Încă un mahăr Gazprom „sinucis”! Iuri Voronov a fost găsit plutind în piscina palatului său. E al șaselea manager de top al Gazprom mort de la începutul anului

0
2924
Conform anchetatorilor, milionarul Iuri Voronov s-a sinucis împușcându-se de mai multe ori în cap

Iuri Voronov, directorul general al companiei de logistică Astra-Shipping care se ocupă de contractele Gazprom, a fost găsit mort în piscina palatului său din regiunea Leningrad, scrie Radio Europa Liberă Ucraina. Informația este confirmată din numeroase alte surse independente. Voronov este cel de-al 6-lea manager de top legat de Gazprom care-și găsește sfârșitul în circumstanțe dubioase, de la începutul anului și până acum.

Multimilionarul a fost găsit plutind pe burtă în piscina reședinței sale de lux. Prezenta o rană prin împușcare în cap și anchetatorii au stabilit, bineînțeles, că Iuri Voronov (61 de ani) s-a sinucis. Au apărut și mărturiile rudelor, care susțin că oligarhul pierduse mulți bani din cauza problemelor pe care le-ar fi avut firma Astra-Shipping.

Compania asigura transportul pentru firma de stat Gazprom în zona arctică. Ca toți ceilalți manageri ai firmelor conectate la companiile de stat rusești din energie, era și el dependent în totalitate de Putin. Voronov era multimilionar prin bunăvoința președintelui rus, care cu un singur gest putea să-l falimenteze dacă decidea rezilierea contractelor.

Cadavrul oligarhului a fost descoperit luni, în jurul orei 14.00. În preajmă se afla un pistol marca Grand Power, iar pe fundul piscinei în care plutea milionarul s-au găsit mai multe tuburi de cartușe folosite.

Interesant este că, din cei 6 oligarhi Gazprom morți până acum în 2022, trei și-au găsit sfârșitul într-o arie restrânsă, în același cartier de lux din suburbiile Sankt Petersburg-ului, orașul de baștină al KGB-istului Vladimir Putin.

Soția lui Voronov le-ar fi spus anchetatorilor că acesta credea că a fost înșelat cu „o mulțime de bani” de către antreprenori și parteneri „necinstiți”.

Teoria sinuciderii trebuie luată însă cu circumspecție tocmai în contextul „epidemiei” care a lovit directorii Gazprom și ai companiilor din jurul acestui gigant de stat al gazelor naturale și petrolului. Până acum, astfel de lucruri nu se întâmplau. Acum, brusc, o molimă a sinuciderilor a lovit oligarhii ruși.

Șase cazuri de „sinucidere”, la vârste cuprinse între 43 și 61 de ani

În Rusia sunt zvonuri că, de fapt, ar fi omoruri au fost înscenate pentru a părea sinucideri.
Alexander Tiulakov (61 de ani), un înalt funcționar financiar și de securitate al Gazprom, a fost găsit spânzurat în casa sa din exclusivistul cartier Leninski, de către o amantă, în luna februarie. Anchetatorii au stabilit că acesta s-a sinucis, dar rapoartele locale au afirmat că trupul său prezenta urme de bătaie – sugerând că spânzurarea a fost înscenată.

Cu trei săptămâni mai devreme, în același complex rezidențial, Leonid Șulman (60 de ani) a fost găsit înjunghiat mortal în baia sa. Șulman era șeful departamentului de transport al Gazprom Invest, o filială a gigantului energetic care se ocupă de proiectele de investiții.

Miliardarul Alexander Subotin (43 de ani), fost director executiv la gigantul energetic Lukoil, a fost, de asemenea, găsit mort în luna mai, după ce „a urmat sfaturi de la șamani”. Una dintre teorii ar fi că, de fapt, a fost otrăvit cu venin de broască, substanță letală care a declanșat un atac de cord.

În aprilie, bogătașul Vladislav Avaiev (51 de ani), fost oficial al Kremlinului, pare să se fi sinucis și el, dar nu înainte de a-și fi ucis soția Elena (47 de ani) și fiica de 13 ani. Avaiev avea legături la nivel înalt cu principala instituție financiară rusă Gazprombank și se spune că avea acces la secretele financiare ale elitei de la Kremlin.

Câteva zile mai târziu, multimilionarul Serghei Protoșenia (55 de ani) a fost găsit spânzurat în Spania, după ce și-ar fi ucis cu un topor soția Natalia (53 de ani) și fiica lor adolescentă, Maria. El a fost vicepreședinte al Novatek, o companie de asemenea strâns legată de Kremlin. Ca și în cazul lui Avaiev, se crede că ar fi fost, de fapt, un asasinat aranjat să pară sinucidere.

Săptămâna trecută, multimilionarul Evgheni Palant (47 de ani), din domeniul telefoniei mobile, și soția sa Olga (50 de ani) au fost găsiți înjunghiați mortal, într-un alt caz care a ridicat semne de întrebare. Palant și soția sa, ambii de origine ucraineană, au fost găsiți de fiica lor, Polina (20 de ani), zăcând înjunghiați de mai multe ori cu cuțitul. Și în acest caz, poliția rusă a transmis presei că femeia și-a luat viața într-o criză de gelozie după ce Palant a spus că o părăsește. Această versiune a fost puternic contestată de cel mai bun prieten al cuplului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* O apropiată a lui Dan Voiculescu a pus mâna pe Domeniul Știrbey din Buftea la un preț derizoriu, cu complicitatea regimului Iohannis-PSD. Proprietatea are 24 de hectare și construcții istorice

* Pariul meu cu Peter Imre, tăiat de Patriciu. Olimpiada lui Oprescu

* Roxana, românca sfâșiată de rechin, era inspector la ANAF Suceava. Dăduse 1.900 de euro pe excursia în Egipt

* Putin e tot mai singur: chinezul Xi Jinping ar fi refuzat invitația de a vizita Rusia, kazahul Tokaev a promis că va ajuta Europa să facă față crizei energetice

* VIDEO. Occidentul începe să pompeze cu adevărat armament în Ucraina. Biden: vom livra 140.000 de sisteme antitanc, 600 de tancuri, 500 de tunuri, lansatoare de rachete avansate, sisteme antiaeriene

* Incredibilul colaps economic al Rusiei. Primele date: producția de mașini a scăzut cu 97,6%, frigidere – 58,1%, mașini de spălat – 59,2%, vagoane de tren – 59,8%

VIDEO. O rachetă trimisă de ruși, în Lugansk, s-a întors și a lovit punctul de lansare, provocând o explozie catastrofală!

* Regimul Putin l-a arestat ca „dezertor” pe portarul naționalei de hochei a Rusiei, vicecampion olimpic în acest an. Legitimat la un club din SUA, Ivan Fedotov va fi dus cu forța la recrutare și, posibil, trimis pe frontul din Ucraina

* Simona Halep intră ca uraganul în „sferturi” la Wimbledon: 6-1, 6-2 cu jucătoarea nr. 4 a lumii! Parcurs grozav: 8-0 la seturi, 49-22 la ghemuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here