miercuri, mai 29, 2024
AcasăDezvăluiriAngajații azilului de bătrâni al Primăriei Craiova, focar Covid, sunt trimiși să...

Angajații azilului de bătrâni al Primăriei Craiova, focar Covid, sunt trimiși să împartă prin oraș integrame cu Olguța Vasilescu!

-

Angajații Centrului pentru Persoane Vârstnice din Craiova se află în campanie electorala pentru PSD și pentru Lia Olguța Vasilescu, deși azilul de bătrâni al Primăriei Craiova a devenit un focar de coronavirus. Dezvăluiri despre o realitate scandaloasă, într-o investigație realizată de Recorder.ro.

Centrul pentru Persoane Vârstnice din subordinea Primăriei Craiova a raportat ieri 126 de cazuri de Covid-19, ceea ce înseamnă că mai mult de un sfert dintre beneficiarii și angajații centrului au fost infectați. Mărturiile asistentelor și ale aparținătorilor scot la iveală un management dezastruos, în care prioritățile au fost propaganda politică, tăierea costurilor pentru echipamentele de protecție și muşamalizarea focarului.

Marţi, 11 august 2020. O parte dintre angajaţii Căminului pentru Persoane Vârstnice din Craiova sunt trimişi pe străzile oraşului, într-o amplă acţiune de campanie electorală. Sunt dotaţi cu măşti, mănuşi de unică folosinţă şi integrame cu Lia Olguţa Vasilescu, candidatul PSD la Primăria Craiovei.

Căminul e subordonat Primăriei și este condus de Valentin Giurcă, secretar general al organizației locale PSD Craiova. El a fost numit la conducerea instituției, în 2012, chiar de Olguța Vasilescu, pe atunci primar.

- Advertisement -

„Sunt prietenii mei, e contul meu privat de Facebook, n-aveți niciun drept să mă întrebați despre această fotografie“, a fost singurul comentariu al directorului Giurcă.

Valentin Giurcă, directorul Centrului pentru Persoane Vârstnice Craiova / FOTO: Facebook

De ce s-au infectat 126 de oameni în Centrul pentru Persoane Vârstnice din Craiova? Explică o asistentă care lucrează acolo: „Încă din starea de urgenţă, am fost sfătuiţi să punem deoparte echipamentele de protecţie şi să le folosim doar dacă avem controale de la DSP. Ne-au dat un combinezon, câteva măşti şi câteva mănuşi în starea de urgenţă şi apoi nu ne-au mai dat. «Să nu puneţi mâna pe dezinfectant decât dacă vine controlul, să vadă că avem. Şi să nu mai cereţi, că nu mai am de unde să vă dau», ni s-a spus”.

Strategia de a apărea în fața DSP Dolj cu toate normele de siguranță la zi pare să fi funcționat: „DSP ne vizitează de două ori pe săptămână și n-au găsit nicio neregulă”, afirmă directorul Giurcă. În realitate, lipsa achizițiilor de materiale de protecţie arată că situația de criză putea fi cu greu evitată.

- Advertisement -

Directorul Giurcă nu are timp și nici intenția să procure echipamente de protecție, pentru că e ocupat cu campania electorală. De exemplu, să-i încoloneze pe angați și să împartă prin oraș materiale de promovare pentru Lia Olguța Vasilescu. Sunt aceiași oameni care lucrează într-un focar Covid, dar care merg pe străzile Craiovei să împartă, la grămadă, integrame cu Olguța și oleacă de Covid.

Dar Covidul poate circula și invers: angajații să-l ia din oraș și să-l ducă la azil, să-i termine pe bătrâni.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Până și lui Codrin Ștefănescu îi e jenă de PSD! Zurbagiul dă cu pietre în troaca din care a mâncat

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -