După ce și-a bătut soția, deputatul Dumitru Focșa (AUR) spune că pactul contra violenței domestice la nivel european este „presărat cu idei radicale, din spectrul ideologiei de gen”!

0
817
Soția lui Dumitru Focșa spune că parlamentarul a înșelat-o cu o colegă de partid și pe urmă a bătut-o

Cazul violentului parlamentar Dumitru Focșa, de la AUR, continuă într-o direcție de-a dreptul halucinantă. După ce și-a bătut soția, deputatul a dat un comunicat în care cere să fie lăsat să se ocupe de violența în familie și continuă acuzând Convenția de la Istanbul, împotriva violenței domestice, că e „presărată du idei radicale, din spectrul ideologiei de gen”! Bătăușul mută astfel centrul discuției pe o temă preferată a AUR, „redefinirea societății după niște principii nenaturale”!

Poliția a fost chemată prin 112, săptămâna trecută, de soția lui Dumitru Focșa, la reședința conjugală din localitatea Lumina, județul Constanța. Polițiștii au găsit-o pe femeie bătută, descoperind că agresiunea s-a produs în fața fiicei minore. Evaluarea cazului a dus la verdictul de „risc iminent”.

AUR a încercat să mușamalizeze cazul, dar soția a confirmat că a fost bătută în fața copilului după ce a fost înșelată de deputat cu o colegă de partid

AUR a încercat să pună batista pe țambal și, într-o așa-zisă „anchetă internă” coordonată de deputatul Andrușceac, s-a ajuns la concluzia că, de fapt, soția deputatului s-a cam bătut singură, lovindu-se cu nasul de ușă din cauză că „fugise covorul”. Declarațiile „anchetatorului AUR” minimalizau incidentul, spunând că n-a fost o agresiune fizică și că probabil cei doi se vor împăca.

Numai că soția lui Focșa a vorbit vineri, confirmând că a fost bătută. Ea a spus că n-a mai cerut ordin de protecție nu pentru că vrea să se împace, cum sugerase AUR, ci pentru că va divorța și se va muta oricum la Brăila, la mama sa, alături de fata pe care cuplul o avea în plasament de 10 ani. Ea a afirmat că au mai existat și până acum „incidente în familie, dar acum a fost mai grav”. Femeia a spus că nu mai e cale de întoarcere după ce Dumitru Focșa a înșelat-o cu o colegă de la partid, apoi a bătut-o în fața copilului. Ca urmare, AUR n-a avut încotro și l-a exclus din rândurile formațiunii.

Comunicat halucinant al bătăușului: de vină e Convenția de la Istanbul, privind drepturile femeilor, care „pare la prima vedere un document al bunelor intenții, dar presărat cu idei radicale, din spectrul ideologiei de gen”!

Agresorul a replicat printr-un comunicat emis duminică, în care spune formal că-și asumă responsabilitatea, dar în care arată că, de fapt, n-a înțeles absolut nimic și nici nu regretă sincer faptele comise. El pune „tensiunile din căsnicie” pe seama faptului că muncește zi-lumină în slujba poporului, fiind „șapte zile din șapte atât la București, cât și în teritoriu”.
În ceea ce privește bătaia pe care i-a tras-o soției, Focșa consideră aceasta ca pe o oportunitate să se pună în fruntea dezbaterii „reale” privind fenomenul violenței în familie!
De necrezut, dar din toată această poveste Focșa a înțeles că greșit e ce face el, ci textul Convenției de la Istanbul, prin care statele europene se angajează să combată violența domestică! Parlamentarul AUR îi dă înainte cu conspirațiile, acuzând că documentul ar fi de fapt „presărat cu idei radicale, din spectrul ideologiei de gen”!

