VIDEO. „Canadianca” Bianca Andreescu, la prima finală din carieră, după o serie uluitoare de 7 victorii. Joacă senzațional! România a pierdut prosteşte o mare tenismenă

1
32882

Bianca Vanessa Andreescu (18 ani şi jumătate) s-a calificat în finala de la Auckland, învingând-o şi pe incomoda taiwaneză Su-Wei Hsieh (nr. 28 mondial), cea care a eliminat-o anul trecut pe Simona Halep la Wimbledon.

Canadianca de origine română şi-a continuat astfel seria excepțională de la turneul din Noua Zeelandă, ajungând la 7 victorii consecutive. Printre învinsele sale, două legende: daneza Caroline Wozniacki (locul 3 WTA, principala favorită a turneului) şi americanca Venus Williams (fostă nr. 2 mondial).

De altfel, dintre cele şapte tenismene pe care le-a eliminat la Auckland, ultimele cinci erau mai bine clasate decât ea în ierarhia mondială.

Prin calificarea în finală, Bianca Andreescu a mai urcat şapte poziții în clasamentul mondial, ajungând pe locul 107. De la începutul turneului, ea a avansat 45 de poziții: acum opt zile era pe locul 152!

Dacă va câştiga şi finala cu nemțoaica Julia Goerges (locul  14 WTA), Bianca va intra în Top 100, avansând până în jurul poziției 90.

Federația Română de Tenis nu ajută tinerele talente; cea canadiană, da

Bianca Andreescu s-a născut la Mississauga, lângă Toronto, din părinți români plecați după 1990, dar a început tenisul la Piteşti, unde a stat la bunici.

A optat să joace pentru Canada, şi nu pentru România, dintr-un motiv simplu: Federația Canadiană de Tenis a ajutat-o, cea română – nu! Ajutorul are o componentă financiară, dar şi una profesională (suport tehnic pentru pregătire – teren de pregătire, antrenor, preparator fizic etc.).

Federația Canadiană de Tenis are programe speciale pentru depistarea tinerilor talentați şi susținerea lor în drumul dificil, costisitor, spre marea performanță. Federația Română de Tenis nu are aşa ceva. Dacă ar fi avut, probabil că n-o pierdeam pe Bianca Andreescu, care are potențial să ajungă în Top 10 mondial.

Parcursul Biancăi Andreescu (locul 152 WTA la start) la Auckland

  • Turul 1 calificări: 6-2, 6-0 cu Kristina Kucova (Slovacia, 259)
  • Turul 2 calificări: 7-5, 6-1 cu Jaimee Fourlis (Australia, 206)
  • Turul 3 calificări: 3-6, 6-3, 6-3 cu Laura Siegemund (Germania, 113)
  • Turul 1: 6-4, 7-6 cu Timea Babos (Ungaria, 59)
  • Turul 2: 6-4, 6-4 cu Caroline Wozniacki (Danemarca, 3)
  • Turul 3: 6-7, 6-1, 6-3 cu Venus Williams (SUA, 39)
  • Semifinale: 6-3, 6-3 cu Su-Wei Hsieh (Taiwan, 28)
  • Finala: o va întâlni pe Julia Goerges (Germania, 14).

Citiți şi:

Senzația începutului de an: româno-canadianca născută la Mississauga, dar care a descoperit tenisul la Pitești. Victorii cu legendarele Wozniacki și Venus Williams

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.