VIDEO. Cea mai fericită şi cea mai tristă bunică din lume. Ce simte tanti Nica după ce nepoata sa din Canada, Bianca Andreescu, a ajuns celebră în tenis

0
2195

Finala turneului de tenis Indian Wells a fost urmărită de zeci de oameni la Căminul Cultural din Vaideeni, județul Vâlcea. Localnicii au încurajat-o, de la distanţă, pe Bianca Andreescu, jucătoarea canadiană a cărei familie îşi are origine în comună. Emoţii mari au fost şi în casa bunicii. Bătrâna de 84 de ani a gătit gogoşi, desertul preferat al Biancăi, şi a urmărit cu sufletul la gură meciul nepoatei.

„Termina cu tenisul şi ea venea şi da cu mingea în perete din grădină. Aşa a iubit mingea asta: «Eu, cu mingea, joc tenis». «Bine, mamă, dacă joci tenis»”, a povestit reporterului Digi 24 tanti Nica, bunica Biancăi.

– Dar e departe. Asta e…, adaugă bătrâna cu un oftat reținut.
– Asta vă doare, că e departe.
– Da!

După un meci greu, de peste două ore, Bianca Andreescu, 18 ani şi locul 60 în clasamentul mondial, a învins-o pe mult mai experimentata Angelique Kerber, 31 de ani şi locul 8 în lume.

Bianca Andreescu s-a născut în Canada, pe 16 iunie 2000. Părinţii săi au revenit în România, pentru câţiva ani, când ea era copil. A descoperit tenisul aici, la 7 ani, înainte ca familia să se stabilească definitiv în Canada.

Anul acesta a câştigat 28 de meciuri şi a pierdut doar 3. Victoria de la Indian Wells i-a adus 1,3 milioane de dolari şi 1.000 de puncte WTA. De astăzi, Bianca Andreescu se află pe locul 24 în clasamentul mondial.

CITIŢI ŞI:

Canadianca noastră uimește Planeta Tenis! Bianca a câștigat finala și a mulțumit în limba română

CTP despre Bianca Andreescu: „Are un mental de călugăr tibetan”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here