Partizanii ucraineni au bombardat un convoi blindat în care se afla șeful Osetiei de Nord. În trecut, Putin l-a făcut guvernator în Sevastopol

0
6301
Serghei Meniailo (stânga), la masă cu Putin

Rușii par să controleze doar teoretic unele teritorii din estul și sud-estul Ucrainei. Nimeni din camarila dictatorului Vladimir Putin nu se află în deplină siguranță în acele zone așa-zis capturate de invadatori. Nici chiar cei mai înalți oficiali trimiși de Kremlin să preia conducerea asupra unor localități. Partizanii ucraineni îi pândesc peste tot!

Recent, partizanii lui Volodimir Zelenski au atacat convoiul blindat al șefului Osetiei de Nord, Serghei Meniailo. Aceștia i-au prins total descoperiți pe ocupanți în regiunea Zaporoje. Au aruncat cu mai multe grenade în direcția „denazificatorilor”. Mulți dintre ei au fost răniți. 

Politrucul putinist a suferit o comoție ușoară în timp ce se deplasa cu batalionul „Alania” spre orașul Guliaipole, unde n-a mai ajuns

Încolțit într-o ambuscadă foarte bine organizată, politicianul rus a suferit o comoție ușoară. El a reușit să scape cu răni superficiale și să fie internat. Informația a apărut pe canalul de Telegram „Baza”, fiind preluată ulterior de site-ul Obozrevatel.com.

Politrucul putinist Serghei Meniailo, care a efectuat deplasarea ca parte a batalionului „Alania”, a dorit să meargă în orașul Guliaipole, dar n-a ajuns niciodată la destinație.

După ce isprava ucrainenilor a ajuns în mass-media, secretarul de presă al conducătorului osetin, Olga Dzagoeva, a publicat un comentariu pe canalul Telegram „Osnova”, unde a infirmat zvonurile despre rănirea șefului ei. Apoi, însuși Meniailo ar fi precizat pentru canalul Telegram „Baza” că „nimeni nu a văzut niciun grup de sabotaj”. A recunoscut totuși că „acolo sunt zilnic bombardamente” și că „ele ajung peste tot în prima linie; dar cu mine totul este în regulă, totul este bine”.

A fost comandant adjunct al Flotei Ruse de la Marea Neagră

În vârstă de 61 de ani, Serghei Meniailo a deținut funcții importante în aparatul de stat putinist înainte să fie „uns” guvernator al Osetiei de Nord.

  • 30 mai 2009 – 22 decembrie 2011: comandant adjunct al Flotei Ruse de la Marea Neagră
  • 9 octombrie 2014 – 28 iulie 2016: guvernator al Sevastopolului anexat de ruși
  • 28 iulie 2016 – 9 aprilie 2021: reprezentant plenipotențiar al teroristului Putin în districtul federal siberian
  • 12 august 2016 – 2 august 2021: membru al Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

În anul 2005 i-a fost conferit gradul de contraamiral. Din 2007 este viceamiral în rezervă.

Serghei Meniailo

SUA i-a impus sancțiuni pentru „amenințarea la adresa păcii, securității, stabilității, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”. UE îl face vinovat pentru otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi

Serghei Meniailo a participat activ la războiul din Osetia de Sud, prin operațiunea de debarcare navală a Flotei Mării Negre. A condus un detașament de nave cu scopul de a livra contingentul militar rus în zona de confruntare.

La 20 iunie 2014, actualul șef al Osetiei de Nord a fost inclus pe lista de sancțiuni a SUA, după ce Rusia a anexat peninsula Crimeea. Asta, fiindcă el a condus în acea perioadă uzinele naționalizate din Sevastopol. Mențiunea americanilor: „din cauza unor acțiuni care au condus la o amenințare la adresa păcii, securității, stabilității, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”.

Pe 15 octombrie 2020, și Uniunea Europeană a impus sancțiuni la adresa lui Serghei Meniailo, în legătură cu otrăvirea politicianului de opoziție Aleksei Navalnîi. Ele includ interzicerea intrării în spațiul UE, a tranzacțiilor financiare, dar și înghețarea activelor.

Serghei Meniailo a primit mai multe distincții din partea lui Putin. Printre ele se numără:

  • „Ordinul „Pentru Meritul Patriei” (2008) – pentru curaj și dăruire arătate în îndeplinirea sarcinilor militare în regiunea Caucazului de Nord
  • Ordinul „Aleksandr Nevski” (2014) – pentru contribuția semnificativă la dezvoltarea socio-economică a Federației Ruse.
  • Ordinul de Onoare (2021).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dezvăluire-șoc: Rusia vrea să anexeze și 3 regiuni din nordul Kazahstanului! Când a aflat planul diabolic al lui Putin, președintele kazah s-a rupt de acesta

* Zelenski ordonă contraofensiva pentru recucerirea sudului Ucrainei. „Avem 1.000.000 de oameni echipați cu armament occidental”

* DELIR. Șeful Parlamentului de la Moscova proclamă că Alaska, vândută către SUA în 1867, ar aparține Rusiei! În orașe au apărut panouri pe care scrie „Alaska e a noastră!”

* Încă un mahăr Gazprom „sinucis”! Iuri Voronov a fost găsit plutind în piscina palatului său. E al șaselea manager de top al Gazprom mort de la începutul anului

* Parchetul Militar din România îl anchetează pe Putin, după 32 de ani în care n-a reușit să-l trimită în judecată pe Iliescu! Dosarul „Ucraina” se adaugă dosarelor „Revoluția” și „Mineriada 13-15”

* VIDEO. Un inculpat pentru corupție a lovit un activist anticorupție! Fiul agresorului e anchetat și el, în dosarul fostului primar Pendiuc, pentru divulgarea de informații la care avea acces ca ofițer de poliție judiciară

* Căpușe PSD: Grindeanu a numit un agricultor la șefia Autorității Aeronautice – pe fratele lui Marian Neacșu, secretarul general al Guvernului!

* VIDEO. Ales președinte al USR cu 71,3%, Cătălin Drulă atacă „guvenarea banditească a PSD și PNL”. Apel către români: „Dați-ne voturile, nu le mai dați bandiților ăstora!”

* Șeful ANRE, PSD-istul Chiriță, și-a luat expertă: tânăra Alexandra Dinulescu, abia ieșită din facultate. Salariul „expertei”: 3.000 de euro pe lună

* GRIGORE CARTIANU: Pariul meu cu Peter Imre, tăiat de Patriciu. Olimpiada lui Oprescu

* Încă un om al lui Iliescu rămâne fără certificat de revoluționar: Alexandru Mironov. „Nu există nicio dovadă” că ar fi avut vreo contribuție

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.