Verdictul UBB în cazul ministrului Bode: „Teza de doctorat este profund viciată”, mare parte din text e plagiată și sunt multe citate defectuoase. Universitatea cere oficial retragerea cărții

7
541
Iohannis le-a ordonat liberalilor să cedeze la negocierile cu PSD și să aibă un premier de la acest partid până la 1 iunie

Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj a emis verdictul în cazul tezei de doctorat a fruntașului liberal Lucian Bode, ministru de Interne în Guvernul Ciucă: plagiat. „Teza este profund viciată”, constată UBB, care a cerut oficial retragerea cărții apărute cu lucrarea respectivă, conform uzanțelor la elaborarea lucrărilor de doctorat.

Comisia menționează, în comunicatul emis, că Adrian Ivan, rector la Academia SRI și îndrumătorul lui Bode în teza de doctorat plagiată, a cerut stoparea oricărei analize. Cererea i-a fost respinsă.

Potrivit hotărârii publicate pe site-ul UBB, „se confirmă și alte abateri de la etica cercetării decât cele reclamante anterior și analizate de Comisie – plagiat și citare defectuoasă sau incorectă. Abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”.

Lucian Bode, panicat de verdictul iminent, a încercat să blocheze lucrările Comisiei de Disciplină acționând UBB în judecată. El a solicitat la tribunal stoparea oricărei analize, motivând că el nu face parte din mediul universitar și, prin urmare, scapă de sub incidența legii privind verificarea lucrărilor academice.

Acțiunea a venit prea târziu. Bode a dat în judecată UBB pe 5 ianuarie, iar pe 11 a venit verdictul, înainte ca tribunalul să aibă primele termene ale procesului.

Comisia de Etică a UBB îi cere lui Bode să-și corecteze teza și să retragă cartea publicată în baza tezei. De asemenea, sesizează CNATDCU „pentru demersuri suplimentare, în condițiile legii”.

Replica impostorului cocoțat de Iohannis la vârful PNL și în funcția de ministru de Interne a fost previzibilă: Bode nu numai că nu are de gând să demisioneze, dar spune că „voi merge înainte, în instanță, pentru că e singura cale corectă. Regret că UBB a dat curs unor presiuni”.

Pentru Bode, această lovitură poate însemna sfârșitul ambițiilor sale politice. Protejatul instituțiilor de forță ale statului român se visa, din vară, președinte al PNL, odată ce generalul Nicolae Ciucă și-ar fi pierdut postul de premier al României în baza „rotativei guvernamentale” cu PSD. Bode este un produs 100% al sistemului, nevalidat niciodată în niște alegeri electorale precum cele pentru președinție sau pentru vreun post de primar – așa cum sunt, dealtfel, toți cei care au fost promovați în acest moment la vârful PNL și al PSD.

În schimb, actualul ministru de Interne are în spate un lung șir de scandaluri care, în occident, l-ar fi „curățat” demult de pe scena politică. A fost prins cu o licitație trucată prin care Poliția a achiziționat BMW-uri de la un prieten de-ai lui Iohannis. A girat o acțiune de kompromat a Poliției Române împotriva Emiliei Șercan după ce jurnalist a scris despre plagiatul premierului Nicolae Ciucă. A umplut instituțiile din Ministerul de Interne de pile. Este responsabil de marele eșec al privind intrarea României în Spațiul Schengen. Sub comanda lui, traficul de migranți ilgali la frontiere a explodat.

Cu toate acestea, Bode a rămas mereu intangibil, aparent tot mai puternic, sursele sale de legitimitate venind dintr-o zonă obscură, care nu e vizibilă publicului larg.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PNL s-a organizat s-o atace în haită pe Emilia Șercan. Politrucii au primit „punctajul”: toți trebuie să-l laude pe impostorul Bode și s-o denigreze pe jurnalistă

* După ce și-a bătut soția, deputatul Dumitru Focșa (AUR) spune că pactul contra violenței domestice la nivel european este „presărat cu idei radicale, din spectrul ideologiei de gen”!

Propaganda pro-Putin și cea pro-AUR l-au lăsat pe Robert Turcescu fără emisiune la B1 TV

Bobby Păunescu, co-patron la B1 TV, executat silit de fostul fotbalist Ciprian Marica. Fiul lui George Constantin Păunescu se afișează ca „investitor” la un proiect imobiliar „de miliarde” la Cluj

Revolta unui profesor universitar: „Un general de vârsta mea s-a pensionat cu 30.000 de lei pe lună. Era obosit sărmanul. Eu mai am de așteptat vreo 20 de ani. Pensia mea va fi de 6-7 ori mai mică“

* VIDEO. Cele mai rușinoase imagini din viața unui dictator: Putin, singur în biserică la slujba de Crăciun. În sutană erau preoți sau FSB-iști?

* „Pușcașul” rus din Donețk îi prevede lui Putin un sfârșit ca al lui Gaddafi, „cu o coadă de lopată înfiptă-n fund”

* VIDEO. Susținătorii trumpistului Bolsonaro au devastat Palatul Prezidențial și sediul Curții Supreme, repetând în Brazilia scenariul asaltului asupra Capitoliului din ianuarie 2021

7 COMENTARII

  1. Un politruc crescut la tzatza neocomunistilor, ca avea cam 15 ani la lovitura de stat a bolsevicului criminal Iliescu. Asa ca nu putem afirma ca a trait in putoarea ceausista si acolo a capatat aceasta nesimtire. Ca orice neimplinit, Bode si-a gasit alinarea mediocritatii ca si altii in politica. Pentru buzele sale umede a ajuns rapid un membru vocal in PDL si sunt inregistrari cand ridica osanale Elenei Udrea aflata la o sedinta de partid. Toata zoaia PDL s-a deversat in mandatul de presedinte al PNL al lui Iohannis. Ulterior toti combatantii lui Basescu au acaparat conducerea partidului. Am vazut acolo pe Flutur, Falca. Intre timp Bode a fost la un pas sa ajunga rezerva de prim-ministru si chiar presedintele PNL. Acum impostorul isi da seama ca urmeaza o cadere dureroasa si ca va ajunge la baza piramidei fara vreo sansa sa se mai ridice si isi joaca ultima carte. Romania este printre putinele tari unde astfel de personaje care isi iau diplome in fals si primesc bani pentru titluri cumparate se realizeaza. Si ca un nesimtit ce este nu-si da demisia. Oare ce nevoie avea de diploma? Pai toti limbricii au vrut sa fie Lenuta din Petresti zisa si Pasarica, vanzatoare de seminte in Gara de Nord ajunsa Savant de Renume Mondial. Ca ea si Bode, Ciuca maCiuca, Campeanu, Gabita Oprea. Mai era unul care s-a dat singur in judecata sa-si anuleze titlul de doctor. Toti prostii se folosesc de pozitii in partide sa se implineasca la buzunare. Societatea trebuie sa ceara demisia acestor gunoaie.

  2. Bode asta se crede Dumnezeu ca a pus mana pe DGPI. A se vedea reportajul Recorder. A avut jegul ala de Draknea grija sa nu dea socoteala DGPI nimanui pentru politia politica pe care a face. DGPI actioneaza la comanda politica, d-asta asta se pisa Bode pe UBB, pe noi toti. DEMISIA GUNOIULE!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here