Veste mare din Japonia: laureați ai Premiului Nobel în medicină și chimie au fabricat un anticorp care elimină coronavirusul

4
7292
Anticorpul sintetic VHH și caracteristicile sale prezentat pe site-ul Epsilon Molecular Engineering

Cercetători de la prestigioasa Universitate Kitasato din Tokyo (Japonia), unde lucrează și faimosul profesor Satoshi Omura, laureat cu premiul Nobel pentru Medicină pe anul 2015, au anunțat că au sintetizat un anticorp artificial care elimină infecția cu Covid-19.

Vestea, difuzată de EFE și preluată de Agerpres, este cu adevărat majoră. „Avem speranţe că rezultatele acestei cercetări vor duce la dezvoltarea unor agenţi terapeutici şi la diagnosticarea infecţiilor cu noul coronavirus”, menționează cercetătorii care au realizat descoperirea în studiul unde sunt descrise experimentele.

„S-a confirmat că infectarea cu noul coronavirus în celule a fost eliminată când a fost adăugat acest anticorp”

Universitatea Kitasato lucrează în colaborare cu corporația Kao (care se ocupă de produsele chimice și farmaceutice) și cu compania Epsilon Molecular Engineering (care se ocupă cu producerea unor noi generații de medicamente și de anticorpi – laureată cu Premiul Nobel pentru chimie în 2018).

Cercetătorii au reușit să sintetizeze un anticorp artificial, botezat VHH, care acționează împotriva Sars-CoV-2, virusul care provoacă epidemia de Covid-19. „S-a confirmat că infectarea cu noul coronavirus în celule a fost eliminată când a fost adăugat acest anticorp. Anticorpul VHH nu numai că s-a legat de noul coronavirus, ci a avut şi capacitatea de a elimina infecţiile”, scrie în studiul rezultat după descoperire.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  1. Japonia,tara superdezvoltata,tara de incredere,iata diferenta dintre o dictatura nenorocita cum e statul chinez si un stat democratic ce incurajeaza cercetarea si libera initiativa!JOS PALARIA,JAPONIA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here