România a depășit, oficial, 70.000 de persoane bolnave de Covid. Dr. Rafila: „Este probabil ca 500.000 de români să fi trecut deja prin infecția cu coronavirus”

0
1514
Dr. Alexandru Rafila

Cele 1.087 de cazuri noi de Covid-19 (din 11.846 de teste), raportate duminică pentru ultimele 24 de ore, au dus totalul la 70.461 de persoane infectate. Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, spune însă că „este probabil ca circa jumătate de milion de oameni din România să fi trecut deja prin boală”.

„Numărul de cazuri diagnosticate este mult mai mic decât numărul real de cazuri, pentru că foarte multe persoane sunt asimptomatice sau fac forme ușoare, care nu-i determină să se prezinte la medic”, a spus dr. Rafila la Digi 24.

„Proabil că circa jumătate de milion de oameni din România au trecut deja prin boală, dar dacă ne gândim procentual, asta înseamnă undeva în jur de 2,5%, și asta înseamnă că avem un coeficient de multiplicare între 8 și 10, între numărul de cazuri diagnosticate și numărul real de cazuri. Acest lucru a fost dovedit în toate țările care și-au încheiat studiile de seroprevalență. Al nostru este în curs de desfășurare la nivelul INSP. Probabil că cifrele vor fi între 2-3% seroprevalență, adică persoane care au trecut prin infecție în România”, a argumentat Alexandru Rafila.

În ceea ce privește imunizarea în masă, „suntem foarte departe” de acest fapt, este de părere profesorul Rafila. „Nicio țară nu este într-o astfel de situație. Chiar regiuni care au trecut printr-un număr mare de infecții cu coronavirus nu depășesc 15-20%, iar la noi e undeva între 2,5-3%. Ca să putem vorbi de imunizare în masă, trebuie să ne apropiem de 70% din populație trecută prin infecție, iar lucrul acesta s-ar întâmpla în câțiva ani. Sperăm că această cifră va fi obținută prin vaccinare, și nu prin îmbolnăvire”, a punctat profesorul Rafila.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Dr. Musta despre idioții pandemiei: „S-au infectat, i-am salvat, dar ei nu cred că au fost bolnavi de Covid!”

Încă un sondaj confirmă: Nicușor Dan va câștiga Primăria Capitalei. Scor surprinzător de mare pentru Firea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.