marți, mai 28, 2024
AcasăMainA pornit valul! Andrei Pleșu și Tudor Chirilă îl susțin public pe...

A pornit valul! Andrei Pleșu și Tudor Chirilă îl susțin public pe Nicușor Dan

-

Andrei Pleșu și Tudor Chirilă, două voci puternice ale Cetății, publică texte în care exprimă dorința de a scăpa de calamitatea Gabriela Firea de la Primăria Capitalei. Pleșu îl susține explicit pe Nicușor Dan, Chirilă o face indirect.

Andrei Pleșu publică pentru a treia oară, în „Dilema Veche”, articolul „Ce fel de primar vrem?”. De fiecare dată, articolul a fost publicat ca un gest de susținere față de Nicușor Dan, care a mai candidat la Primăria Capitalei în 2012 (fără șanse) și 2016 (cu șanse relativ mici).

Fost consilier prezidențial al lui Traian Băsescu, Andrei Pleșu îl „rașchetează” pe acesta, pentru „pofta sa infinită de victorie, de putere, de funcții publice, fără cântărirea contextului și a riscurilor pentru propria sa imagine”.

Tudor Chirilă face o pledoarie pentru un vot anti-Firea, fiind evident că soluția propusă de el (chiar dacă fără o nominalizare explicită) este Nicușor Dan.

- Advertisement -

Andrei Pleșu în „Dilema Veche”

  • „Textul de mai jos apare, acum, pentru a treia oară. Dar de fiecare dată cu același prilej și fără mare efect… E vorba de campania electorală pentru Primăria Capitalei. Mai întîi în 2012, apoi în 2016 și acum, în 2020. De fiecare dată a fost un gest de susținere a aceluiași candidat: dl Nicușor Dan.”
  • „După două eșecuri, domnia-sa face și anul acesta o încercare, pe care o susțin din nou, în speranța că nu sunt purtătorul lui de ghinion.”
  • „Opoziția nu pricepe (și nu e prima dată!) că, fără un gest de solidaritate care să impună o candidatură unică, acordă o șansă nemeritată celorlalți. Că orgoliul privat sau de gașcă nu e motivația optimă a unei campanii electorale reușite. Nu-l înțeleg pe dl Traian Băsescu, fost ministru, fost primar, fost președinte al țării (de două ori), când decide să lupte din nou pentru Primăria Capitalei, pentru a ajuta… partidul. S-ar zice că nu Bucureștiul e de salvat, ci PMP-ul! Nu pun la îndoială eventuala sa performanță de primar reciclat, dar sunt stingherit de pofta sa infinită de victorie, de putere, de funcții publice, fără cântărirea contextului și a riscurilor pentru propria sa imagine.”
  • „De dl Tăriceanu nu mai vorbesc. E un exemplu spectaculos, aproape comic, de valorificare tenace a… eșecului. Nu-i prea iese, nu prea poate, dar o ține langa! Va defila în eternitate dinaintea  patriei nerecunoscătoare, la concurență cu dl Cataramă și cu alți domni și doamne, specializați în paloare volubilă…”
  • „Rezum: de vreme ce dl Nicușor Dan candidează a treia oară, republic și eu, pentru a treia oară, argumentația votului meu. Poate avem noroc!”

Tudor Chirilă pe Facebook

„Vești bune. Ca bucureștean îmi doresc ca episodul Gabriela Firea să se încheie la aceste alegeri. Ar fi o gură de aer pentru un oraș abandonat de un primar ale cărui priorități par să fi fost înființarea de companii municipale inutile, exerciții de imagine, piste de biciclete desenate pe trotuare, bani aruncați la Catedrala Neamului și alte cheltuieli inutile. Avem un oraș cu un trafic mai intens decât acum patru ani, un oraș mai isteric, cu oameni din ce în ce mai nervoși și care își pierd 20% din timpul unei zile în trafic. În schimb, avem o continuă campanie electorală a unui primar incompetent. Nu mai avem nevoie de încă patru ani ca să ne ducem și mai tare pe tobogan.

P. S. Sigur că precizia sondajelor e discutabilă, am mai văzut asta, de aceea cred că trebuie să ne ducem să votăm. Mă rog, cei care nu mai au nevoie de alți patru ani de incompetență.

P. S. 2. E îngrijorător câtă lume ar vota un primar care n-a făcut nimic. Mă întreb ce criterii au unii oameni.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Sondaj INSCOP: Nicușor Dan 46%, Firea 38%, Băsescu 8%. Dacă se retrage Băsescu, Nicușor Dan ia peste 50%!

Până și lui Codrin Ștefănescu îi e jenă de PSD! Zurbagiul dă cu pietre în troaca din care a mâncat

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -