vineri, mai 24, 2024
AcasăNews„Corupție guvernamentală gravă“ în România. Raportul Departamentului de Stat al SUA pe...

„Corupție guvernamentală gravă“ în România. Raportul Departamentului de Stat al SUA pe 2023 face praf coaliția PSD-PNL, de mână cu Iohannis

-

Raportul privind drepturile omului pe 2023 publicat duminică de Departamentul de Stat al SUA reprezintă o bombă pentru comasații lui Iohannis: în România este „corupție guvernamentală gravă“ și se comit abuzuri, iar impunitatea făptașilor este o problemă pentru stat. Documentul este dur, mai ales că în startul său se menționează menținerea situației din anii anteriori! Coaliția PSD-PNL a fost negociată în secret de Iohannis în vara lui 2021 și a intrat efectiv în vigoare în noiembrie același an.

Târgul pe care Iohannis, Ciolacu și Ciucă și-au imaginat că l-au făcut cu Statele Unite s-a dovedit a fi o iluzie, exact ca și în cazul lui Liviu Dragnea, acum 7 ani. Americanii n-au închis ochii la situația din România, chiar dacă șeful statului și liderii partidelor din coaliție au făcut frecvent declarații de fidelitate față de NATO, UE și democrație. Speranțele „comasaților“ că nevoia de stabilitate în România îi va face pe aliați să închidă ochii la ce se întâmplă aici au rămas fără fundament.

Cazuri teribile de torturi comise de oamenii Guvernului, pe care regimul a reușit să le ascundă de opinia publică internă, sunt descrise cu lux de amănunte în raportul americanilor

Raportul se deschide dur: „Nu au existat schimbări semnificative în ceea ce privește situația drepturilor omului în România în cursul anului. Printre problemele semnificative legate de drepturile omului s-au numărat rapoarte credibile privind: tratamente sau pedepse crude, inumane sau degradante aplicate de către Guvern sau în numele Guvernului; și corupție guvernamentală gravă. Guvernul a luat măsuri credibile pentru a identifica și a pedepsi funcționarii care ar fi putut comite abuzuri în domeniul drepturilor omului, dar în unele cazuri acțiunile Guvernului au fost insuficiente și impunitatea a reprezentat o problemă”.

Datele prezentate în raport arată că autorii acestuia sunt foarte bine puși la curent cu ce se întâmpă în România. Sunt enumerate cazuri concrete în care „Guvernul sau agenții săi ar fi comis omoruri arbitrare sau ilegale“, unele dintre ele motivate politic.

- Advertisement -

Un alt capitol este rezervat exemplelor în care funcționari au Guvernului au recurs la tortură și tratamente inumane. Multe dintre cazurile prezentate sunt șocante, mai ales că poliția și puterea PSD-PNL au reușit cumva să le mușamalizeze și să le ascundă de opinia publică din țară. Americanii au aflat însă de ele.

Iată unul dintre aceste exemple șocante: „Pe 30 octombrie, mai mulți polițiști bucureșteni au intervenit la un conflict între doi locuitori dintr-un adăpost pentru ucraineni refugiați. Potrivit activiștilor pentru drepturile omului și martorilor, când unul dintre rezidenți nu a urmat instrucțiunile poliției, polițiștii l-au izbit cu o ușă și l-au lovit cu pumnii, picioarele și bastoanele după ce acesta a căzut la pământ. Apoi, poliția l-a încătușat și a continuat să-l bată în timp ce-l târa afară din cameră. Poliția l-ar fi plasat pe rezident în arestul Secției 6, unde l-ar fi ținut încătușat timp de două zile fără să-i ofere mâncare. La sfârșitul anului, o anchetă penală era în curs de desfășurare”.

Intimidarea și persecutarea judecătorilor independenți, precum și furtul banilor publici din România sunt menționate în raportul întocmit de Guvernul american

Nici problemele din Justiție n-au scăpat neobservate. Raportul menționează: „(…) Societatea civilă și organismele guvernamentale de supraveghere au afirmat că acțiunile disciplinare au fost folosite împotriva judecătorilor sau procurorilor ca represalii politice pentru deciziile lor sau pentru înclinațiile politice percepute. Au existat acuzații credibile potrivit cărora judecătorii au fost înlăturați din cauze în așteptarea unor acțiuni disciplinare și apoi au fost repuși în drepturi atunci când s-a constatat că aceste acțiuni disciplinare nu erau întemeiate, ceea ce sugerează că acțiunile disciplinare au fost utilizate în mod greșit pentru a influența judecătorii care au fost repartizați la procese sensibile. Potrivit raportului Comisiei Europene privind statul de drept, publicat la 5 iulie, «unele cazuri de sancțiuni disciplinare [împotriva judecătorilor și procurorilor] au continuat să ridice motive de îngrijorare». Potrivit Tabloului de bord al UE privind justiția din 2023, 51% din populația generală a perceput nivelul de independență a instanțelor și a judecătorilor ca fiind «destul de bun sau foarte bun»”.

