Un schizofrenic și-a atacat consătenii cu sabia, în pădure. Polițiștii l-au împușcat în picior, pentru a-l imobiliza

1
1280
Olivian Simion și sabia sa / Sursa foto: Facebook

În pădurea satului Brădiceni, comuna Peștișani, județul Gorj, au fost trase focuri de armă pentru dezarmarea și imobilizarea unui bărbat cu probleme psihice, care-i amenința pe cei din jur cu o sabie. Agresorul are 44 de ani și suferă de schizofrenie.

Luni spre seară, Poliția Târgu-Jiu a fost sesizată că în satul Brădiceni, pe un câmp de la marginea pădurii, se află un bărbat care are o pușcă de vânătoare și o sabie.

Polițiștii, însoțiți de paznicul de vânătoare, l-au găsit pe bărbat în pădure. Acesta a refuzat să arunce sabia și a încercat să atace paznicul de vânătoare și mașina acestuia, motiv pentru care individul a fost somat.

Agresorul nu s-a supus somației, ci a devenit agresiv față de unul dintre polițiști, amenințând-ul cu sabia. Un alt polițist a tras două focuri de armă în plan vertical. Apoi, polițistul amenințat cu sabia a tras la picioare, împușcându-l în piciorul drept pe bărbatul violent.

Acesta a fost dus la un spital din Târgu-Jiu, la 20 de kilometri de Brădiceni, pentru a primi îngrijiri în urma rănilor suferite prin împușcare.

S-a întocmit dosar penal pentru ultraj și amenințare, cauza fiind preluată de Parchetul de pe lângă Judecatoria Municipiului Târgu-Jiu.

Deși inițial s-a spus că ar fi vorba de un hoț de lemne, informația nu era adevărată. Bărbatul agitat era un sătean, Olivian Simion (44 de ani), divorțat, cunoscut cu probleme psihice. Acesta a fost diagnosticat de mai mulți ani cu schizofrenie, fiind lăsat în grija părinților săi, profesori pensionari, cu promisiunea că-și va lua zilnic tratamentul.

Luni, bărbatul a avut una dintre crizele sale de schizofrenie, devenind violent. Și-a luat sabia cu care se mândrea pe Facebook (și cu care amenința deseori că taie capete), a plecat pe câmp, iar la pădure s-a întâlnit cu câțiva consăteni care participau la lucrări silvice. Amenințați cu sabia, aceștia au sunat la 112, așteptând să vină Poliția.

La sosirea agenților, Olivian Simion avea asupra sa doar o almă albă (sabia), nu și o armă de foc, așa cum se auzise inițial. De altfel, el nu deține arme de foc.

Olivian Simion are antecedente penale. Cu câțiva ani în urmă, într-o criză de nebunie, el a atacat și lovit un medic din Tg. Jiu chiar la spital, „pedepsindu-l” pentru că nu i-a pus diagnosticul pe care schizofrenicul îl dorea: leucemie. De altfel, acesta scria deseori pe Facebook că suferă de leucemie, ceea ce nu era adevărat.

Olivian Simion are un profil de Facebook cu nume ciudat: Olivian Simion Efraim Osia Navi. Este una dintre multele identități pe care bărbatul și le-a asumat în ultimii ani.

Brădiceni se află la un kilometru de Hobița, satul de baștină al marelui sculptor Constantin Brâncuși. Ambele sate fac parte, ca și altele cinci, din comuna Peștișani.

La vesta de Brădiceni se află Hobița. La est – pădurea în care au avut loc evenimentele violente de luni

Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj:

  • “La fața locului au fost direcționați polițiști din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Târgu-Jiu, care au efectuat verificări în zona împădurită, fiind însoțiți de paznicul de vânătoare și apelant, context în care au depistat persoana în cauză, care nu s-a spus somațiilor de a arunca sabia, acesta încercând să atace paznicul de vânătoare, fără să-l lovească, cât și autovehiculul acestuia, fapt pentru care bărbatul a fost somat.”
  • „Acesta nu s-a supus somației, ci a devenit agresiv față de unul dintre agenții de poliție, amenințându-l cu sabia, fapt pentru care celălalt agent de poliție a executat două focuri de armă în plan vertical, iar agentul de poliție amenințat, văzând că pericolul este iminent asupra vieții și integrității sale corporale, a executat foc cu arma din dotare asupra bărbatului, în zona piciorului drept.”
  • „S-a procedat la identificarea bărbatului, de 44 de ani, din comuna Peștișani, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. La locul producerii evenimentului s-a deplasat echipa operativă constituită la nivelul IPJ Gorj, pentru efectuarea cercetării la fața locului, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj și amenințare, cauza fiind preluată de către Parchetul de pe lângă Judecatoria Municipiului Târgu-Jiu, pentru continuarea cercetărilor.”
„Jonathan” Olivian Simion / Sursa foto: Twitter

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here