Iată ce spune deputatul AUR care și-a înșelat și bătut soția: „(…) La nivel european există un plan de acțiune comun al statelor membre împotriva violenței domestice (Convenția de Istanbul) ce pare la prima vedere un document al bunelor intenții, dar presărat cu idei radicale, din spectrul ideologiei de gen. Ceea ce nu arată decât că elitele europene nu doresc cu adevărat eradicarea acestui fenomen, ci impunerea unor noi concepte ideologice prin care se dorește redefinirea societății după niște principii nenaturale. Rămân dedicat cauzei promovate de partidul conservator AUR și resping aceste idei radicale ale stângii europene, contraproductive și utopice.

E timpul să lăsăm deoparte demagogia în favoarea unei dezbateri sincere și generarea de soluții relevante pentru stoparea violenței din familiile noastre. Căsnicia mea a fost afectată de violență, de aceea lăsați-mă să mă dedic acestei cauze din poziția de parlamentar. Divorțul sau reconcilierea cu soția mea sunt probleme strict personale, de aceea vă rog să mediatizați fapte însoțite de soluții și nu persoane“.

Adevărul: Convenția de la Istanbul are ca obiectiv explicit să combată „toate formele de violență și de a preveni și elimina violența împtriva femeilor și violența domestică”

În realitate, Convenția de la Istanbul exact comportamentele și modul de a gândi precum ale deputatului Focșa le vizează, „condamnând toate formele de violență împotriva femeilor și violența domestică”. AICI poate fi citit tot documentul în limba română.

Obiectivele Convenției sunt de absolut bun-simț și cât se poate de clare, neexistând nicio umbră de „ideologie de gen”:

„Obiectivele prezentei Convenţii sunt acelea de a:

a) proteja femeile împotriva tuturor formelor de violenţă şi de a preveni, de a urmări în justiţie şi de a elimina violenţa împotriva femeilor şi violenţa domestică;

b) contribui la eliminarea tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor şi de a promova egalitatea substanţială între femei şi bărbaţi, inclusiv prin împuternicirea femeilor;

c) proiecta un cadru cuprinzător, politici şi măsuri pentru protecţia şi asistenţa tuturor victimelor violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice;

d) promova cooperarea internaţională în vederea eliminării violenţei împotriva femeilor şi violenţa domestică;

e) furniza sprijin şi asistenţă organizaţiilor şi agenţiilor guvernamentale de aplicare a legii pentru a coopera în mod eficient în vederea adoptării unei abordări integrate pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Explicația AUR în cazul soției bătute de deputatul Focșa: „S-a lovit cu nasul de ușă din cauză că a fugit covorul”. Partidul aduce în discuție Ambasada Ucrainei!

Propaganda pro-Putin și cea pro-AUR l-au lăsat pe Robert Turcescu fără emisiune la B1 TV

Bobby Păunescu, co-patron la B1 TV, executat silit de fostul fotbalist Ciprian Marica. Fiul lui George Constantin Păunescu se afișează ca „investitor” la un proiect imobiliar „de miliarde” la Cluj

Revolta unui profesor universitar: „Un general de vârsta mea s-a pensionat cu 30.000 de lei pe lună. Era obosit sărmanul. Eu mai am de așteptat vreo 20 de ani. Pensia mea va fi de 6-7 ori mai mică“

Gigi Becali, trimis din nou în judecată. A încălcat termenii eliberării condiționate: a votat la Referendumul pentru Familie, deși avea interdicție!

* VIDEO. Cele mai rușinoase imagini din viața unui dictator: Putin, singur în biserică la slujba de Crăciun. În sutană erau preoți sau FSB-iști?

* „Pușcașul” rus din Donețk îi prevede lui Putin un sfârșit ca al lui Gaddafi, „cu o coadă de lopată înfiptă-n fund”

* 6 criminali ruși, scoși din pușcării și trimiși pe frontul din Ucraina, au evadat înarmați dintr-o tabără de antrenament a mercenarilor Wagner

O uriașă afacere penală în Redacția Sport a TVR: bișnița cu bilete. La Mondialul din Qatar, 64 de bilete au fost vândute „unor prieteni” ai lui Cristian Oprean, în mandatul lui Dorin Chioțea. Toate – la semifinale și finală, unde prețurile pe „piața neagră” explodează

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.