Cercetător chinez împușcat mortal în Pittsburgh. „Era pe punctul să facă descoperiri importante despre Covid”

3
17420

Bing Liu a fost găsit în casă sâmbătă, mort din cauza unor răni provocate de o armă de foc. Investitorii sunt convinși că o altă persoană neidentificată, găsită moartă în mașina sa, l-a ucis pe Liu înainte de a se întoarce în mașină și de a se sinucide. Liu era implicat în cercetările despre coronavirus și, conform Universității din Pittsburgh (statul Pennsylvania, SUA), era pe punctul de a face „descoperiri extrem de semnificative”.

O istorie plină de mister este a aceea a cercetătorului chinez Bing Liu, cercetător la Universitatea din Pittsburg, găsit mort în apartamentul său în urma unor răni provocate de o armă de foc. Conform Fanpage.it, Liu era pe punctul de a face descoperiri importante în lupta contra Covid-19.

Cadavrul unui alt bărbat de origine chineză – identificat de medicul legal din Allegheny ca fiind Hao Gu (46 de ani) – a fost găsit într-o mașină parcată lângă locuința lui Bing Liu.

Bing Liu prezenta răni provocate de o armă de foc în zona capului, a gâtului, la abdomen, la mâini și picioare. Era ciuruit de gloanțe.

Investigatorii cred că Bing Liu a fost ucis de Hao Gu, bărbatul găsit mort în mașina parcată la câțiva pași de casa cercetătorului, dar investigațiile sunt în desfășurare.

Reprezentanții Universității din Pittsburgh au dat un comunicat, afirmând: Suntem profund întristați de moartea tragică a lui Bing Liu, un cercetător foarte apreciat în lumea științifică. Universitatea își exprimă toată solidarietatea față de familia, prietenii și colegii lui Liu, în aceste momente dificile”.

Liu și-a luat doctoratul la Universitatea din Singapore în anul 2012. S-a transferat în Statele Unite și a lucrat la Carnegie Mellon University cu faimosul cercetător informatic Edmund M. Clarke, câștigătorul Turing Award 2007.

Liu era pe punctul de a face descoperiri extrem de importante pentru înțelegerea mecanismelor celulare care sunt la baza infectării de SARS-CoV-2″, au dezvăluit, în comunicat, colegii săi de la Universitatea din Pittsburgh.

Membrii Școlii de Medicină a Universității îl descriu pe Liu ca fiind un coleg și mentor excepțional și au promis că vor duce mai departe cercetările la care lucra acesta.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Ia mai dai dracului pe chinezii ăștia… indiferent unde se află tot chinezi sunt…culmea lucra chiar la elucidarea virusul covid!!!… devenea Salvatore de la patria…dar pe pe Tom Cruise nu l-ați băgat în scenariu???… filmele americane au o distribuție distributivă!! … obligatoriu trebuie sa fie un actor alb,unul negru, acum de ceva timp unul asiatic!!..și urme de hispanici,…că să nu mai vorbim de împărțirea pe sexe… neapărat lângă aia de mai sus ..o femeie!!.. acum poate fi albă , mulatră, negresă, hispanică …. veniți bă cu știri că lumea nu că căcaturi Hollywoodiene..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.