Guvernul PSD-PNL taie bursele de merit pentru 730.000 de elevi. Fiecare copil cu note peste 8,50 rămâne fără 100-200 de lei

12
9299
În căutare de bani, Guvernul s-a gândit să-i "ardă" pe copii de câte 100 de lei, iar acum se confruntă cu o neașteptată revoltă

În căutare de soluții pentru a face economii, Guvernul PSD-PNL a găsit soluția: taie bursele de merit pentru 730.000 de elevi – măsură considerată fără riscuri, pentru că minorii n-au drept de vot. În mod surprinzător, însă, Executivul se confruntă acum cu o revoltă a asociațiilor de elevi, care cer demiterea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu!

Conform unui ordin al Ministerului Educației, media pentru acordarea burselor de merit se modifică de la minimum 8.50 la 9.50. Asociațiile de elevi spun că, astfel, sunt scoși din calcule 730.000 de copii în toată țara!

Aceasta este o formă mascată de a face economii la buget, în condițiile în care măsurile de austeritate încercate până acum de noul ministru PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, au stârnit opoziția înverșunată a sindicatelor din Sănătate, Poliție, Învățământ și Transporturi.

Ordinul de ministru privind modificarea mediei minime pentru acordarea bursei de merit a fost publicat deja în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare

Atenția Guvernului s-a orientat, în consecință, către categorii de unde nu se aștepta prea multă opoziție, iar elevii – fără drept de vot pentru că sunt minori – au intrat în vizor. Câciu și Cîmpeanu au pus ochii pe cei 100-200 de lei pe care-i primeau copiii care aveau note bune.

Până acum, Guvernul acorda burse de merit după cum urmează:

– elevii cu media 10 – 600 lei/lună;

– elevii cu medii de 9.50-9.99 – 300 lei/lună;

– elevii cu medii de 9.00-9.49 – 200 lei/lună;

– elevii cu medii de 8.50-8.99 – 100 lei/lună.

Ultimele două categorii dispar, după ordinul ministrului Cîmpeanu.

Însă reacția asociațiilor de elevi a luat prin surprindere guvernanții. Asociația Elevilor din Constanța, Asociația Elevilor din Bacău, Asociația Vâlceană a Elevilor, Asociația Elevilor din București și Ilfov, Asociația Elevilor din Maramureș și Asociația Elevilor din Timiș cer acum demiterea lui Sorin Cîmpeanu și anunță că vor ataca în instanță ordinul de ministru.

Reprezentanții elevilor acuză: „In miezul nopții, Sorin Cîmpeanu își arată adevărata modalitate de a conduce Ministerul Educației, publicând în Monitorul Oficial ordinul prin care sunt precizate criteriile de acordare a burselor elevilor. Fără consultare, criteriile de acordare a bursei de merit sunt modificate, media necesară pentru a beneficia de bursa de merit fiind 9,5. Astfel, 730 000 de elevi din România rămân fără burse. Dacă ar fi să rostim numele fiecărui elev condamnat de către Ministrul Sorin Cîmpeanu, ne-ar lua peste 8 zile, iar asta citind un nume pe secundă, fără a lua vreo pauză. Probabil, în următorii 4 ani, 730 000 de tineri vor părăsi România, dezamăgiți de eșecurile sistemului. Nu putem fi martori la acest «măcel» împotriva propriului viitor al României de aceea Asociațiile de Elevi din țară solicită Ministerului Educației, Sorin Cîmpeanu, să se oprească din acest drum spre distrugerea educației“.

Drept urmare, „vom ataca în instanță ordinul, pentru a ne asigura că niciun elev nu va fi prejudiciat în urma unor ordine date peste noapte în mod ilegal“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dorințele bolnave ale actorului Mihai Mălaimare: ieșirea României „din ghearele UE”, interzicerea votului pentru românii din diaspora, naționalizarea averilor

* Într-un cincinal, „specialii” au păpat de la buget peste 8,6 miliarde de euro. Într-un singur an, au consumat cât 7 ministere la un loc

* Daniel Ghiță (deputat PSD), declarații imbecile: „Hohenzollern, familie degenerată formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali” / „A ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite“

* GRIGORE CARTIANU: Dracii (Povești la gura sobei)

* „Plugușor” șocant al PSD despre aliați: „S-a sculat mai an / Prezident sasan / Și-a încalecat / Pe un cîț drogat, / Cu pene de graur, / Cu foame de aur, / Cu frâu securist, / Cu jeg PNL-ist“

Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

Deputat USR: „Nu-l voi ierta pe Victor Socaciu. A primit peste rând rinichii care ar fi salvat doi copii. Am fost la înmormântarea lor”

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (53) / Flancat de generali sovietici, Ilie Ceaușescu făcea guvern condus de Ion Iliescu

* Șumudică l-a dat afară pe nepotul lui Erdogan!

