CTP despre Bianca Andreescu: „Are un mental de călugăr tibetan”

1
1510

Cristian Tudor Popescu a comentat, la Digi 24, performanţa canadiencei de origine română, Bianca Andreescu, și spune că tânăra jucătoare are un psihic „cum rar se întâlnește, nu doar în tenis”.

  • „Comentariul meu ar fi fost același și dacă Bianca Andreescu nu ar avea origini românești. Pentru că este un talent atât de special, cum n-am mai văzut de la Martina Hingis la vârsta de 18 ani. La această vârstă, Bianca face dovada unei inteligențe în joc, dublată de maturitate, cum nu am văzut decât la marea campioană elvețiană Martina Hingis, atunci când era la fel de tânără ca Bianca.”
  • „Are un joc care nu seamănă cu nimic din circuit, în clipa de față, foarte variat. Multe din jucătoarele de top mizează pe un joc în forță, monoton, cu lovituri tari, bazându-se pe puncte făcute repede, sau pe greșeala adversarei. Bianca joacă un tenis în regim de viteză și de forță, dar ca pe timpuri, cum se spunea despre Ilie Năstase.”
  • „Utilizează și stăpânește scurta, contra scurta, lobul, scurta urmată de lob. Am văzut acest procedeu de foarte multe ori. Stăpânește lovituri foarte puternice, în special pe dreapta, dar le alternează cu lovituri tăiate, atât pe rever, cât și pe dreapta. Are o foarte bună orientare tactică în timpul jocului, utilizează liftul înalt, pentru a calma situația când e în dificultate, știe să-și incomodeze adversara.”
  • „Nu am văzut de foarte multă vreme o jucătoare atât de tânără cu o asemenea varietate în lovituri și cu o asemenea gândire, deși în tenis nu trebuie să gândești când joci, cu o asemenea orientare în timpul jocului. De aceea cred că ea va urca, cu siguranță, foarte sus în tenisul mondial.”
  • Ce m-a uluit cel mai tare a fost mentalul ei, mental de călugăr tibetan. În semifinala cu Svitolina, meci pe muchie de cuțit, dur, în care totul a atârnat de un fir de păr, Bianca a reușit să revină și să câștige cu o stabilitate mentală incredibilă. După un astfel de meci, vine finala cu Kerber, și mai greu. E condusă în setul decisiv și în acele momente am văzut-o că fizic era la limită. O durea umărul. Avea crampe în pulpe. Nu știu, după mai bine de jumătate de veac în care am trăit în tenis, cum a reușit să câștige. Trei game-uri la rând în astfel de poziție. Spiritul a tras fizicul înainte.”
  • „La 5-3, să ai trei mingi de meci pe care să ți le respingă marea campioană germană Kerber, care i-a respins mingi incredibile, și după aceea, la 5-4, să câștigi cu break, așa ceva arată un psihic cum rar se întâlnește, nu doar în tenis.”

CITIŢI ŞI:

Canadianca noastră uimește Planeta Tenis! Bianca a câștigat finala și a mulțumit în limba română

1 COMENTARIU

  1. Regula în tenisul de masă care aduce puncate. Mereu lovituri spre centru pentru a primi mingi înalte urmate de lovituri laterale. Psihic bun. Faci puncte dacă nu alergi de pe o parte a terenului spre alta ca să cauți mereu o scăpare pe fundul terenului în laterale memorabile. La tenisul de câmp obișnuiești adversarul cu lovituri pe centru apoi pui scurte scoți un lift şi arunci peste un lob. Nu consumi energie. Dacă deschizi unghiurile te pomenești cu râsul Biancăi Andreescu. Ea e Dumnezeu în tenis. Între opturi cu Ion Țiriac Simona Halep rămâne Simion. Nu un uriaș nu un monstru în tenis.

    Cu bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here