VIDEO. Politica pro-Hamas a lui Putin creează monștri antisemiți în Rusia: vânătoare de evrei pe aeroport, în Daghestanul musulman

2
542

Alianța teroriștilor, Rusia – Iran – Hamas, creează monștri antisemiți pe planetă, inclusiv în Rusia lui Putin. Cea mai radicală manifestare antievreiască a avut loc pe aeroportul din orașul Mahacikala, capitala regiunii Daghestan din sudul Rusiei, regiune majoritar musulmană. Sute de persoane au luat cu asalt aeroportul, pentru a-i vâna pe pasagerii unui avion venit din Israel.

Daghestan este o republică autonomă din componența Federației Ruse, situată în zona Munților Caucaz, pe țărmul vestic al Mării Caspice. Se învecinează cu alte două republici autonome din cadrul Federației Ruse (Cecenia la vest, Kalmîkia la nord) și cu două țări independente, foste republici sovietice (Azerbaidjan la sud, Georgia la sud-vest).

Daghestanul are o suprafață de 50.300 km² (de 4,7 ori mai mică decât cea a României) și o populație de 3,1 milioane de locuitori (de 6 ori mai mică decât cea României). Populația republicii autonome este preponderent musulmană.

Capitala Daghestanului este orașul-port Mahacikala, de pe țărmul Mării Caspice

Acesta este cadrul în care duminică a avut loc o răbufnire antisemită violentă și periculoasă. Sute de persoane au luat cu asalt aeroportul din capitala Mahacikala, după aterizarea unui avion carea venea de la Tel Aviv. Descreierații strigau lozinci anti-evreiești și proferau amenințări la adresa pasagerilor veniți din Israel. N-a lipsit tradiționalul „Allah Akbar!”.

Turbulenții au verificat pașapoartele pasagerilor, ca să-i depisteze pe israelieni

Protestatarii au luat cu asalt pista de aterizare a aeroportului și au încercat să intre în avionul care se apropia, rulând pe pistă după aterizare. Înregistrări video și fotografii de la fața locului au fost publicate de Caucasus.Realities de la RFE/RL (Europa Liberă).

Conform unui canal local de știri Telegram, agresorii surescitați au verificat identitatea pasagerilor care soseau din diverse curse, încercând să împiedice evreii să părăsească aeroportul. Ei ar fi percheziționat chiar și mașinile poliției, în căutare de evrei!

Un protestatar a fost văzut, într-o înregistrare video cu autenticitate neconfirmată, purtând o pancartă pe care scria: „Ucigașii de copii nu au ce căuta în Daghestan!”.

Alţi turbulenți, rămaşi în faţa aeroportului, au oprit maşini şi au cerut nervoşi să vadă documentele pasagerilor, într-o căutare frenetică şi haotică de paşapoarte israeliene.

Pasagerilor din cursa de Tel Aviv li s-a cerut să rămână în avion după aterizare. Piloții au închis ușile aeronavei, pentru ca barbarii să nu poată pătrunde la bordul acesteia.

Autorităţile medicale locale au anunțat că 20 de persoane au fost rănite pe aerportul din Mahacikala, fiind trasportate la spital.

VIDEO: Dezlănțuirea antisemită din Daghestan

Aeroportul a fost închis o săptămână

Poliția anti-revoltă a sosit cu întârziere la aeroport, la zeci de minute după declanșarea tulburărilor. Biroul Ministerului de Interne din Mahacikala a comunicat că au fost trimise întăriri, inclusiv unități ale Gărzii Naționalea Rusiei, pentru a-i proteja pe pasagerii care sosesc. A fost deschis un dosar penal pentru turbulenţă civilă.

Poliția ar fi bruiat comunicațiile în zona aeroportului pentru a împiedica mulțimea să coordoneze alte acțiuni periculoase.

Guvernatorul Daghestanului, Serghei Melikov, a condamnat incidentul de pe aeroportul din Mahacikala. El a declarat că este „revoltător” comportamentul demonstranţilor pro-palestinieni, informează BBC.

Aeroportul a fost închis, iar zborurile au fost redirecționate. Autoritatea aviatică din Rusia a anunțat ulterior că aeroportul va rămâne închis timp de o săptămână, urmând a fi redeschis luni, 6 noiembrie.

În mai multe orașe din regiune au izbucnit proteste antisemite după declanșarea războiului dintre Israel și teroriștii Hamas, conducătorii Fâșiei Gaza.

