După ce a securizat pensiile „specialilor”, Ciolacu se ocupă și de „prostime”: românii vor munci 35 de ani ca să iasă anticipat la pensie

13
24760
Ciolacu, Iohannis și Ciucă tratează cu dispreț poporul român, pe care-l consideră o adunătură de proști, arată politologul Alexandru Gussi. FOTO: G4Media/Ilona Andrei

Noua Lege a Pensiilor convenită în coaliția PSD-PNL prevede că românii „de rând” vor trebui să contribuie 35 de ani la fondul de pensii pentru a beneficia de pensionarea anticipată. După ce au securizat pentru următorii 39 de ani privilegiile pensionarilor speciali, politicienii aflați la guvernare se ocupă acum și de „prostime”, adică de restul poporului, care va fi biciuit să muncească până aproape de sfârșitul vieții ca să-i hrănească pe „șmecherii” din categoriile privilegiate.

Până în 2035, pensia pentru limită de vârstă va trebui să ajungă la 65 de ani atât pentru femei, cât și pentru bărbați, au decis Ciolacu și Ciucă. Prin comparație, aceeași lege prevede că magistrații vor ieși la pensie la 60 de ani (cu 5 mai devreme decât restul poporului) abia în 2062, adică peste 39 de ani! În 2035, când românii vor ieși la pensie la 65 de ani, privilegiații sistemului se vor pensiona al 50 de ani și 10 luni!

Toate aceste detalii pot fi consultate de oricine este interesat, pentru că marți seara Ministerul Muncii a lansat în consultare publică noul proiect de lege privind pensiile.
În mod evident, este vorba doar de o formalitate, pentru că nici Ciolacu, nici Ciucă, nici Iohannis și nici vreun alt privilegiat al acestui sistem care sufocă România nu va ține cont de eventualele obiecții. Greva de astă-vară a profesorilor a demonstrat că singurul lucru de care știu actualii guvernanți este frica și că în fața lor nu trebuie cedat indiferent de presiunile pe care le exercită cu ajutorul televiziunilor.

Proiectul noii legi a pensiilor va sta în dezbatere publică doar 10 zile, apoi Parlamentul trebuie să-l adopte pe repede înainte, până la 29 noiembrie. Legea trebuie să intre în vigoare pe 1 ianuarie 2024.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Politica pro-Hamas a lui Putin creează monștri antisemiți în Rusia: vânătoare de evrei pe aeroport, în Daghestanul musulman

* Execuția bugetară pe septembrie arată crunt: Guvernul Ciolacu n-a tăiat cheltuielile, ci le-a crescut! Sunt cele mai mari costuri ale statului din ultimul deceniu

* Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

* Rareș Bogdan anunță sinuciderea PNL în București: „Candidatul nostru la Primărie nu va fi Nicușor Dan! Nu e un primar bun. În 2020 l-a susținut Orban, nu noi! Atunci trebuia să fiu eu candidatul, dar lui Orban i-a fost frică…”

* STENOGRAME. Dezvăluiri din noul „azil al groazei” din ograda lui Pandele. „Cu tot ce s-a întâmplat la televizor, ei tot nu s-au potolit” / „Le-am spus: «Unde e cateringul? Când vine mâncarea?». S-a dus și le-a luat o shaorma”

* Liiceanu câștigă definitiv procesul de calomnie cu Gâdea și Antena 3. Pe lângă cei 20.000 de euro daune morale, calomniatorii trebuie să achite și cheltuielile de judecată

* EDITORIAL PAPAHAGI. Dușmanii suveranității României sunt fix „suveraniștii” din siajul hoardei de AUR!

* Cântărețul-influencer Dorian Popa – prins drogat la volanul unui Lamborghini, în chiloți! Cică mergea „la cumpărături”! Câștigul său lunar e de peste 100.000 de euro, pe rețelele sociale

* VIDEO. Povestea săptămânii în fotbalul european. Cea mai frumoasă „remontada”. Claudio Ranieri a înviat!

13 COMENTARII

 1. DEVASTATOARE SUNT TORPILELE DE MILIARDE DE EURO ALE NOMENKLATURII, ALE VENALILOR DIN „justitie” IN COMBINATIE CU PARTIDUL SI SECURITATEA.

  ISI CRESC PRIVILEGIILE NECONTENIT, CRESC NUMARUL DE PRIVILEGIATI NECONTENIT!

  „GHINION !” CUM A GAVARIT SCULA VARANILOR CAPI DE „DINASTII”.

 2. in septembrie va fi o mita electorala cum numai PSD stie. Se asteapta ca niste sute de mii de voturi sa fie de la cei care vor primi corectie. Si pentru ca se pricep sa manipuleze, adica fac ei dreptate dupa ce ei ne au adus in marasmul asta, vor da din nou teapa. Inselatoria este pusa la punct la partid si in presa cumparata. Cea mai tare strategie e sa fie dezlipiti de orice oroare pe care au patronat o pana acum si sa pozeze in reformatori. Asta dupa 2 ani de guvernare recenta catastrofala cu neaplicarea sau incalcarea legilor si favorizarea clientelei. In 2020 s-a spus ca orice e mai putin rau decat acest partid.

 3. Democrație, hmm?
  Păi ăștia au rămas cu ideile bolșvice ale lui Stalin. Și ne conduc tot după principiul lui: Pentru cauza lui Stalin și-a lui Lenin, cu Dumnezeu înainte!

 4. Vin ai noștri pleacă ai noștri iarăși ați votat ca proștii… și sperați usr…alți țepari…asemeni Johannis…asta e… românul se pricepe să aleagă, zău așa.

 5. Bună dimineața. Actuala majoritate dacă dorește poate sa modifice constituția și vajnici magistrați și alți speciali sa rămână cu ochii în soare. Doar trebuie sa existe voință. Nu au nici o scuză sa mentina discrepantele sociale actuale. Cu un prim ministru militar, plagiator și direct interesat de profitul de pe urma pensiilor speciale, nu se va face nici o modificare. Acești oameni care doar au profitat de pe urma unor funcții nu pot reprezenta un factor al schimbării. Un liberalism de râsul curcilor. Cred ca ar trebui PSD și PNL sa facă schimb de șefi pentru a se încadra în propria paradigmă de partid. Noapte bună România- vaca de muls pentru extremiști, maghiari, comuniști, securiști. Mamă vitregă care de 30 de ani îți alungi și sărăcești copiii.

 6. Nenorociților de politicieni v-ați bătut joc de militari și cei activi și cei pensionați în timp ce pe .agistrati ia-ți protejat cum nu se poate mai bine. Nicio tara din Europa nu și-a bătut joc de militari/polițiști asa cum a-ți făcut voi.
  Dumnezeu sa vă vadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.