PSD-istul Rizea şi-a „furat-o”: 4 ani şi 8 luni de puşcărie, definitiv. E fugit în SUA, unde aşteaptă, ca toţi infractorii, ordonanţele lui Dragnea&Dăncilă

1
1485

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost condamnat luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Decizia este definitivă și menține sentința din prima instanță.

Cristian Rizea nu s-a prezentat luni, 4 februarie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde avea pe rol dosarul în care a fost condamnat în primă instanţă la 4 ani şi 8 luni închisoare. Avocatul său a anunţat că Rizea „se plimbă din loc în loc” în ţară şi străinătate pentru că nu mai are bani şi nici domiciliu stabil, iar în prezent se află la nişte rude în SUA.

Clientul meu mi-a dat un înscris olograf, în care solicită să fie citat la cabinetul de avocatură. Cristian Rizea nu are un domiciliu fix şi a trebuit să plece din Complexul Stejarii. Se plimbă din loc în loc în ţară şi străinătate. Are probleme financiare. Este în SUA în vizită la nişte rude. Nu are mijloace financiare. Nu vrea să dea o declaraţie în dosar”, le-a declarat jurnaliştilor avocatul Alexandru Morărescu.

În decembrie 2017, Cristian Rizea a fost condamnat în primă instanţă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

În acelaşi dosar, Lucian Colţea, cetăţean american, a primit o condamnare de 2 ani închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi spălare de bani în formă continuată.

Instanţa a mai dispus confiscarea sumei de 300.000 de euro de la Cristian Rizea, obţinută ca urmare a săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

Decizia a fost atacată cu apel, dar azi a rămas definitivă.

CITIŢI ŞI:

Timmermans, mesaj dur pentru călăii democraţiei: Opriţi ordonanţa care îi scapă pe condamnaţii la Înalta Curte!

Kovesi, încă un meci jucat azi în lupta cu clanurile penale. NU cedează!

După ce „SS” a primit verde la CCR să sugrume justiţia, azi a început atacul la procurorul general. Tudorel a demarat schimbarea lui Lazăr după model Kovesi

20 martie ar putea fi ziua decisivă pentru Kovesi

Boala lui Dragnea: justițită acută. Doare când se apropie judecata

Canadianca noastră uimește Planeta Tenis! Bianca a câștigat finala și a mulțumit în limba română

Hoandră: „E multă prostie pe Facebook. Nu mai citesc nici ce apare în Occident”. Guşă: „Contează, din păcate…”.

Pleşu: „Gigi, Nelu sau Maricica apar la TV şi dau cu tunul în elite. E vremea mineriadei de hârtie”

Ea e PSD-ista mincinoasă ajunsă în Casa Poporului pentru a împrăştia mizerii peste popor. Cum a încercat Aida Căruceru să-l cucerească pe Dragnea cu un fake news anti-Iohannis

1 COMENTARIU

  1. Cristian Rizea un infractor cu spume la gură. Sper să se sinucidă în SUA. Ar face un bine poporului român. Un om cu dare la suflet fură din buget dar construieşte industrie şi social. Dar el e un hoț mare dovedit de Republica Procurorilor. Lipsa bunului simț e o uzanță morală fatidică. Sper ca mai mulți să se ducă la naiba. Pâinea nu e scumpă. Memoria pare o frunză alungată de visele democrate. Apoi vin dările. Şi mie şi ție. Obligant. Imoral. A duce povestea la ruină ține de asumare. Ceva ce vine din viitor. O mare pacoste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here