Ministerul de Externe al Israelului a cerut Rusiei să-i protejeze pe evrei și să fie arestați cei care-i amenință. „Israelul se așteaptă ca autoritățile ruse să protejeze toți cetățenii israelieni, pe toți evreii, și să acționeze cu hotărâre față de revoltele și incitarea la violență împotriva evreilor și israelienilor”, se arată într-o declarație.

Comunicate „liniștitoare” care instigă împotriva evreilor! „Nu ne este ușor să stăm și să privim masacrarea inumană a populației civile – a poporului palestinian”

Oficialii din Daghestan au acuzat „dușmanii Rusiei” că ar fi amplificat sentimentele antisemite, deși Centrul de coordonare a musulmanilor din Caucazul de Nord a fost cel care a cerut autorităților să împiedice refugiații din Israel să intre în republică, potrivit publicației Nodul caucazian.

Ministerul de Interne al Daghestanului a ctransmis, printr-un comunicat instigator transmis pe Telegram: „Pe fondul situației din Mahacikala, se va stabili identitatea tuturor celor care participă la revolte, întrucât la aeroport funcționează supravegherea video. Recomandăm tuturor persoanelor care au încălcat procedurile de operare ale aeroportului să înceteze acțiunile ilegale și să nu interfereze cu activitatea angajaților aeroportului. Nu ne este ușor să stăm și să privim masacrarea inumană a populației civile – a poporului palestinian. Cu toate acestea, îndemnăm locuitorii republicii să nu cedeze la provocările grupurilor distructive și să nu creeze panică în societate”.

Mitinguri antisemite au avut loc, în acest weeken, în mai multe orașe din Caucazul de Nord, pornind de la protestele împotriva campaniei militare a Israelului.

Sâmbătă a avut loc un miting în Cerkessk, capitala Republicii Karaciaievo-Cerkessia, în care s-a cerut ca rezidenților din Israel să nu li se permită accesul în republică.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, locuitorii din Derbent, oraș din Daghestan, au protestat în urma unor false informații că în hoteluri locale ar fi fost adăpostiți refugiați din Israel.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Execuția bugetară pe septembrie arată crunt: Guvernul Ciolacu n-a tăiat cheltuielile, ci le-a crescut! Sunt cele mai mari costuri ale statului din ultimul deceniu

* Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

* Colcăială printre „specialii” care au capturat România: judecătoarea Ana Maria Chirilă – arestată pentru că sprijinea traficanții de droguri; judecătoarea Gabriela Mazilu – prinsă cu 6 milioane de euro nejustificați

* Rareș Bogdan anunță sinuciderea PNL în București: „Candidatul nostru la Primărie nu va fi Nicușor Dan! Nu e un primar bun. În 2020 l-a susținut Orban, nu noi! Atunci trebuia să fiu eu candidatul, dar lui Orban i-a fost frică…”

* STENOGRAME. Dezvăluiri din noul „azil al groazei” din ograda lui Pandele. „Cu tot ce s-a întâmplat la televizor, ei tot nu s-au potolit” / „Le-am spus: «Unde e cateringul? Când vine mâncarea?». S-a dus și le-a luat o shaorma”

* Liiceanu câștigă definitiv procesul de calomnie cu Gâdea și Antena 3. Pe lângă cei 20.000 de euro daune morale, calomniatorii trebuie să achite și cheltuielile de judecată

* EDITORIAL PAPAHAGI. Dușmanii suveranității României sunt fix „suveraniștii” din siajul hoardei de AUR!

* SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* Cântărețul-influencer Dorian Popa – prins drogat la volanul unui Lamborghini, în chiloți! Cică mergea „la cumpărături”! Câștigul său lunar e de peste 100.000 de euro, pe rețelele sociale

* VIDEO. Povestea săptămânii în fotbalul european. Cea mai frumoasă „remontada”. Claudio Ranieri a înviat!

2 COMENTARII

  1. Observ cati comentatori,celebri pentru comentariile lor pro-democratie,al drepturilor omului de pe aici s-au „inghesuit”sa comenteze la articolul acesta,aparut ieri…🫤Si, pe langa „imbulzeala” de comentatori,nici cu cititorii nu mi-e rusine!!”Uriasul” numar de…nici macar 300 de teribilisti in ale comentatului de pe acest site nu s-au strans sa cireasca,macar de curiozitate stirea.🤨👎

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here