12 COMENTARII

 1. Având în vedere cat de obiective sunt notele puse în școlile gimnaziale de către profesori la presiunea directorilor, inspectorilor școlari și a părinților, astfel încât APROAPE TOTI nuelevii să obțină bursa, măsura este JUSTiFiCATA. Cum se explică faptul că în fiecare an la examenul național aproape toți absolvenții clasei a VIII-a obțin medii cu cel puțin 2 puncte mai puțin decât media claselor V – VIII? Cum se explică mediile de 2, 3 sau 4 obținute la examenul național? Deci este clar că notele la gimnaziu sunt umflate și nu reflecta cunoștințele școlare ale elevilor.

 2. Cati din merituosii astia isi propun sa munceasca si sa plateasca impozite in tara?

  Pai de ce mama dracului prostii sa le plateasca scoala iar ei sa strambe din nas cand aud de Romania?
  Statul social a distrus natiunea. Fiecare sa faca, sa-si creasca si sa-si educe copii dupa cat poate. Daca nu poate atunci imprumuturi pentru studii ca in America.

  Orice idiot vrea sa-si trimita copii la scoala pe banii altora si cand au terminat nu vor decat sa plece. Proasta afacere pentru tara Romaneasca.

  • Ai copii, deșteptul lui pește prăjit? Ți-e greață că le plătești școala „altora”? De miliardul de euro în pensii speciale, pe care tot tu îl plătești, nu zici nimic? Alea sunt bune, nu? Te crezi în Evul Mediu, înapoiatule?

   Și de ce crezi tu că vor să plece? De bine ce e în țara asta, nu? Datorită condițiilor excepționale în care trăiesc și învață, nu?

   Semnat: un „idiot” cu copil la școală.

   • Ce talent aveti sa va mintiti mintea…

    Orice meritoriu astazi are neaparat iPhone, blugi si tricouri de firma, nu e in stare sa duca gunoiul, sa planteze un copac sau sa bata un cui fara sa sparga blatul si sa-si stalceasca degetele. In schimb vrea bursa de merit. Nu stie sa-si faca o mamaliga si crede ca Pepsi cu lays constituie mancare. Si de atata invatat toti viseaza sa fie doctori in Franta, Luxebourgh sa UK. Iar daca nu, brokeri sau vanzatori de plasticaraie chinezeasca. Sau la corporatie, care musai si aia trebuie scutita de taxe pentru ca altfel „merituosii” ameninta ca pleaca.

    Orice nereusita este vina celor ce nu vor sa le dea dupa cat pot ei toca.

    Nesimtiti si idioti.

   • Nu mesteca mere cu pere! Categoric pensiile speciale care se acordă în prezent sunt o porcărie marca PSD și PNL. Asta nu înseamnă că este normal să plătim elevii doar pentru că binevoiesc sa vina la școală. Sistemul actual prin care aproape toți elevii primesc bursa este o porcărie de tip comunist. Elevii trebuie sa urmeze cursurile școlare pentru a deveni utili societății, ca in oricare tara, fara a fi răsplătiți cu burse. Doar 2 tipuri de burse ar trebui sa existe: cele care se acordă elevilor cu rezultate excepționale (media generala peste 9,50 sau participări la olimpiade internaționale) și cele care se acordă elevilor din familii sărace sau elevii întreținuți de stat.

    • 750 de mii de meritorii? Cu dracu atatia destepti in Romania, totusi media de inteligenta e 93-96? Ungaria 103, Germania 103, Italia 105. 750 de mii de meritorii.

     Si nu se amesteca absolut nimic decat in manipularile de doi bani.

     PENSIILE speciale trebuie desfiintate. Cat ai platit atata primesti. Nici un sfant in plus. Vor fi fiind cateva cauri speciale, probabil nu mai mult de 100 care au adus servicii exceptionale Romaniei si care merita premiati, nu cu pensii speciale ci cu bani adevarati. In rest desfiintate toate pensiile speciale.

     Ca si golania cu bursele. Aceeasi mentaliate de milogi si paraziti, de nesimtiti si idioti. Si nu vorbim de scala vorbim de principiu. Poate fi chiar olimpic. Bursa doar daca lucreaa in tara si plateste pentru ceea ce a primit. Altfel valea, la alta masa mai bogata.

    • Foarte buna poza. „ne cunoastem drepturile si luptam pentru ele”. Foarte bine, acasa la parinti pana invatati si obligatiile, indatoririle si posibilitatile.

     Din 1978 incoace, de pe vremea Anetei Spornic, profesorii romani se mira cum sa distruga natiunea. In 44 de ani se pare ca le-a iesit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.