- Advertisement -

Sunt prezentate stupefiantul caz al fugii primarului Cătălin Cherecheș, din Baia Mare, și numeroasele cazuri în care publicului și jurnaliștilor li se refuză accesul la informațiile de interes public.

„Corupția și utilizarea abuzivă a fondurilor publice au fost larg răspândite. Transparency International a observat că au fost raportate nivelui ridicate de corupție la vamă și în interiorul unităților de poliție“, se notifică în raportul Departamentului de Stat al SUA.

Și „violența bazată pe gen, inclusiv violența domestică, a reprezentat o problemă gravă“, arată americanii, care concluzionează că „poliția nu dispune de proceduri pentru punerea în aplicare și monitorizarea ordinelor de restricție. Instanțele de judecată au instrumentat foarte puține cazuri de violență domestică“. Guvernul nu aplică legea în ceea ce privește violurile și violențele domestice, mai scrie în raport.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

16 COMENTARII

 1. stim si noi, nu mai este cazul sa ne aminteasca. Intrebarea este, pot sa implementeze si la noi cumulul pedepselor si interzicerea prescriptiei? Sii vreo trei batalioane de judecatori elvetieni, sa ii transfere in Romania?

 2. PNRR-ul avansează în ritm de melc. Zeci de restanțe ale Guvernului Ciolacu. România riscă să piardă miliarde de euro
  Citeşte întreaga ştire: EXCLUSIV. PNRR-ul avansează în ritm de melc. Zeci de restanțe ale Guvernului Ciolacu. România riscă să piardă miliarde de euro

 3. Primăria Sectorului 1, cu un excedent bugetar de 1,3 de miliarde de lei, după ce investițiile au fost blocate de lupte politice, a devenit punct de atracție pentru Liviu Negoiță, dușmanul și preferatul lui Dan Voiculescu.

  VARANII AU INTRAT IN AGITATIE ?

  nevoitza ASTA E TOT SECURIST ? 🙂

 4. DE MANUAL „DRESAJUL” „justitiei”. MERGI PE LINIA PARTIDULUI SI SECURITATII, PRIMESTI PRIVILEGII PESTE PRIVILEGII. AI CALCAT ALATURI ? AFARA DIN MAGISTRATURA. NEMA PRIVILEGII.

 5. Este foarte adevarat si inca nu este totul! Dar noi suntem un popor de oi si nu reactionam. Oi amestecate cu vulpi si cu lupii si caini prea putini si tinuti in lant…
  Dar, daca in majoritate suntem oi si nu suntem capabili sa ne aparam, cineva ar trebui sa aiba mila de noi, sa se ingrijeasca sa nu mai fim la discretia lupilor si vulpilor.
  Si cine decat UE? UE nu ar trebui sa se mai lase lingusita si ametita de lupii si vulpile din Romania. Daca nu exista legislatie care sa-i permita, de ce nu si-o adapteaza la realittea din teren?
  Doar n-o sa astepte propuneri de la „Olgutul”, sau de la Bogdan, sau de la Grapini desi, in mod sigur, oile ii vor vota!

 6. Mulțumim din inimă Iubitului nostru Conducător ca ne-a ridicat pe cele mai înalte culmi de progres și civilizație ! Acum pleacă să ridice și NATO la nivelul nostru 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 7. Știm ca nu avem justiție în România și ca avem corupție începând cu președintele tarii, dar, pe de alta parte, nu cred ca America este în măsura să ne dea lecții de moralitate. Și ei au foarte multă corupție, droguri, trafic de carne vie, etc. ce să întâmplă la noi în țară, la ei este de sute de ori mai grav. Intr adevăr au o justiție mai putin corupta, dar accesul la ea este dificil pentru oamenii de rand (marea majoritate). Să ne amintim ca în istoria recentă marile crize economice au început în America și aveau la bază corupția generalizată din sistemul financiar. Astăzi, au sute de mii de oameni care nu au casa, care dorm pe unde apuca; au cartiere de corturi în mai multe orașe mari ale țării.
  România ar trebui să se uite mai atent la tarile scandinave și mai puțin la americani, cred ca avem mai multe de copiat de la tarile scandinave.

  • Occidentul putred de marginea prăpastiei 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 8. „GUVERNUL MEU” NU,TOVARASE IOHANNIS??!Baietii pusi de Tradator in spnarea noastra!!!NEMERNICII ASTIA TREBUIE ALUNGATI CU VOTURILE CELOR 7MILIOANN DE ROMANI TRADATI DE IOHANNIS,VOTURILE ALEA PE CARE EL LE-A ARUNCAT LA GUNOI CAND S-A VAZUT CU AL 2LEA MANDAT IN BUZUNAR!! SA AJUNGEM SA-I VEDEM CONDAMNATI PENTRU TRADARE DE TARA,CACI SUBMINAREA ECONOMIEI SI NERESPECTAREA VOTULUI CARE TE-A ADUS LA PUTERE ESTE TOT TRADARE DE TARA!!Scuze pentru scrisul cu majuscule,dar revolta este din ce in ce mai mare pe masura ce se apropie alegerile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -