Doar 21,8% dintre români s-ar vaccina anti-Covid! Conspiraționiștii și lipsa de educație plasează România printre ultimele țări din Europa la acest capitol

1
1072

Doar 21,8% dintre români s-ar vaccina anti-Covid, dacă ar exista în acest moment un asemenea ser, relevă un sondaj de opinie făcut în luna octombrie și publicat pe Medichub.ro de Barometrul pentru Sănătate Publică. Nu mai puțin de 38,6% spun că nu s-ar vaccina sub nicio formă! Situația este, din acest punct de vedere, dramatică. România este printre ultimele țări din Europa și chiar din lume la acest capitol.

Românii care au răspuns întrebărilor se consideră, în general, foarte bine informați în ceea ce privește epidemia de coronavirus și vaccinurile. 55,24% dintre ei ar fi de acord, în principiu, cu vaccinarea dacă este recomandată de medici, dar nu și când vine vorba de propria lor persoană. 68,5% spun că nu s-au vaccinat niciodată în ultimii 5 ani, iar alți 11,7% o singură dată.

În mod incredibil, nici măcar pericolul unei combinări a gripei obișnuite cu Covid nu îi convinge pe români să se vaccineze. La întrebarea dacă în această toamnă se gândesc să se imunizeze contra gripei, 70,8% dintre subiecți au răspuns “NU”!

38,6% dintre români spun că nu s-ar vaccina anti-Covid indiferent de situație

Puternicele campanii de dezinformare livrate pe toate canalele posibile, campania antivaccinistă, minciunile turnate de propaganda Rusiei, de PSD și așa-zise știri promovate de posturi TV precum România TV și Antena 3 au dus la cote incredibile reticența. 43,5% dintre oamenii din țara noastră spun că nu știu cât de sigure sunt vaccinurile din ziua de azi.

Conform sondajului, dacă s-ar descoperi un vaccin anti-Covid și ar fi disponibil, doar 21,8% dintre români spun că s-ar imuniza. 38,6% spun că nu se vor vaccina cu niciun preț. 30% spun că vor aștepta o perioadă, ca să vadă daca nu cumva apar efecte adverse. Alți 8% spun că ar căuta să afle mai multe informații înainte de a decide dacă se vaccinează sau nu.

Nici copiii nu scapă. Numai 51,1% dintre români cred că imunizarea celor mici este necesară și obligatorie

Nici măcar vaccinarea copiilor, ca idee generală, împotriva a tot felul de boli, nu este agreată de o majoritate consistentă.  Doar 51,1% afirmă că este necesară și trebuie să fie și obligatorie. 35,4% acceptă că este bună, dar afirmă că ar trebui să fie opțională. 11,5% susțin fie că nu toate vaccinurile făcute copiilor sunt necesar, fie că se opun total ideii de vaccinare a copiilor.

Vă prezentăm mai jos câteva din graficele acestui sondaj de opinie zguduitor, care arată situația dezastruoasă la care s-a ajuns în România din cauza lipsei de educație, a campaniilor de dezinformare și a incoerenței și nehotărârii autorităților într-un domeniu atât de important.

În Occident, care a eradicat de decenii boli încă frecvente în România, rata de favorabilitate la vaccinare ajunge și la 90%.

În 2020, în România, peste jumătate dintre oameni n-au auzit încă de vaccinul HPV, care previne cancerul de col uterin!
Numai 55% dintre români sunt de acord cu vaccinarea în cazurile recomandate de medici și autorități
Ignoranța adulților afectează grav și copiii din România. Abia jumătate dintre români sunt de acord cu imunizarea celor mici împotriva bolilor. Nu întâmplător în România încă mai sunt epidemii și mai mor copii din cauza unor boli care în Occident au dispărut de decenii
Aproape 70% dintre adulții din România nu s-au vaccinat niciodată în ultimii 5 ani, nici măcar contra gripei
La modul general, românii sunt de acord cu vaccinările când se impun, dar când vine vorba de propria persoană, lucrurile se schimbă. Apelurile medicilor, care avertizează că o epidemie încrucișată de gripă și Covid ar fi nimicitoare, au fost ignorate și aproape 70% dintre români spun că n-au de gând să se vaccineze antigripal nici măcar în această situație specială
La peste 200 de ani de la inventarea vaccinului care avea să ducă la eradicarea cumplitei variole, peste 40% dintre români încă se mai întreabă dacă vaccinurile sunt sigure

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here