sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăMainRomânia sparge celula GRU de la Ambasada Rusiei! Adjunctul atașatului militar, expulzat...

România sparge celula GRU de la Ambasada Rusiei! Adjunctul atașatului militar, expulzat pentru spionaj și declarat persona non grata

-

România expulzează un înalt oficial de la Ambasada Federației Ruse la București, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE) printr-un comunicat. Alexei Grișaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei, a fost declarat persona non grata pe teritoriul României pen motiv de spionaj.

Decizia i-a fost comunicată de ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, ambasadorului Rusiei la București, provocatorul obraznic Valeri Kuzmin, pe care l-a convocat la sediul MAE.

Oficial, lui Grișaev i s-a reproșat faptul că „activitățile lui încalcă prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961”. Invocata Convenție de la Viena prevede, între altele, că personalul diplomatic nu are dreptul să se angajeze în activități de spionaj.

Alexei Grișaev e acuzat că a încălcat exact această prevedere. În calitate de militar, activitățile sale de spionaj nu puteau fi subordonate decât temutului GRU – serviciul de informații al Armatei ruse.

- Advertisement -

Și pe vremea URSS, acest serviciu odios – are la activ multe crime – tot GRU se numea (doar KGB a fost rebotezat FSB). În decembrie 1989, agenții GRU de la Ambasada sovietică, alături de cei veniți în acele zile ca „turiști” și de cozile lor de topor din România (generalii Nicolae Militaru și Vasile Ionel, căpitanul Mihai Lupoi etc.) au aplicat scenariul unei băi de sânge în România, sub acoperirea unei „revoluții” care masca lovitura de stat.

Prin această expulzare, România se alătură altor țări NATO care zilele trecute au adoptat măsuri similare. SUA, Cehia, Slovacia, Polonia și Bulgaria și alte state au expulzat diplomați ruși, iar Moscova a replicat prin expulzarea unor diplomați ai țărilor respective.

Cehia, care are un istoric bogat în acest domeniu sensibil și periculos, a inițiat chiar o acțiune de mari proporții, expulzând 18 diplomați ruși și pornind în căutarea a doi spioni-asasini GRU.

Comunicatul MAE

„Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a domnului Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile sale contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 26 aprilie 2021, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Cervele” rusofile s-au ales cu dosar penal pentru „lovire sau alte violențe”! Anarhistele PSD-isto-AUR-iste riscă pușcăria

* Iată Mafia din Sănătate! În 10 ani, 7 mari infractori, susținuți de PSD sau PDL, au primit 25 de ani de pușcărie

* Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Gheorghe Funar – printre foștii parlamentari care își vor pensiile speciale înapoi! Numărul celor care dau în judecată statul, ca să-și recupereze privilegiul, este de ordinul sutelor

* Clotilde râde de ultima năzbâtie de la Ghiță TV: “Serviciile secrete franceze au provocat inundație unde au fost depozitați sacii cu voturi!“

* FOTO. Zâmbetul luminos al doctoriței de 38 de ani care a murit de epuizare la Camera de Gardă

* Instigatorii AUR ajung la Poliție și Parchet, pentru „listele negre” cu „trădători care trebuie executați”. Sesizare la nivel guvernamental

* Reglare de conturi între „locotenenții” lui Ion Iliescu: Mironov îl alungă pe Gelu Voican Voiculescu de la șefia Institutului Revoluției!

* PSD-istul Coarnă a pierdut procesul cu „polițistul #Rezist”! Minciunile împroșcate îl costă 5.000 de euro + 4.120 de lei

* VIDEO. Teolog fanatic, anarhist: „Ne-au terfelit sfinții, ni L-au terfelit pe Hristos! Ordinarul ăla de vaccin nu mă interesează!”

* Incredibilul Mircea Lucescu! La 75 de ani, câștigă titlul cu Dinamo Kiev, spulberându-și „creația braziliană” de la Șahtior Donețk

- Advertisement -

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -