luni, martie 4, 2024
AcasăMainÎncă un om al lui Iliescu rămâne fără certificat de revoluționar: Alexandru...

Încă un om al lui Iliescu rămâne fără certificat de revoluționar: Alexandru Mironov. „Nu există nicio dovadă” că ar fi avut vreo contribuție

-

Alexandru Mironov este noua “victimă” a vânătorii de impostori care, timp de zeci de ani, au încasat rentă și au beneficiat de privilegii pretinzând că au luptat la Revoluția din decembrie 1989. Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor (SSPR) din cadrul Guvernului propune retragerea certificatului de revoluționar cu rol determinant pentru Alexandru Mironov după ce a constatat, la verificări, că acesta n-a avut, de fapt, nicio contribuție la răsturnarea regimului Ceaușescu!

Potrivit documentelor publicate de SSPR, nu există nicio dovadă că Mironov ar fi avut vreun rol decisiv la victoria revoluției.

Bine-cunoscut publicului din România încă dinainte de 1989, când avea o reputație foarte bună, fiind autor de cărți și articole, dar și realizator de emisiuni SF la televiziune și, mai ales, la radio, popularizând știința în țara noastră, Mironov n-a rezistat nici el, ca mulți alții, tentației oportunismului.

Revoluția l-a prins la sediul Radio România, unde era și angajat. S-a apropiat de Ion Iliescu, căruia i-a fost aliat fidel, și a fost răsplătit pe măsură. A ajuns consilier prezidențial, a fost plasat la conducerea Institutului Revoluției Române, a fost pus ministru al Tineretului și Sporturilor (1993-1996), a devenit director la Editura Nemira.

- Advertisement -

Printre multe altele, Mironov și-a scos și certificat de luptător cu rol determinant la Revoluție. A beneficiat decenii la rând de privilegii de pe urma acestei imposturi.

O reclamație depusă de bine-cunoscutul Marian Moroșanu, la rândul său revoluționar (însă autentic) și activist civic cunoscut sub numele de „Ceaușescu”, a dus la o investigație a SSPR. Comisia specială a propus Serviciului juridic să inițieze o acțiune în justiție, la instanța de contencios-administrativ, pentru a anula certificatul de revoluționar al lui Mironov. Ancheta n-a găsit nici măcar un element care să ateste că omul lui Iliescu a jucat vreun rol în căderea regimului Ceaușescu.

Zilele trecute, SSPR a cerut și retragerea certificatelor de revoluționari pentru alte două bine-cunoscute personaje despre care s-a descoperit că n-au fost deloc eroi la Revoluție: actorul Alexandru Arșinel (care „a apărat” Teatrul de Revistă Constantin Tănase, deși în mod evident nu-l ataca nimeni) și ofițerul Nicolae Roman, acum deputat pe listele AUR.

- Advertisement -

Cel din urmă era, de fapt, contrarevoluționar în decembrie 1989! Nicolae Roman a comandat un batalion de infanterie trimis de Ceaușescu să tragă în poporul care voia, la Timișoara, să ocupe sediul Comitetului Județean de partid. Cu toate acestea, a primit certificat de luptător cu rol determinant la revoluție, iar George Simion și Claudiu Târziu l-au băgat în Parlament pe listele AUR. După ce a izbucnit scandalul legat de îndeletnicirea reală a lui Nicolae Roman (acum general maior în rezervă), AUR s-a grăbit să dea un comunicat care să anunțe că ofițerul nu mai face parte din rândurile partidului!

În urmă cu mai multe săptămâni, SSPR a prins un alt impostor, pe fostul fotbalist și antrenor Cornel Dinu, de asemenea unul din cei care s-au „lipit” de Ion Iliescu și care a beneficiat, în toți acești ani, de beneficiile statutului de revoluționar cu rol determinant.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Umilință totală pentru Rusia la reuniunea G20: Lavrov a plecat mai devreme, supărat că e evitat de toată lumea! „Agresori”, „invadatori”, „ocupanţi” – asta a auzit Lavrov la tot pasul

* VIDEO. Deputat din partidul lui Putin: „Din păcate, nu putem alege premierul britanic așa cum l-am ales pe Trump în SUA”

* DELIR. Șeful Parlamentului de la Moscova proclamă că Alaska, vândută către SUA în 1867, ar aparține Rusiei! În orașe au apărut panouri pe care scrie „Alaska e a noastră!”

* Putin pregătește o nouă armată de invazie: sunt mobilizați forțat bărbații din abia cuceritele Severodonețk și Lisiceansk, iar în Rusia se oferă 3.800 de euro/lună pentru tanchiștii voluntari

* Încă un mahăr Gazprom „sinucis”! Iuri Voronov a fost găsit plutind în piscina palatului său. E al șaselea manager de top al Gazprom mort de la începutul anului

* Colaps economic al Rusiei: producția de mașini a scăzut cu 97,6%, frigidere – 58,1%, mașini de spălat – 59,2%, vagoane de tren – 59,8%

* Kiril, patriarhul KGB cu avere de 4 miliarde de dolari, într-o țară unde preoții au salarii de 450 de dolari. Biserica Rusă face bișniță cu țigări, alcool, pietre prețioase, funcționează ca un clan mafiot și exportă intoleranță

* Cine este Tetsuya Yamagami, asasinul fostului premier japonez Shinzo Abe. Motivul crimei pare religios: politicianul ar fi promovat o sectă căreia mama criminalului i-a donat bunurile familiei

* A început bătălia pentru „speciali”! UE somează România să includă și pensiile militare în reforma pensiilor, ministrul Bode spune că nu e cazul

* Gâdea, Ciutacu, Mircea Badea, Antena 3 și România TV, dați în judecată de procurorul care a supervizat alegerile din Sectorul 1. Acesta le cere despăgubiri totale de 225.000 de euro

* Pariul meu cu Peter Imre, tăiat de Patriciu. Olimpiada lui Oprescu

* Arșinel și deputatul Roman rămân fără certificatele de revoluționar! Actorul nu și-a pus viața în pericol, AUR-istul era comandantul unui batalion al forțelor de represiune!

- Advertisement -

6 COMENTARII

  1. Iliescu a fost un cancer pentru Romania, a creat o fauna de privilegiati care au dus tara in sapa de lemn. Basinel, Mironovala, sa dea toti banii inapoi cu dobanda si actualizati cu inflatia. La fel alti zeci de mii de revolutionari de carton. Ati facut o revolutie sa inlocuiti comunismul ceausist cu comunismul iliescianist.

    • Pleonasmele.

      Dincolo de bolshevism individul e un filorus si filosovietic autentic. Chestia cu sefeul e doar un soi de poststalinism cu barbati vanjosi si colhoznice pieptoase pregatiti sa plece spre stele cu tractorul copiat de la americani in anii 30.

      Acum 40 de anisori fetita pe atunci a bolshevikului facea glumite cu double antendre pe baza de rumunski idiot. Adica haide romane sau roman idiot. De unde deducem ca celovekul vorbea un pic ruseste in intimitatea caminului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -