Acest individ nu poate ajunge la CCR! Stan, ex-şeful „SS-Gestapo”, l-a scăpat pe Sebastian Ghiţă şi i-a făcut dosar lui Kovesi la comanda fugarului penal

2
2096

România are o mare problemă: un individ complet incompetent, neştiutor de carte (habar n-a avut câte articole are Constituţia României) şi, mai grav, dispus să facă jocurile mafiei penale este pe cale să se infiltreze într-un dintre cele mai importante instituţii ale statului democratic: Curtea Constituţională a României (CCR).

Gheorghe Stan a fost pus de Dragnea şi Tăriceanu în fruntea unei instituţii înfiinţate de clanurile penale din politică cu un scop clar: distrugerea justiţiei independente din interior.

Este vorba de celebra secţiei „SS-Gestapo”, contestată de toată Europa, dar încă activă deoarece majoritatea PSD-ALDE nu doreşte să ţină cont de recomandările instituţiilor comunitare.

Alături de Adina Florea, procuroare din Republica Mazăre, Staj nu doar că a acceptat să servească planul politicienilor anti-UE, dar a făcut lucruri îngrozitoare pentru magistraţi. Unul dintre ele este dosarul fabricat Laurei Codruţa Kovesi, fosta şefă a DNA, la comanda fugarului penal Sebastian Ghiţă.

Dar Stan l-a servit pe Ghiţă şi în alt fel.

În calitate de procuror-șef al Secției pentru Investigarea infracțiunilor din Justiție (SIIJ), a semnat rezoluția prin care s-a solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) retragerea apelului făcut de DNA într-unul din dosarele de corupție ale fugarului Sebastian Ghiță.

”Am ajuns la concluzia că hotărârea instanței de fond este legală și temeinică, fiind în mod judicios motivată, având un puternic suport probator”, se arată în rezoluția semnată de Gheorghe Stan.

Hotărârea instanței de fond a fost de achitare, atât a lui Sebastian Ghiță, cât și a celorlalți inculpați din dosar.

Gheorghe Stan a fost numit judecător la Curtea Constituțională din partea Camerei Deputaților, la propunerea și cu voturile PSD. El urmează să depună jurământul de preluare a mandatului marți, 18 iunie, la Palatul Cotroceni, în fața președintelui Klaus Iohannis.

Posibilitatea ca SIIJ să retragă apelurile din dosarele penale aflate în judecată a fost conferită prin OUG 7/2019, redactată de fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader.

G4media.ro a scris joi, citând surse judiciare, că SIIJ retrage şi apelul din dosarul în care fugarul Sebastian Ghiţă şi mai mulţi procurori şi poliţişti din Ploieşti sunt acuzaţi de corupţie. De asemenea, SIIJ a retras și apelul în dosarul penal în care un alt fost deputat PSD, Viorel Hrebenciuc, a fost condamnat în fond la 2 ani de închisoare cu executare.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here