Un primar PSD a luat fonduri europene prezentând probe de apă false, recoltate de el personal din comuna vecină! În puțurile lui, apa era infestată cu amoniu

3
2922
Marin Puchin

Marin Puchin, fost primar PSD în comuna Lăcusteni (județul Vâlcea), a fost trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene, anunțat joi Direcția Națională Anticorupție (DNA), printr-un comunicat.

Primarul a falsificat personal probele de apă: a luat dintr-o comună vecină, pentru că în puțurile din comuna sa apa era infestată cu amoniu.

Din acele puțuri, săpate pe terenul unei foste secții de mecanizare a agriculturii, ar fi urmat să dea apă populației, îmbolnăvind-o!

Frauda cu fonduri europene din comuna Lăcusteni avea un risc de amenințare la sănătatea populației. Primarul Marin Puchin a obținut bani de la Uniunea Europeană pentru a trage apă curentă în localitatea sa, însă le-ar fi ascuns specialiștilor care au validat dosarul că în pânza freatică din comună sunt cantități peste limită de amoniu.

Procurorii DNA au trimis în judecată patru persoane în acest dosar: Marin Puchin, la data faptei primar al comunei Lăcusteni, un diriginte de șantier și reprezentanții a două firme.

Marin Puchin este acuzat de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete și obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Procurorii DNA precizează că autorizația sanitară de funcționare pentru sistemul de apă potabilă ar fi fost emisă pe baza unor probe de apă recoltate din alte surse decât cele pentru care s-a cerut autorizarea.

„Concret, apa recoltată din puțurile forate, care erau amplasate pe terenul unei foste secții de mecanizare, conținea amoniu peste limitele normale. Pentru a obține probe curate, Marin Puchin ar fi mers personal într-o comună învecinată, de unde ar fi recoltat probe de apă pe care le-a depus ulterior la Direcția de Sănătate Publică Vâlcea. Prin aceste demersuri inculpații ar fi obținut pe nedrept fonduri europene în valoare de 8.757.329 lei”, a transmis DNA.

Comunicatul DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

PUCHIN MARIN, la data faptei primar al comunei Lăcusteni, județul Vâlcea, pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată;

persoană fizică, la data faptei reprezentant al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată;

– persoană fizică, la data faptei reprezentant al aceleiași societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene;

– persoană fizică, la data faptei diriginte de șantier, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În contextul realizării unui proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile, ce avea ca obiect «Alimentare cu apă, canalizare și epurare a apei uzate în comuna Lăcusteni, jud. Vâlcea», în perioada 2010-2011, inculpatul Puchin Marin, la acea dată primar al comunei, ar fi depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) mai multe înscrisuri false ce conțin date necorespunzătoare realității cu privire la lucrările executate (situații de plată, devize, centralizatoare, rapoarte de execuție, declarații de cheltuieli, procesul-verbal de recepție al terminarea lucrărilor, autorizația sanitară de funcționare pentru sistem apă potabilă, etc.).

O parte din aceste documente i-au fost puse la dispoziție edilului de către ceilalți inculpați.
Cu titlu de exemplu, precizăm că «autorizația sanitară de funcționare pentru sistem apă potabilă» ar fi fost emisă pe baza unor probe de apă recoltate din alte surse decât cele pentru care s-a cerut autorizarea. Concret, apa recoltată din puțurile forate, care erau amplasate pe terenul unei foste secții de mecanizare, conținea amoniu peste limitele normale. Pentru a obține probe «curate», inculpatul Puchin Marin ar fi mers personal într-o comună învecinată de unde ar fi recoltat probe de apă pe care le-a depus ulterior la Direcția de Sănătate Publică Vâlcea.

Prin aceste demersuri inculpații ar fi obținut pe nedrept fonduri europene în valoare de 8.757.329 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Vâlcea cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Clotilde Armand îi scoate din locuințele sociale pe reporterul-videochat de la RTV și pe doi angajați de la Antena 3. Aceștia le-au obținut ilegal, de la fostul primar Tudorache

Revolta unui medic, după coșmarul din India: „Mai are tupeu Adina Alberts să spună ceva despre Covid, India, ivermectină, tratamente inventate? Se ia în continuare de vaccinuri?”

VIDEO. Teolog fanatic, anarhist: „Ne-au terfelit sfinții, ni L-au terfelit pe Hristos! Ordinarul ăla de vaccin nu mă interesează!”

România sparge celula GRU de la Ambasada Rusiei! Adjunctul atașatului militar, expulzat pentru spionaj și declarat persona non grata

„Cervele” rusofile s-au ales cu dosar penal pentru „lovire sau alte violențe”! Anarhistele PSD-isto-AUR-iste riscă pușcăria

Dragnea rămâne la închisoare pentru că se consideră „deținut politic”. Judecătorii au constatat că infractorul PSD nu dă dovezi de îndreptare

Alexe și Chirica, încolțiți de DNA și DIICOT: puși sub acuzare pentru corupție, cu restricții judiciare

Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Gheorghe Funar – printre foștii parlamentari care își vor pensiile speciale înapoi! Numărul celor care dau în judecată statul, ca să-și recupereze privilegiul, este de ordinul sutelor

Reglare de conturi între „locotenenții” lui Ion Iliescu: Mironov îl alungă pe Gelu Voican Voiculescu de la șefia Institutului Revoluției!

* Rusia a trimis Braziliei vaccinul Sputnik V cu virus viu, nu mort! Mai mult i-a infectat decât i-a imunizat

3 COMENTARII

  1. Ia uitați-va la el, un om serios, de bine, cu experiență și descurcăreț pe deasupra ! Nu un golan rezist fără experiență cu fumuri în cap care habar n-are pe ce lume trăiește ! Si marxist !

  2. Ei,na,chiar va mai intereseaza ce mai fac hotii lui dragnea???Apropo,DNA-UL CE MAI FACE,INCA NU A REUSIT SA VADA TOATE POZELE DIN VALIZA „LUI SEFU’ ” DE LA TELDRUM????? Nuuu,ca se ocupa de plevusca,e sezonul lor….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here