USR Bucureşti dă de pământ cu Firea, baroana spitalelor din Capitală: „Gata cu politica pumnului în gură!”

2
3059

Sub Gabriela Firea, Bucureştiul a ajuns o epavă ambalată frumos. Un „bungalow” imens al cancerului în aerul poluat respirat. Un teatru al bătăilor peste tot, pe scară şi între blocuri, pe şosea şi pe linia de tramvai. Un coşmar rutier care îţi mănâncă jumătate din viaţă. O mare parcare publică plină de rable pentru transportul în comun, cumpărate pe sume imense văzute şi nevăzute de la specialiştii în peşcheş de la sud de Dunăre. Un pol al frigului ce curge pe ţeava de calorifer şi al apei calde „îngheţate” în amintirile comunismului.

Dar, mai grav decât toate la un loc, a ajuns un tărâm al spitalelor pierdute de sub control, respingătoare cu cei „fără trecere”, infestate cu nozocomiale şi luate prizoniere de clici şi reţele de putere ad-hoc, tolerate ani şi ani nu doar de administraţia Bucureştiului, ci şi de cea „centrală”, ba chiar şi de unii dintre locuitorii acestei cetăţi îngropate în praf.

Care este reacţia celei votate de oameni să prevină sau măcar să diminueze toate aceste infecţii sociale cauzatoare de moarte lentă? „Nu vă convine, mutaţi-vă din Bucureşti!”. Asta le transmite „duamna” Pandele Firea celor care nu-şi asumă inhalarea zilnică a inflaţiei de pulberi felurite.

Dar anchilozarea în comunismul cosmetizat nu cunoaşte doar forme fizice respingătoare, ci şi de natură psihico-socială. Bunăoară, dacă un jurnalist îndrăzneşte să întrebe ceva la un spital anume, primeşte pe tavă „reţeta pumnului în gură”, pe care nu Firea a inventat-o, ci tovarăşii de la răsărit, dar pe care şi-a însuşit-o se pare ca discipolă silitoare a acestui stil siberian.

Nicusor Dan, candidat primarie
Nicușor Dan a fost desemnat candidatul USR pentru Primăria București

Slavă Domnului că nu e totul putred în… Danemarca, pardon, în Bucureşti! Rezistenţa e calea care poate salva ce se mai poate salva, am văzut deja în ultimii ani în relaţia cu partidul primăriţei Capitale, cu ex-camaradul ei aflat acum la marginea Bucureştiului, în zona Rahova. Opoziţia a început puternic odată cu Nicuşor Dan, iar colegii săi vechi şi noi, de partid şi de baricadă în Opoziţie, rezistă şi luptă. Neavând puterea, tot ce pot face e să strige, să urle din disperare, să nu cedeze. Şi o fac!

„O tentativă de a ascunde mizeria şi ilegalităţile”

Reprezentanţii USR Bucureşti îi solicită primarului general al Capitalei Gabriela Firea să retragă regulamentul „pumnului în gură” prin care angajaţii din spitalele aflate în subordinea municipalităţii pot fi concediaţi dacă vorbesc cu jurnaliştii.

„Regulamentul intern transmis de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) este o tentativă de a ascunde mizeria, ilegalităţile şi managementul defectuos din unităţile medicale din Capitală. Mai mult decât atât, acest regulament intră în coliziune directă cu Legea nr. 571/2004. Această lege este menită să protejeze personalul din autorităţile publice, instituţiile publice şi din alte unităţi care semnalează încălcarea legii, a deontologiei profesionale sau a principiilor bunei administrări, eficienţei, eficacităţii, economicităţii şi transparenţei. Potrivit acestei legi, sesizările pot fi făcute nu doar către şefii ierarhici, ci şi către mass-media, către organizaţiile profesionale, sindicale sau patronale şi organizaţiile neguvernamentale”, arată reprezentanţii organizaţiei USR Bucureşti, într-un comunicat de presă remis, vineri, MEDIAFAX.

Reacţia vine în contextul în care angajaţii din subordinea ASSMB nu vor avea voie să discute cu jurnaliştii, cu excepţia purtătorilor de cuvânt, care vor informa conducerea cu privire la informaţiile solicitate de presă. Măsura este inclusă în regulamentul ASSMB şi nerespectarea ei poate duce inclusiv la pierderea locului de muncă!

ASSMB are în subordine 19 spitale din Capitală, între care şi Spitalul „Victor Babeş”, Spitalul „Cantacuzino”, Colentina, Colţea sau Malaxa.

Unele dintre aceste stabilimente controlate de Gabriela Firea şi anturajul ei au fost lovite de scandaluri de corupţie (Malaxa) sau de practică medicală iresponsabilă (cazul pacientei moarte la Floreasca, la secţia lui Mircea Beuran).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Zău, PSD, chiar n-ai pic de ruşine?

* Diabolica Firea: și-a plasat sora ca șefă de cabinet a directoarei Gărzii de Mediu! Orban și Alexe au trimis-o la plimbare

* Orban o zboară și pe Sevil Shhaideh! „Sluga lui Dragnea” stătea pitită în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom

* Ciolacu, parcă lovit de boala vacii nebune: „Iohannis vrea să scape de Orban”. Vorbeşte mai rău ca Dăncilă, jigneşte chiar şi prostia, aminteşte de teroristul Hayssam

* Reacţia lui Dan Barna după ce Iohannis şi Orban au bătut palma pentru alegeri anticipate

* VIDEO-DOCUMENT. Momentul în care avionul ucrainean e lovit de rachetă. Plus: bubuitura la impactul cu pământul. Imagini difuzate de „New York Times”

* Orban: „Președintele și cu mine am decis că cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate. Ar fi util şi bine să fie simultan cu localele”

 

2 COMENTARII

  1. Pai e normal ca muierea vrea sa ascunda toate ilegalitatile care se intampla in spitale,pentru ca lumea sa nu mai afle niciodata ce fac clicile subordonate lui madam Sarma-n c…r si psd-istilor gen beuran!!! Politica pumnului in gura a fost politica bolsevica in anii in care PSD a condus tara, dupa ’89, deci vreo 30 de ani!!! Sper sa dispara in neant pentru totdeauna aceasta grupare atat de toxica pentru Romania, psd, pentru ca de reformat e clar ca nu se vor reforma, niciodata, exempl concret, actualul ciolac & comp!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here