PNL absoarbe PACT, „partidul tinerilor”, condus de activistul civic Sebastian Burduja

1
1280
Ludovic Orban, PNL
Ludovic Orban are șanse importante să obțină validarea guvernului propus în parlament - Foto: PNL

Liderul liberalilor Ludovic Orban a anunţat, luni, fuziunea PNL cu Partidul Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT), condus de Sebastian Burduja, iar protocolul va fi semnat şi aprobat, zilele următoare, în forurile statutare ale partidelor.

„Domnul preşedinte al PNL Bihor şi subsemnatul am fost mandataţi de Bex să demarăm negocierile de integrare în PNL a Partidului Acţiunea Civică a Tinerilor, condus de Sebastian Burduja. Am purtat discuţiile cu viitorii noştri parteneri şi astăzi am prezentat în Biroul Executiv rezultatele negocierilor purtate şi am luat decizia să demarăm procedurile de integrare a partidului Acţiunea Civică a Tinerilor în PNL. Protocolul de fuziune va fi definitivat în zilele următoare, urmând să fie supus votului în forurile statutare ale celor două partide, astfel încât să finalizăm această procedură prin care tinerii extrem de bine pregătiţi, care au dat semnale extrem de serioase că vor să se implice să devină membrii ai PNL”, a anunţat Ludovic Orban, luni, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, anunţă Mediafax.

Şi liderul PACT, Sebastian Burduja, a declarat că cele două partide vor face o echipă pentru a reduce numărul de români care pleacă din ţară.

„Am pus bazele astăzi a ceea ce noi considerăm că este cea mai importantă mişcare între două forţe politice în România anului 2019. Suntem două forţe politice complementare, cu valori comune. România trece printr-o criză profundă, la fiecare trei minute un român pleacă din ţară şi lucrul acesta nu trebuie să continue. Împreună facem echipă pentru România şi vom aduce România în primul rând”, a spus Burduja.

A treia mişcare, după Rareş Bogdan şi summitul PPE 

La Bucureşti, a avut loc, în weekend-ul trecut, Summit-ul liderilor locali şi regionali ai PPE participă şi peste 150 de primari, președinți de regiuni din țări ale Uniunii Europene, alături de peste 3.000 de aleși locali ai Partidului Național Liberal. Sunt prezenţi şi secretarul general al PPE, spaniolul Antonio Lopez Isturiz, şi candidatul PPE pentru postul de viitor preşedinte ale Comisiei Europene, Manfred Weber.

Într-o declaraţie de presă, secretarul general al PPE a declarat că PNL a făcut o bună achizişie prin aducerea lui Rareş Bogdan pe lista PNL la europarlamentare.

„Candidatul numărul unu, Rareș Bogdan, care va fi mâine alături de noi la eveniment arată legătura pe care vrea să o facă PNL între Bruxelles și România, comunicarea dintre acestea două. Nu este numai important numai să o faci, este important și să o spui. Așa că este nevoie de oameni specializați în comunicare în acest  domeniu. Felicitări, cred că aceasta este o opțiune foarte bună!”, a afirmat Antonio Lopez Isturiz, la Bucureşti.

CITIȚI ȘI:

Summitul PPE. Iohannis, necruțător la adresa PSD: „Ei atacă instituţiile UE şi apoi cer votul oamenilor pentru a intra în aceste instituţii”

Iohannis, la Summitul PPE din Bucureşti. Sighiartău: „Dragnea face din România Teleormanul sărăcit chiar de el”

62% dintre cititorii ZIARISTII.COM cred că Rareș Bogdan a luat o decizie bună intrând în politică pe lista PNL

Rareş Bogdan face jocuri de putere din prima zi de politician: cere o mare ALIANŢĂ a opoziţiei PNL-USR-PLUS

Cum face Iohannis din europarlamentare cele mai importante alegeri pentru ROMÂNIA. Vom vota şi pentru referendumul pro-justiţie?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here