DOCUMENT. Ridicol: Dorneanu și-a declarat neconstituțională propria lege! Amenzile din starea de urgență anulate de CCR au fost decise în 2004 chiar de Dorneanu, ca șef al Camerei Deputaților

10
47357
Mega-"specialul" Valer Dorneanu, președintele Curții Constituționale

Războiul PSD cu România atinge dimensiuni înfricoșătoare și frizează nebunia: Valer Dorneanu, președintele Curții Constituționale a României (CCR), și-a declarat miercuri neconstituțională propria lege!

Șeful CCR a stabilit că amenzile date în perioada stării de urgență, pe baza ordonanțelor militare, în epidemia de coronavirus, sunt neconstituționale, deși acestea fuseseră promovate și adoptate chiar de el, în urmă cu 16 ani, pe când conducea Camera Deputaților.

Noiembrie 2004: spre finalul guvernării Iliescu-Năstase, șeful Camerei Deputaților, PSD-istul Valer Dorneanu, conduce ședința în care este adoptată Legea 453 privind starea de urgență; el însuși o votează. Mai 2020: șeful CCR, Valer Dorneanu, declară neconstituțională Legea 453.

Legea 453/2004, semnată de Valer Dorneanu, președintele PSD al Camerei Deputaților. Articolul 28 stabilește cuantumul amenzilor

Pe 1 noiembrie 2004, Valer Dorneanu semna, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, Legea nr. 453 (publicată în Monitorul Oficial pe 12 noiembrie 2004), care aproba Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 1/1999, privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență.

Pe OUG 1/1999 s-au operat atunci 40 de modificări, iar la punctul 34 se menționa: “Articolul 28 va avea următorul cuprins – Nerespectatea prevederilor Art. 9 constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000.000 de lei (100 de lei noi – n. red.) la 50.000.000 de lei (5.000 de lei noi – n. red.), pentru persoane fizice, și de la 10.000.000 de lei (1.000 de lei noi – n. red.) la 700.000.000 de lei (70.000 de lei noi – n. red.) pentru persoane juridice”.

Articolul 9 al legii respective prevedea: “Conducătorii autorităților publice, ai celorlalte persoane juridice, precum și persoanele fizice au obligația să respecte și să aplice toate măsurile stabilite în prezenta ordonanță de urgență, în actele normative conexe, precum și ordonanțele militare sau în ordine, specifice stării instituite”.

Nebunie totală: Dorneanu a declarat neconstituțional tocmai articolul 28 al legii adoptate de el în 2004!

Decretul 195 din 16 martie 2020 invocă tocmai OUG 1/1999 și Legea 453/2004. Dorneanu a semnat legea acum 16 ani, iar miercuri a declarat-o neconstituțională!

Decretul prezidențial nr. 195 din 16 martie 2020 făcea referire tocmai la Legea 453/2004, adoptată de Valer Dorneanu pe când era deputat PSD și președintele Camerei Deputaților.

Pentru ca nebunia să fie completă, CCR – condusă de Dorneanu – a justificat decizia de neconstituționalitate a declarării stării de urgență, în martie 2020, prin faptul că tocmai articolul 28 (pe care l-am redat mai sus) ar încălca legea!

Iată, negru pe alb, motivația CCR publicată miercuri, 6 mai: “(…) În concluzie, Curtea a constatat că prevederile art. 28 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999, caracterizate printr-o tehnică legislativă deficitară, nu întrunesc exigenţele de claritate, precizie şi previzibilitate şi sunt astfel incompatibile cu principiul fundamental privind respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor, prevăzut de art. 1, alin. (5) din Constituţie, precum și principiul restrângerii proporționale a exercițiului drepturilor și libertăților fundamentale, prevăzut de art. 53, alin. (2) din Constituție”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Dorneanu și-a mai salvat o dată cele două pensii speciale. El încasează lunar peste 13.500 de euro

10 COMENTARII

 1. Aceasta autonegare grotesca este dovada Lipsei de Competenta si de memorie a agentului rus Dorneanu.

  Brambureala lui trebuie mediatizata masiv si este un motiv de demisie rapida pentru pierderea memoriei si
  a discernamantului, tipice bolii Alzheimer.

 2. Ce demisie, arestarea imediata,judecarea în regim militar și condamnarea pe viață …. să fie învățătura pentru alți… să vedem cine îi ia apărarea…cu asemenea dobitoci numai așa poți trata prostia,vinzarea de țara… hai vela,ce mai aștepți!!… ia-l direct din fotoliul ăla violet…

 3. Mai nea Mariane, mai citeste odata decizia ccr, care nu se refera la ilegalitatea amenzilor, ci la stabilirea arbitrara cuantumului lor si a modului de aplicare. La cele din legea la care te referi rade 4 zerouri si afli cat sunt pe ronii de-acum. Nu ca i-as iubi pe cei de la ccr, dar institutia nu cred ca nu o mai vrem.
  Si apoi, pe ce criterii au stabilit politistii amenzile intre minim si maximul lor, ca poate or stii ei, Vela sau Harap Alb, ca noi, pulimea, nu am aflat…

 4. […] Iată, negru pe alb, motivația CCR publicată miercuri, 6 mai: “(…) În concluzie, Curtea a constatat că prevederile art. 28 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999, caracterizate printr-o tehnică legislativă deficitară, nu întrunesc exigenţele de claritate, precizie şi previzibilitate şi sunt astfel incompatibile cu principiul fundamental privind respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor, prevăzut de art. 1, alin. (5) din Constituţie, precum și principiul restrângerii proporționale a exercițiului drepturilor și libertăților fundamentale, prevăzut de art. 53, alin. (2) din Constituție”. – Sursa: Ziaristii.com […]

 5. Când e vorba de interesele lor nimic nu le stă în cale, fiind stare de urgență și legea pe care tot ei au dat-o ar trebui băgați la pușcărie direct pt. permisiunea făcută de ei a răspândirii pandemiei.

 6. Verticalitatea celor două doamne judecătoare de la CCR, Stanciu şi Tănăsescu, nu pot acoperi incompetenţa celorlaţi şapte judecători constituţionali ce au transformat CCR într-o anexă politizată şi antidemocratică a organizaţiei infracţionale PSD. Faptul că cele două judecătoare, în opinie separată, au demonstrat netemeinicia deciziei luate de către cei şapte… incompetenţi precum şi incompetenţa lor la modul general prin deciziile halucinante şi politizate luate în ultima vreme în favoarea infractorilor PSD-ALDE-UDMR-PPR ţi în defavoarea Statului de drept necesită reevaluarea activităţii CCR precum şi depolitizarea prin desfiinţare şi reînfiinţare pe baze profesionale pentru a crea cu adevărat independenţa Justiţiei.

 7. […] Iată, negru pe alb, motivația CCR publicată miercuri, 6 mai: “(…) În concluzie, Curtea a constatat că prevederile art. 28 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999, caracterizate printr-o tehnică legislativă deficitară, nu întrunesc exigenţele de claritate, precizie şi previzibilitate şi sunt astfel incompatibile cu principiul fundamental privind respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor, prevăzut de art. 1, alin. (5) din Constituţie, precum și principiul restrângerii proporționale a exercițiului drepturilor și libertăților fundamentale, prevăzut de art. 53, alin. (2) din Constituție”. – Sursa: Ziaristii.com […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here