscuri. Tot ceea ce fac, o fac în mod deliberat. Mai am o grevă pentru „discreditare” în fața articolului penal. Aveam de gând să plec în această vară. Nu am plecat, întrucât, după 24 februarie, mi-am dat seama că ar trebui să fiu aici acum.”

Terapia psihologică. „Dacă nu fac ceva acum, atunci nimeni nu va face nimic, că toți pleacă din țară, iar cine nu pleacă intră în emigrare internă. Cum se poate schimba ceva aici, dacă nimeni, absolut nimeni, nu o face? Înțeleg că nici eu însumi nu voi putea influența nimic, dar măcar voi încerca, cel puțin nu o să-mi fie rușine mai târziu. Sinceră să fiu, aceasta este un fel de terapie psihologică pentru mine.”

Neputința. „Doare să realizezi că un război se desfășoară, că se întâmplă în numele tău și că nu poți face nimic în privința lui, nu îl poți influența în niciun fel. Este imposibil să fie oprit războiul la alegerile municipale, este imposibil să fie schimbat guvernul, dar aceasta este doar o încercare de a pune bazele formării societății civile.”

Crește votul electronic. „Succesul acestei campanii nu poate fi măsurat prin mandate. Am văzut deja că, pentru prima dată în istoria lor, alegerile municipale au avut o prezență de 30% datorită votului electronic. O astfel de prezență la vot nu se întâmplă nici măcar la alegerile pentru Duma de Stat.”

Falsificări nebunești. „Este clar că, la început, fiecare al cincilea candidat a fost înlăturat, presat în toate felurile posibile. Acum vedem doar niște falsificări nebunești. În concluzie, nu mă aștept ca mulți dintre candidații noștri să câștige. Dacă reușesc să adune în jurul lor susținători ai partidului, oameni care se opun războiului, atunci acesta va fi deja un mare succes.”

Toți sunt anti-putiniști. „Oamenii mă motivează. Când am fost la aceste alegeri, chiar m-am gândit: Doamne, de ce fac asta? Mai ales când ți se vorbește din toate părțile despre naziștii din Ucraina. Dar în fiecare casă în care am intrat, în aproape fiecare apartament la care am sunat, toată lumea era împotriva lui Putin, toată lumea ne-a exprimat cuvinte de sprijin. M-a motivat și m-a inspirat foarte mult. Măcar am văzut că propaganda ne minte și sunt mulți oameni ca mine aici. Acum este important să-i păstrăm, să-i unim.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Teroare în Rusia: bărbații arestați pentru proteste anti-război sunt încorporați cu forța, la circa de poliție! Mitinguri în orașe, cozi uriașe la ieșirile din țară și pe aeroporturi

Capcana lui Putin: rușii care vor să scape de încorporare sunt invitați să sune la un număr care aparține, de fapt, Comisariatului militar!

Ilustru general american: Dacă Rusia folosește arme nucleare tactice în Ucraina, SUA va scufunda flota rusă din Marea Neagră! „Vom riposta cu o lovitură devastatoare”

Rusia își creează baza pentru atacuri nucleare: organizează brusc „referendumuri” de anexare în teritoriile ocupate Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk. Ce urmărește Putin

VIDEO. Fiul „portavocii” lui Putin, comportament abuziv când a fost păcălit să se prezinte la încorporare. „Numele meu este Peskov! Dacă nu înțelegeți, voi aborda această problemă la un alt nivel!”

SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

Scandalos! În plină criză, parlamentarii și-au dat salarii mai mari cu 25%! PSD a votat mărirea, dar zice că nu e de acord cu ea! Boloș (PNL): „Dacă mă uit la salariile demnitarilor din Vest, pot să fiu invidios”. USR – singurul partid care a votat împotrivă

PNL pune Capitala la picioarele Gabrielei Firea și ale PSD! Liderii partidului cer organizației PNL București să-i retragă sprijinul primarului Nicușor Dan și să blocheze toate proiectele pentru oraș

Anarhista rusofilă Diana Șoșoacă are o beizadea cu pronunțat profil infracțional. La 20 de ani, Andrei e recidivist pe șosele: conduce beat și fuge de polițiști. Senatoarea zicea ceva și de droguri, și de „tipe băgate pe filiera lui”

STENOGRAME. Perversiunile preotului Visarion Alexa, care a abuzat sexual o enoriașă la spovedanie. „Eram prea concentrat pe sânul ei” / Întrebat de femeie de ce a făcut-o într-un loc sfânt, i-a răspuns: „Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu” / Amenințare: „Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna! Răzbunarea te rănește mai ales pe tine”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here