Reacţia lui Dan Barna după ce Iohannis şi Orban au bătut palma pentru alegeri anticipate

3
4972

Liderul USR a reacţionat prompt în urma anunţului după întâlnirea de azi dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban. Dan Barna este poate cel mai vocal dintre liderii politici care au cerut organizarea de alegeri anticipate cât mai curând posibil.

„România are urgent nevoie de un parlament care să contribuie la buna guvernare, nu să o împiedice. Cu cât mai repede, cu atât mai bine”, a declarat Dan Barna.

El salută faptul că preşedintele şi premierul s-au pus de acord pe acest subiect.

„Avem nevoie de un parlament reformist. Încă de la mijlocul anului trecut am spus că în actuala configuraţie parlamentară o majoritate reformistă este imposibil de construit. De aceea, alegerile anticipate sunt singura soluţie care poate conduce la crearea unei astfel de majorităţi care să reflecte dorinţa românilor de a ieşi rapid din ambiguitatea actuală”, a scris Dan Barna, într-o postare pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că au convenit că cel mai bine pentru România este să fie organizate anticipate şi că ”ar fi util şi bine” ca alegerile parlamentare anticipate aibă loc simultan cu alegerile locale. El a evitat să precizeze dacă va recurge la demisie pentru a declanşa procedura anticipatelor, variantă evocată de preşedinte în declaraţiile făcute joi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ciordache, complet imbecil: Prin alegerile anticipate, PNL, USR și Iohannis „vor să schimbe votul cetățenilor”!

3 COMENTARII

  1. Raspunse barney si mai trase niste rom jamaican ,ca e in vacanta parlamentara in insule tropicale…P-asta-l astepta Orban ca sa declanseze alegerile ,fara postarea sa nu era deloc decis ce sa faca…acum trebuie sa fie de acord si Ciolos si gata, Iohannis se pune pe treaba,ca fara ei nu se poate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here