VIDEO. Armata SUA a prezentat imagini care ar dovedi că Iranul a atacat un petrolier în Golful Oman

1
1621

Situația în zona Golfului Oman, între Iran și Peninsula Arabiei, devine tot mai tensionată. Implicarea Iranului în atacarea celor două petroliere – unul norvegian și unul japonez – ne apropie de război.

Armata americană a făcut public un clip video care ar arăta o navă de patrulare a armatei iraniene ce se aproapie de unul dintre cele două petroliere atacate joi în Golful Oman. Imaginile au fost lansate în spațiul public pentru a dovedi că Iranul a fost responsabil de atac, scrie The Guardian.

Imaginile alb-negru, realizate din aer, arată o mică navă militară lângă un petrolier și o persoană care stă în picioare la prova și îndepărtează un obiect de pe carena navei. Șalupa se îndepărtează apoi de petrolier.

Oficialii americani spun că este vorba de o navă de patrulare a Gărzilor Revoluționare Iraniene, care s-a apropiat de petrolier după ce acesta a fost atacat, iar obiectul luat este o mină magnetică neexplodată.

Armata americană a făcut publică și o imagine în care se văd pagubele făcute de o mină și un alt obiect, probabil tot o mină, dar neexplodată.

Ravagiile minelor cu care a fost atacat petrolierul (una explodată, una neexplodată). Foto: US Army

Iranul a respins acuzațiile aduse de Statele Unite privind implicarea sa în atacurile care au vizat cele două petroliere din Golful Oman, a afirmat joi misiunea iraniană la ONU.

Două petroliere, unul norvegian şi altul japonez, au fost atacate joi dimineaţă în Golful Oman, la intrarea în Golful Persic, în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran. În urmă cu câteva săptămâni, alte atacuri au vizat patru nave, în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite.​

Zona Golfului Oman și a Golfului Persic

CITIȚI ȘI:

* SEX în grup la PSD… pardon, CEx! Dăncilă a comis-o din nou. Ce-au mai râs PSD-iștii de proasta lor!

Pandele: „Chirieac se îndestulează din banii publici și din banii veniți de la PSD”. Chirieac l-a șantajat în direct!

Orcan dă de pământ cu Chirieac, „un ins care și-a vândut conștiința și a făcut de râs breasla ziariștilor”

Atac necruțător al lui Klaus Iohannis, de ziua sa (60 de ani): „Românii au votat contra acelui atac nemernic PSD-ist asupra justiției”

Ce au spus Orban, Barna, Ponta și Tomac la Cotroceni. Mesaje ferme pro-Europa. PSD și ALDE s-au izolat în discursul naționalist

VIDEO. „De ce dai, mă? Nu ai gaze?” Jandarmeria lui Carmen Dan trece la nivelul următor: bate elevi în școală, la bacalaureat!

Câţi bani a îndesat PSD în visteria Antenei 3 pentru campania electorală

Nepotism și secretomanie. Tarom ascunde un adevăr scandalos: toată familia directorului general e angajată la compania de stat!

Jurnalistul Mălin Bot, agresat de un jandarm la judecătorie. Plângere penală pe numele agresorului

DOCUMENT. Concedieri și reduceri salariale în toate instituțiile publice! Notificarea lui Orlando confirmă că nu mai sunt bani

PNL face ordine: 9 primari din Dolj, care au făcut blat cu PSD, sunt daţi afară din partid

Ministrul Slugărel face pe disidentul. Se plânge că era presat de Dragnea să dea ordonanțe de urgență. Denunță „Comisia Iordache” și Ordonanța 13

Cifrele dezastrului: deficitul comercial al României a crescut cu 34,7% față de 2018. „Gaură” de 5 miliarde de euro în 4 luni

Urmarea jafului PSD: trenurile se defectează tot mai des. Ore de calvar pentru călători, fără toaletă, apă sau aer condiționat

Ucigașul polițistului din Timiș a fost găsit spânzurat în WC-ul celulei în care stătea singur

CTP: „PSD este un Cernobîl al politicii românești. E radioactiv. Dacă intri acolo, ori mori, ori te transformi într-un mutant monstruos”

Cum a ajuns oligarhul Plahotniuc să controleze total Curtea Constituțională din Republica Moldova

„Joaca de-a ambasada” a adus României o înfrângere umilitoare la ONU. Dragnea și Dăncilă au înfuriat țările arabe, dar și pe cele europene

Bogdan Chirieac, sugativa nesătulă. A luat bani și de la Rovana Plumb. Un anti-european e finanțat să promoveze valorile europene!

Pe sociologul de casă al PSD l-au lăsat nervii: „Să moară cretinii ăștia care mă critică! Dobitocii!”

1 COMENTARIU

  1. Tehran, we Lords and Diamonds believe in good memories about Orient when Evill took brave hearts into a nightmare. For Life’s in Duty must each to understand that every day must be days of God. We stand for good laws. Some politicians are made forged in fire and have beliefs. Not to destroy humanity with poors minds who made some mistakes and we shall to have our power against Devill.We have good cities. Must be work of God in each man women and child. Be positive and enemies will find a way to solve deals.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here