Dragnea rămâne la închisoare pentru că se consideră „deținut politic”. Judecătorii au constatat că infractorul PSD nu dă dovezi de îndreptare

3
5640
Liviu Dragnea

Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea lui Liviu Dragnea de liberare condiționată, considerând-o ”neîntemeiată”. Fostul președinte PSD poate face contestație la Tribunalul București, iar dacă nu are succes, poate cere din nou liberarea condiționată după data de 27 iunie 2021 (peste două luni).

Minuta ședinței

„Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat DRAGNEA NICOLAE LIVIU.

Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021.

În temeiul art. 275 alin. 2 Cod de procedură penală, obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare.

Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.
Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 27.04.2021.”

„Faptul că el apreciază că a fost condamnat politic denotă că nu a înțeles să se conformeze normelor de drept”

Liviu Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie liberat condiţionat din închisoare. Cererea s-a judecat marți, 27 aprilie. Fostul lider PSD execută o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni, pentru abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Avocata Flavia Teodosiu și-a argumentat cererea în fața instanței afirmând, între altele, că:

 • Dragnea ”a fost stăruitor în muncă, are aviz favorabil în unanimitate”;
 • ”există și o hârtie de la o firmă dispusă să-l angajeze pe domnul Dragnea.”

Procurorul DNA a cerut respingerea cererii pe motiv că Dragnea nu a dat dovezi temeinice de îndreptare, iar faptul că apreciază că a fost condamnat politic ”denotă că nu a înțeles să se conformeze normelor de drept”.

Procurorul a amintit și faptul că, anul trecut, Dragnea a acordat un interviu online neautorizat fostei sale colaboratoare Anca Alexandrescu, pentru Realitatea Plus.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Înalta Curție de Casație și Justiție la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Fostul lider PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, unde execută pedeapsa, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, pentru Realitatea Plus.

Argumentele lui Liviu Dragnea în instanță

 • „Îndeplinesc condițiile, am stat destul în penitenciar, nu cred că pot fi un pericol pentru societate.”

Argumentele procurorului DNA

 • „Sunt îndeplinite condițiile din lege, dar noi apreciem că nu a dat dovezi temeinice de îndreptare.”
 • „Instanța ar trebui să se raporteze și la persoana condamnatului.”
 • „Nu e relevant că a fost recompensat, provine dintr-un mediu cu o bună educație, a avut un comportament normal.”
 • „Nu vedem cum această persoană condamnată a fost la activități destinate în principal condamnaților pentru violență, cu o educație precară, nu vedem cum l-ar fi putut îndrepta.”
 • „Faptul ca el apreciază că a fost condamnat politic denotă că nu a înțeles să se conformeze normelor de drept.”
 • „Anul trecut a acordat un interviu neautorizat.”
 • „El a contestat însăși temeinicia hotărârii de condamnare, care ar fi fost motivată politic, iar asta înseamnă că nu-și atribuie nicio culpă, prin urmare nu ar avea de ce să-și schimbe optica, apreciem că pedeapsa nu și-a atins scopul.”
 • „Faptul că a avut probleme în penitenciar, legat de exercitarea unor drepturi, considerăm că nu este relevant din perspectiva legii. Cerem respingerea cererii.”

Argumentele Flaviei Teodosiu, avocata lui Dragnea

 • „Dacă domnul Dragnea va dori, va da o declarație. Vă rog să aveți însă în vedere că vechiul Cod nu obligă la audiere. În consecință, vă rog să-i permiteți a-și exercita dreptul dacă vrea.”
 • „Vă rog să admiteți cererea de liberare condiționată. În această cauză se aplică vechiul Cod penal, a executat 2/3 din pedeapsă și a dat dovezi temeinice de îndreptare.”
 • „Avizul penitenciarului spune că Dragnea a avut comportament în general pozitiv, multiple recompense, a participat la programe și activități lucrative, comisia a aprobat în unanimitate liberarea condiționată.”
 • „Pe toată perioada detenției, lui Dragnea i s-au încălcat drepturile – la muncă, la sănătate. 9 luni nu a putut munci, a putut ieși la aer numai o oră pe zi, i s-a agravat boala de care suferea anterior încarcerării.”
 • „Hotărârea pronunțată săptămâna trecută impune compensarea cu zile câștig din muncă pentru perioada când nu i s-a permis, în mod nelegal, să muncească.”
 • „Ar fi putut să se adreseze instanței cu cerere de liberare condiționată încă de acum două luni, dacă nu exista acea situație.”
 • „A cerut încă din iulie anul trecut un consult medical, a beneficiat de el abia în decembrie.”
 • „A stat în carantină de trei ori – o dată pentru Covid, ulterior fără explicații, deși testele erau negative.”
 • „Vă rog să constatați că sunt îndeplinite toate condițiile, a fost stăruitor în muncă, are aviz favorabil în unanimitate, este necesară decizia de admitere a cererii.”
 • „La dosar găsiți dovada achitării prejudiciului, deși nu este obligatorie pe vechiul Cod. Există și o hârtie de la o firmă dispusă să-l angajeze pe domnul Dragnea.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

România sparge celula GRU de la Ambasada Rusiei! Adjunctul atașatului militar, expulzat pentru spionaj și declarat persona non grata

„Cervele” rusofile s-au ales cu dosar penal pentru „lovire sau alte violențe”! Anarhistele PSD-isto-AUR-iste riscă pușcăria

* DNA a înhățat rețeaua clientelară de la Apele Române. Au picat și „animalul politic”, și chelnerița, și primarul angajărilor fictive „pentru intrarea în sistem”

Iată Mafia din Sănătate! În 10 ani, 7 mari infractori, susținuți de PSD sau PDL, au primit 25 de ani de pușcărie

Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Gheorghe Funar – printre foștii parlamentari care își vor pensiile speciale înapoi! Numărul celor care dau în judecată statul, ca să-și recupereze privilegiul, este de ordinul sutelor

Clotilde râde de ultima diversiune de la Ghiță TV: “Serviciile secrete franceze au provocat inundație unde au fost depozitați sacii cu voturi!“

Reglare de conturi între „locotenenții” lui Ion Iliescu: Mironov îl alungă pe Gelu Voican Voiculescu de la șefia Institutului Revoluției!

PSD-istul Coarnă a pierdut procesul cu „polițistul #Rezist”! Minciunile împroșcate îl costă 5.000 de euro + 4.120 de lei

VIDEO. Teolog fanatic, anarhist: „Ne-au terfelit sfinții, ni L-au terfelit pe Hristos! Ordinarul ăla de vaccin nu mă interesează!”

Incredibilul Mircea Lucescu! La 75 de ani, câștigă titlul cu Dinamo Kiev, spulberându-și „creația braziliană” de la Șahtior Donețk

3 COMENTARII

 1. Exact ce spuneam: dacă-i dădea drumu’ (ȘI!!!) BANDITULUI de Dragnea, Instanța ar fi recunoscut (IMPLICIT!) că în România se pronunță condamnări… „POLITICE”!!!!!

 2. Asadar persecutiile continua. Dati-mi voie sa vars o lacrima pentru sarmanul detinut politic care, asa cum a spus chiar el de ziua Romaniei, si-a sacrificat libertatea pentru ca noi sa mancam sanatos. Iar sacrificiul a fost in zadar… Asa cum l-am rugat pe 1 Decembrie, il rog si acum sa mai faca un ultim sacrificiu pentru tara, si anume cel suprem ca sa intre in randul martirilor. Metodele de a face lucrul acesta sunt diverse si nu i le mai amintesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.