luni, martie 4, 2024
AcasăNewsVIDEO. Din cauza accidentelor, Ministerul de Interne reglementează folosirea trotinetelor. 8 măsuri...

VIDEO. Din cauza accidentelor, Ministerul de Interne reglementează folosirea trotinetelor. 8 măsuri și valoarea amenzilor

-

Ministerul de Interne a pus în dezbatere publică un regulament de circulație a trotinetelor electrice în orașe. Prevederile, odată adoptate, vor ajunge în Codul Rutier.

VIDEO. Ciocnire între o trotinetă electrică și un automobil pe Calea Victoriei. Imagini surprinse de camerele de supraveghere, difuzate de Știrile Pro TV.
Principalele 8 propuneri de reglementare:
1. Cu trotineta nu se poate rula cu o viteză mai mare de 25 kilometri/oră.
2. Vor fi conduse numai pe pistele de bicicletă, atunci când lipsesc, nu pot fi folosite decât în zone unde viteza maximum legală de deplasare a autoturismelor este de 50 de kilometri/oră.
3. Nu au voie să folosească trotinete electrice decât persoanele care au împlinit 14 ani.
4. Nu sunt admiși pasageri.
5. Casca de protecție este obligatorie doar pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 și 16 ani.
6. Trotinetele electrice nu pot fi lăsate pe carosabil.
7. Amenzile prevăzute sunt între 850 și 1.200 de lei.

8. Trotinetele trebuie să fie prevăzute cu lumini.

Comunicat oficial: „Prin proiect se propune ca trotineta electrică să fie definită că fiind vehiculul utilizat pentru transportul unei singure persoane, cu două sau trei roţi, articulat cu o bară în partea din faţă folosită ca dispozitiv de direcţie, a cărui viteză maximă prin construcţie este mai mare de 6 km/h, dar nu depăşeşte 25 km/h şi care este echipat cu un motor electric”.

MAI mai precizează că, în procesul de elaborare al acestui proiect, a fost consultată şi legislaţia altor ţări referitoare la trotinetele electrice, anunță News.ro.

- Advertisement -

Circulaţia trotinetelor electrice nu este reglementată unitar la nivel european, fiind permisă în ţări precum Germania, Austria, Belgia, Danemarca, Italia, Franţa şi Olanda, dar interzisă în alte state printre care Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

În România, în perioada 2016-2019, au fost înregistrate 192 de accidente rutiere cu implicarea conducătorilor de trotinete electrice, soldate cu un deces, 37 de răniţi grav şi 156  răniţi uşor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Noile buletine provoacă scandal în biserică. Presa ortodoxă îl acuză pe Patriarhul Daniel că a pactizat cu CIP-ul

* De ce a renunțat Moise Guran la jurnalism? Motivele pentru care a intrat în politică

* Moise Guran: „Nu am luat niciodată bani de la politicieni!”

* Moise Guran în 2015: „Nu detest nimic mai mult decât un jurnalist care îşi abandonează meseria pentru a intra în politică”

* Robert Turcescu – Moise Guran, scurtă istorie a unui război vechi de 4 ani

* Modelul „Rareș Bogdan”. Moise Guran: „Renunț definitiv la cariera de jurnalist pentru a-mi asuma un rol politic”. În USR-PLUS

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -