Un ziarist rus, critic al lui Putin și care i-a luat interviu lui Navalnîi, a fost atacat de necunoscuți în fața casei și a ajuns la spital

0
2288

Igor Jukov, un jurnalist și blogger rus, a fost atacat în fața apartamentului său de doi indivizi necunoscuți, care i-au provocat numeroase răni, după ce acesta a publicat un interviu cu Alexei Navalnîi, opozantul dictatorului Vladimir Putin. Navlnîi a supraviețuit aproape miraculos după ce a fost otrăvit. Scos cu greu din Rusia, la presiunile cancelariilor occidentale, Navalnîi a fost internat într-un spital din Berlin, sub pază.

Igor Jukov are doar 22 de ani, dar este deja considerat un inamic periculos de către puterea de la Kremlin. După interviul luat lui Navalnîi, Jukov a fost atacat de necunoscuți care l-au trântit la pământ și l-au lovit mai ales în cap. Ziaristul e internat în spital, iar medicii se tem că ar fi suferit chiar leziuni cerebrale.

În decembrie 2019, un tribunal din Moscova l-a condamnat deja la 3 ani de închisoare cu suspendate pe Jukov, acuzat de “extremism online” pentru că se implică în mișcarea de opoziție din Rusia. Instanța i-a interzis să aibă propriul site timp de doi ani.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here