VIDEO. Dezastru în Gaza, după ce Israelul a bombardat tunelurile Hamas: acestea erau săpate sub o tabără de refugiați care s-a prăbușit. Zeci de morți printre civili

2
1385
Zona tunelurilor subterane ale teroriștilor Hamas atacată și distrusă marți de Israel. După cum se vede, tunelurile erau săpate în mijlocul unei aglomerări urbane, sub obiective civile

Un dezastru teribil s-a petrecut marți seară, în Fâșia Gaza, după ce terenul de sub o tabără de refugiați s-a prăbușit, generând zeci de morți. Catastrofa a avut loc după ce Israel a bombardat tunelurile teroriștilor Hamas. Acestea erau săpate sub tabăra de refugiați, astfel că atunci când rachetele depozitate sub locuințele oamenilor au detonat, toată suprafața s-a surpat ca la o alunecare de teren.

Expertul libanez Hussain Abdul-Hussain, care lucrează pentru think-tank-ul american Fundația pentru Apărarea Democrației (FDD), a comentat lapidar pe contul său de Twitter, după producerea catastrofei: „Se pare că Israel a lovit tunelurile Hamas pline cu rachete și alți explozibili aflate sub tabăra de refugiați Jabaliya. Pământul s-a prăbușit, locuitorii din Gaza au căzut în tuneluri, iar explozibilii Hamas au început să explodeze. Deci, ce ar putea merge prost atunci când se depozitează arme/teroriști sub palestinienii din Gaza?”.

Un alt cont de Twitter, intitulat Gaza Report, scrisese ceva mai devreme: „Rezidenții din Jabaliya au reclamat că, la câteva minute după un atac aerian al Israelului, pământul din jurul lor a început să se prăbușească, ducând la un număr masiv de victime. Multe dintre aceste au căzut în gropi laolată cu fragmente din clădirile de apartamente”.

Israelul a confirmat atacul aerian: „Avioanele armatei israeliene (IAF) au atacat circa 150 de ținte subterane din nordul Fâșiei Gaza în această noapte. În timpul atacului, teroriștii Hamas au fost eliminați și tunelurile lor de luptă, spațiile subterane și alte infrastructuri teroriste aflate sub pământ au fost distruse”.

Mașinăria de propagandă a teroriștilor Hamas și a grupărilor de stânga din întreaga lume a început să acuze armata israeliană că ar fi comis un nou masacru.

Armata israeliană a dat un comunicat: „În cursul zilei trecute, trupele IDF au operat într-un bastion al teroriștilor Hamas în Jabaliya, în nordul Gaza. Fortăreața a fost folosită pentru antrenamente și executarea de activități teroriste. În timpul activității la sol, trupele au eliminat aproximativ 50 de teroriști și au distrus intrările în tunelurile teroriste și armele. Ținta Israelului care se ascundea sub tabăra de refugiați era unul dintre comandanții Hamas. Acesta a fost lichidat”.

E vorba de Ibrahim Biari, comandantul Batalionului Central Jabaliya al Hamas, responsabil pentru desfășurarea teroriștilor Nukhba în Israel la atacul din 7 octombrie.

În ultimele săptămâni, zeci de lideri ai teroriștilor au fost nimiciți de armata israeliană, în ciuda faptului că aceștia se ascund în mijlocul aglomerărilor urbane. Palestinienii civili care au încercat să urmeze indicațiile Israelului și să se refugieze în sudul Fâșiei Gaza au fost întorși din drum de Hamas, care a organizat filtre și i-a împiedicat pe oameni să părăsească zona.

Nu e prima oară când detonarea armamentului înghesuit de teroriști sub cartierele civile duce la prăbușirea terenului. În urmă cu câteva zile, o astfel de secvență a fost surprinsă de la câteva sute de metri altitudine.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Politica pro-Hamas a lui Putin creează monștri antisemiți în Rusia: vânătoare de evrei pe aeroport, în Daghestanul musulman

* Execuția bugetară pe septembrie arată crunt: Guvernul Ciolacu n-a tăiat cheltuielile, ci le-a crescut! Sunt cele mai mari costuri ale statului din ultimul deceniu

* Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

* Rareș Bogdan anunță sinuciderea PNL în București: „Candidatul nostru la Primărie nu va fi Nicușor Dan! Nu e un primar bun. În 2020 l-a susținut Orban, nu noi! Atunci trebuia să fiu eu candidatul, dar lui Orban i-a fost frică…”

* STENOGRAME. Dezvăluiri din noul „azil al groazei” din ograda lui Pandele. „Cu tot ce s-a întâmplat la televizor, ei tot nu s-au potolit” / „Le-am spus: «Unde e cateringul? Când vine mâncarea?». S-a dus și le-a luat o shaorma”

* Liiceanu câștigă definitiv procesul de calomnie cu Gâdea și Antena 3. Pe lângă cei 20.000 de euro daune morale, calomniatorii trebuie să achite și cheltuielile de judecată

* EDITORIAL PAPAHAGI. Dușmanii suveranității României sunt fix „suveraniștii” din siajul hoardei de AUR!

* Cântărețul-influencer Dorian Popa – prins drogat la volanul unui Lamborghini, în chiloți! Cică mergea „la cumpărături”! Câștigul său lunar e de peste 100.000 de euro, pe rețelele sociale

* VIDEO. Povestea săptămânii în fotbalul european. Cea mai frumoasă „remontada”. Claudio Ranieri a înviat!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here