vineri, mai 24, 2024
AcasăNewsVIDEO. Drumul Iași - Suceava, de 130 de milioane de euro, s-a...

VIDEO. Drumul Iași – Suceava, de 130 de milioane de euro, s-a surpat din cauza ploii, la 6 luni după recepție!

-

Drumul strategic Iași – Suceava, care costă 640 de milioane de lei (aproape 130 de milioane de euro) și a fost recepționat acum 6 luni, s-a surpat deja din cauza ploii, relatează Newsweek.ro. Cei care au observat au fost sătenii din comuna  Movileni, aceștia sesizând și autoritățile de la Iași.

Fostul prefect al județului Iași, Bogdan Cojocaru, spune că acestea nu sunt singurele probleme ale acestui drum finanțat în cea mai mare parte cu bani europeni.

„Am venit astăzi să facem din nou câteva verificări pentru a vedea cum s-au desfășurat aceste lucrări. Vedem cu ochiul liber că la câteva luni după recepția lucrărilor, peste 100 de milioane de euro au fost alocate pentru cea mai mare investiție, pentru un drum județean, finanțare obținută în perioada 2016-2020. Această lucrare recepționată acum câteva luni se surpă și în această zonă, în comuna Movileni, sat Potângeni. Aici se strică șoseaua, iar din nefericire aceste probleme nu au apărut doar în această zonă. În continuare sunt probleme nerezolvate în zona Bulbucani, unde de fiecare dată când am atras atenția că lucrarea a fost făcută greșit au găsit de la Consiliul Județean diverse motive”.

- Advertisement -

După toate aparențele, acest drum nu trebuia de la bun început recepționat, deoarece problemele au început imediat după ce a fost dat în folosință. Astă-toamnă, la o lună după inaugurare, în zona lacului Bubucani 1 s-a produs a alunecare de teren care a făcut ca asfaltul să fie rupt. Drumul a luat-o pur și simplu la vale înainte și după podul care trece peste albia unui râu care se varsă în lac.

În acel moment, chiar Maricel Popa, liderul PSD din județ și fostul președinte al Consiliului Județean, a acuzat că actuala administrație a acceptat o lucrare de mântuială și că s-a grăbit să facă recepția.

Conform documentelor oficiale, reabilitatea drumurilor județene în lungime totală de 167,93 kilometri a costat în final 648,3 de milioane de lei, aproape dublu față de suma inițială de 327 de milioane, atât cât era contractul la semnarea acestuia, în septembrie 2017.

- Advertisement -

Important: majorările s-au făcut pe partea neeligibilă a proiectului. Adică suma decontată de UE a crescut foarte puțin, de la 305 milioane lei în 2017 la 320 de milioane la sfârșitul anului trecut. Mai ales de la înființarea Parchetului European, toată lumea e atentă ce face cu banii UE. În schimb, autoritățile au fost foarte generoase cu banii scoși din bugetul public, mărind suma de la 28 de milioane de lei inițial la 328,3 milioane lei la sfârșitul anului trecut!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Alta afacere depa penaloidului Alexe Tabla – politrucul ordinar in cardasie cu penaloidul multiplu CHirica – Marii ADistrugatori ai Iasilor, varfuri de atac ale mafiilor modlovenesti numite partide

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -