Jandarmeria română l-a amendat pentru „protest neautorizat” pe un profesor de istorie care a afișat pancarta „Solidar cu poporul ucrainean” în fața Ambasadei Rusiei!

4
1562
Profesorul de istorie Bartic a fost amendat de jandarmi pentru "protest neautorizat" după ce a îndrăznit să meargă la Ambasada Rusiei cu pancarta "solidar cu poporul ucrainean"

Caz de noaptea minții în București, cu Jandarmeria Română în prim-plan: un profesor de istorie a fost amendat pentru „protest neautorizat” deoarece a mers în fața Ambasadei Rusiei cu o bucată de carton pe care scria „Solidar cu poporul ucrainean”, relatează G4Media.ro!

În zorii zilei de 24 februarie, Rusia a dezlănțuit invazia Ucrainei, lansând atacuri masive asupra infrastructurii țării vecine și ample atacuri terestre. Sunt bombardate zeci de ținte militare, se înregistrează morți și răniți, mari pagube materiale, iar sute de tancuri se îndreaptă către Harkov și Kiev.

Indignat de situație, profesorul de istorie Marcel Bartic a ieșit joi dimineață din casă și s-a dus în fața Ambasadei Rusiei la București: „Este un protest cu privire la acțiunea Rusiei de a invada Ucraina. Este un gest de agresiune împotriva unor oameni nevinovați. Din punctul meu de vedere, orice om, orice cetățean care își dorește să se oprească toată nebunia asta, ar trebui să protesteze, să reacționeze, pentru că este în mod clar o agresiune împotriva unui stat. Niciunull dintre pretextele invocate de Rusia nu sunt legitime și nu are nici o justificare“.

Pentru istorici și specialiștii militari, situația de acum amintește de cea de la startul celui de-Al Doilea Război Mondial. Fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko a și menționat deja că Putin este un al doilea Hitler. Acest lucru l-a invocat și profesorul Bartic: „Vladimir Putin a invocat dreptul istoric asupra Ucrainei, un argument pe care Europa nu l-a mai auzit de mai bine de 70 de ani“.

În mod halucinant, jandarmii au venit și l-au amendat pe profesor, deși acesta n-a fost violent, n-a chemat și alți oameni la protest și n-a făcut niciun gest necuviincios!
Reacția Jandarmeriei nu e nici surprinzătoare, nici în premieră. În 2018, când au intervenit violent împotriva protestatarilor anticorupție din 10 august, jandarmii au postat pe rețelele de socializare filmulețe cu acțiuni ale forțelor de ordine din Rusia, pentru a arăta că „și în altă parte se procedează la fel”. Ulterior, s-a dovedit că în interiorul Jandarmeriei Române e un adevărat cult pentru Putin și felul în care acționează regimul său, iar metodele de reprimare ale demonstrațiilor pentru democrație de acolo sunt studiate chiar din proprie inițiativă, în timpul liber, de mulți dintre jandarmii români și comandanții lor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* A început războiul! Rusia a declanșat „invazia totală a Ucrainei”, din 3 direcții. Explozii în marile orașe, inclusiv Kiev, iar Harkov e sub presiune. Boris Johnson: „Putin a ales calea vărsării de sânge”

* VIDEO. Imagini cutremurătoare: Rusia atacă infrastructura militară, centrele de comunicații și forțele aeriene ale Ucrainei „cu arme de înaltă precizie“

* Germania blochează Nord Stream 2, Rusia amenință: „Europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru 1.000 de metri cubi de gaz!”. Acum, prețul – deja umflat – e de aproape 800 de euro

* Delirul istoric al lui Putin. Minciunile prin care și-a justificat hăcuirea Ucrainei. I-a criticat chiar și pe Lenin, Stalin, Hrușciov și Gorbaciov, care au fost „prea generoși” cu Ucraina!

* VIDEO. Gafă sau scenariu? Scena istorică de la Kremlin care arată că Rusia a decis nu doar independența, ci și ANEXAREA regiunilor ucrainene Donețk și Lugansk

* Planul criminal: „China trebuie să susțină Rusia emoțional și moral. Va avea nevoie de ea când se va lupta cu SUA pentru Taiwan”. Ordinele Guvernului chinez pentru presă au fost făcute publice, din greșeală, chiar de o publicație a Partidului Comunist

* Enorma hoție a PSD-istului Băluță: a supraevaluat ilegal veniturile Primăriei cu 17 milioane de euro, pentru putea cheltui „fără număr”!

Robert Negoiță, dosar penal cu prejudiciu de 130 de milioane de euro! DNA anchetează contractul cu firma de salubritate a lui Silviu Prigoană

* Prim-vicepreședintele ASF a câștigat anul trecut un milion de lei!

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (91) / Se strâng cioclii

4 COMENTARII

  1. Ca deobicei Jandermeria se dovedeste a fi de partea „Ciumei Rosii” si a suporterului ei din rasarit.
    Cand Diplan si si capvizii au manifestat in fata Ambasadei FR si l-au aclamat pe Vladimir Vladimirovici mizerabila institutie mostenitoare a Securitatii organizata de consilieri sovietici nu a aplicat nici o amenda.

  2. Domnule profesor, faceți public un număr de cont! Sunt dispus să contribui la plata amenzii.

    Jandarmeria pentru noi e Securitatea 2!

    Iar tu, Putin, du-te după nen-tu Stalin, că nu mai poate de dorul tău! Ba chiar și papașa Lenin a întrebat de chelia ta…

  3. Jandarmeria acționează exact că trupele de securitate din perioada comunistă. De altfel a avut și încă mai are în rândurile ei foști ofițeri de securitate. Această instituție trebuie desființată și reconstruită cu cadre noi, necompromis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here