Acasă Fără categorie VIDEO. Cea mai fericită şi cea mai tristă bunică din lume. Ce...

VIDEO. Cea mai fericită şi cea mai tristă bunică din lume. Ce simte tanti Nica după ce nepoata sa din Canada, Bianca Andreescu, a ajuns celebră în tenis

Finala turneului de tenis Indian Wells a fost urmărită de zeci de oameni la Căminul Cultural din Vaideeni, județul Vâlcea. Localnicii au încurajat-o, de la distanţă, pe Bianca Andreescu, jucătoarea canadiană a cărei familie îşi are origine în comună. Emoţii mari au fost şi în casa bunicii. Bătrâna de 84 de ani a gătit gogoşi, desertul preferat al Biancăi, şi a urmărit cu sufletul la gură meciul nepoatei.

„Termina cu tenisul şi ea venea şi da cu mingea în perete din grădină. Aşa a iubit mingea asta: «Eu, cu mingea, joc tenis». «Bine, mamă, dacă joci tenis»”, a povestit reporterului Digi 24 tanti Nica, bunica Biancăi.

– Dar e departe. Asta e…, adaugă bătrâna cu un oftat reținut.
– Asta vă doare, că e departe.
– Da!

După un meci greu, de peste două ore, Bianca Andreescu, 18 ani şi locul 60 în clasamentul mondial, a învins-o pe mult mai experimentata Angelique Kerber, 31 de ani şi locul 8 în lume.

Bianca Andreescu s-a născut în Canada, pe 16 iunie 2000. Părinţii săi au revenit în România, pentru câţiva ani, când ea era copil. A descoperit tenisul aici, la 7 ani, înainte ca familia să se stabilească definitiv în Canada.

Anul acesta a câştigat 28 de meciuri şi a pierdut doar 3. Victoria de la Indian Wells i-a adus 1,3 milioane de dolari şi 1.000 de puncte WTA. De astăzi, Bianca Andreescu se află pe locul 24 în clasamentul mondial.

CITIŢI ŞI:

Canadianca noastră uimește Planeta Tenis! Bianca a câștigat finala și a mulțumit în limba română

CTP despre Bianca Andreescu: „Are un mental de călugăr tibetan”

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările