Un comunicat al Poliției Capitalei (DGPMB) informează: „În cursul zilei de 13 iulie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Secţia 14 au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că doi bărbaţi s-ar fi agresat reciproc, pe o stradă din Sectorul 4, în urma unui conflict spontan. La faţa locului s-au deplasat, de urgenţă, poliţişti din cadrul Secţiei 14, care au stabilit identitatea celor doi bărbaţi implicaţi. Persoanele în cauză nu au solicitat îngrijiri medicale de specialitate”.

Cercetările sunt continuate de Secţia 14 Poliţie, din oficiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

- Advertisement -

Din filmarea făcută de Marian „Ceauşescu” și postată pe Facebook, este evident cine dă tonul violențelor: Mihai Petriea, tatăl ofițerului anticorupție anchetat pentru corupție. De altfel, și Mihai Petriea este cercetat în „dosarul Pendiuc”, alături de fiul său Doru Petriea.

VIDEO: Filmarea făcută de Marian „Ceaușescu”. Violențele lui Mihai Petriea încep la minutul 1:35

După terminarea audierilor în dosarul fostul primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc, fostul ofiţer de poliţie judiciară Doru Petriea, acuzat că a divulgat date nedestinate publicităţii, a fost abordat de Marian „Ceauşescu” cu întrebări insistente despre proces.

Potrivit filmării realizate de Marian „Ceauşescu”, activistul a început să-i strige lui Doru Petriea: „Dă, mă, banii înapoi, borfașule! Acum o să-ți iei ani de pușcărie, borfașule! Borfaș, inculpat – cum ai luat bani să dai informații inculpaților?!”.

- Advertisement -

Din urma lui Doru Petriea se vede cum vine și tatăl acestuia, Mihai Petriea, iar activistul îl abordează la fel: „Ia uitați, tata lui, un alt borfaș!”.

În acel moment, „Ceaușescu” a fost împins/lovit de Mihai Petriea, inculpat şi el în dosar. La un moment-dat, activistul pro-justiție ripostează pentru a-l îndepărta pe Mihai Petriea. Dar cel care lovește este Petriea-senior, căruia Marian „Ceauşescu” îi strigă: „Băăăăă! Dai în mine, mă? Dai în mine, borfașule?!”