VIDEO. Caz revoltător la Buzău: un client înșelat la preț a fost călcat pe gât de paznici când a reclamat hoția! Polițiștii l-au încătușat pe cel care filmase abuzul

4
3429
Clientul care s-a prins că a fost înșelat într-un magazin din Lidl Buzău a fost trântit pe jos de paznici și călcat pe gât cu genunchii. El a făcut dovada înșelăciunii în fața polițistului, care n-a prezentat niciun interes pentru subiect, cășunându-i, în schimb, tot pe clienți

Un incident absolut revoltător a avut loc miercuri, la Buzău, unde un bărbat care a reclamat că a fost înșelat la preț într-un magazin Lidl a fost trântit pe jos și călcat pe gât, minute în șir, de doi agenți de pază! Victima a reușit să sune la 112, dar polițiștii ajunși la fața locului l-au încătușat și amendat tot pe un client care filmase întregul abuz!

Clientul agresat a reclamat că prețul afișat la raft nu corespundea cu cel de la casă. Drept urmare, agenții de pază l-au scos în fața magazinului, l-au trântit pe jos și s-au urcat cu genunchii pe el, apăsându-l cu mâna pe gât și pe cap.

Victima a făcut dovada, în fața polițiștilor, că a fost înșelată la preț, dar „oamenii legii” tot pe clienți i-au luat la secție!

Unul dintre martorii oculari a filmat incidentul și a protestat. După câteva minute, interval în care omul aflat la pământ a reușit să apeleze 112 și să reclame că e victima unei agresiuni, clienții din fața magazinului au reușit să-l elibereze din mâinile celor doi agenți de pază transformați în bătăuși.

Când au sosit polițiștii, clientul agresat a explicat că fusese victima unei înșelătorii a celor de la magazin și că se consideră păcălit, din moment ce mai multe produse pe care le luase aveau la raft cu preț redus i-au fost facturate la preț normal. Dovezile celui agresat au fost clare în fața polițiștilor – numai pe cele 3-4 produse i se luaseră circa 10 lei în plus.

Paznicii au mințit, spunând că omul înșelat ar fi fost agresiv. Poliția „s-a autosesizat” abia când imaginile cu abuzul au devenit publice, după ce întâi a încercat să-i confiște telefonul și să șteargă dovezile

În fața polițiștilor, cei doi paznici au mințit, pretinzând că persoana înșelată la preț ar fi făcut scandal în magazin și că ar fi devenit agresivă, motiv pentru care au imobilizat-o.
Polițiștii au trecut peste înșelăciunea practicată de magazin și peste agresiunea comisă de paznici, punându-l să se legitimeze pe un alt client care filmase întreaga scenă. Deja enervat după ce participase la incidentul de mai devreme, omul a devenit recalcitrant, așa că, până la urmă, polițiștii chemați în ajutor au tăbărât tot pe clientul care filmase, încătușându-l și luându-l la secție, unde l-au amendat!

Sever Ionașcu, autorul filmării, a relatat ulterior că poliția și agenții de pază au încercat să-i confiște telefonul, pentru a șterge dovezile, dar n-au reușit.

Însuși comunicatul dat de IPJ Buzău e revoltător. Redactat în cel mai solid limbaj de lemn, textul trece foarte ușor peste motivele reale ale conflictului, bagatelizând agresiunea derbedeilor îmbrăcați în uniforme de paznici. Abia după ce imaginile au devenit publice, poliția din Buzău “s-a autosesizat” și „face cercetări” – asta, după ce un echipaj fusese la fața locului, dar a ales să se răfuiască tot cu oamenii agresați!

Comunicatul stupefiant al Poliției Buzău

Ieri, în jurul orei 15.00, polițiștii au fost sesizați prin apel 112 de către un buzoian, în vârstă de 44 de ani, cu privire la faptul că în zona unui hipermarket din municipiul Buzău s-a creat un conflict spontan pe fondul nemulțumirilor sale în calitate de client, nemulțumiri legate de actul comercial, acesta fiind imobilizat de agenții de pază ai operatorului economic. 

La fața locului a fost direcționat de îndată un echipaj mixt polițist/jandarm, pentru a verifica cele semnalate și luarea măsurilor legale. 

Ajuns la locul indicat, echipajul a intervenit conform Legii 192/2019 și a procedat la legitimarea și identificarea apelantului pe de o parte, dar și a persoanelor prezente de cealaltă parte, în vederea clarificării tuturor aspectelor utile soluționării cazului. 

Având în vedere că un bărbat căruia polițiștii i-au solicitat documentele în vederea legitimarii a devenit recalcitrant, refuzând cooperarea, acesta a fost imobilizat și condus la sediul Poliției. 

De asemenea, bărbatul în vârstă de 41 de ani, din Buzău, a fost sancționat contravențional conform Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. 

În urma discuțiilor purtate cu persoanele conduse la sediu, acestea și-au rezervat dreptul de a formula plângere. 

Având în vedere imaginile apărute, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au demarat cercetări, sub coordonarea parchetului, cu privire la acțiunile angajatilor societății de pază contractate de hipermarket, pentru a stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de purtare abuzivă. 

Totodată, polițiștii de la investigarea criminalității economice fac verificări cu privire la nemulțumirile apelantului în ceea ce privește actul comercial prestat de operatorul economic, în același timp fiind supusă unei analize specifice la nivel intern și intervenția echipajului mixt la fața locului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PNL a predat PSD-ului și Diaspora, pe care PSD-iștii „se p…u” în august 2018. Românii de peste hotare l-au făcut președinte pe Iohannis în 2014

Guvernul PSD-PNL taie bursele de merit pentru 730.000 de elevi. Fiecare copil cu note peste 8,50 rămâne fără 100-200 de lei

„România educată” începe cu o directoare de școală: a cărat elevii cu autobuzul la mitingul lui Dragnea, acum e pusă subsecretar de stat la Ministerul Culturii

VIDEO. Sputnik jubilează: ÎPS Teodosie l-a decorat pe Ciutacu cu „Crucea Dobrogei”, pentru complicitatea anti-vaccinistă de la RTV

Dorințele bolnave ale actorului Mihai Mălaimare: ieșirea României „din ghearele UE”, interzicerea votului pentru românii din diaspora, naționalizarea averilor

Daniel Ghiță (deputat PSD), declarații imbecile: „Hohenzollern, familie degenerată formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali” / „A ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite“

Oastea subțiată a lui Ludovic Orban. Mai bine de jumătate din liderii care l-au susținut la Congres au rămas în PNL

Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (53) / Flancat de generali sovietici, Ilie Ceaușescu făcea guvern condus de Ion Iliescu

* Primul mare sportiv care devine victima propriilor bazaconii antivacciniste: Novak Djokovici. Sârbului i-a fost respinsă viza după un interogatoriu de 9 ore și riscă să fie expulzat din Australia

4 COMENTARII

  1. … si Bode doarme pe bancheta din spate a Touregului. un imputit care nu a facut nimic in calitate de ministru, doar a basit in scaunul public. lichea e putin spus.

  2. Firmele de paza sunt înființate și conduse întotdeauna de foști milițieni și securiști care au relații strânse, mai ales în orașele mici și medii, cu organele locale de poliție. De aceea, atunci când apar incidente cu clienții, poliția înclină să fie de partea agenților de pază. IQ-ul agenților de pază este deseori foarte scăzut, așa că riști, daca intri in conflict cu ei, sa fii agresat, iar polițiștii, din prostie sau din rea-vointa, sa te amendeze. Deci și bătut și cu banii luați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here