Un român din SUA a deschis lista candidaturilor la Președinția României. „Pericolul cel mai mare este exportul doctrinei dictatoriale a Rusiei”

0
720
John Ion Banu Muscel

În luna aprilie, pe când zgomotoasa mașinărie politică din România prindea viteză spre alegerile locale și europarlamentare (din 9 iunie), un cetățean a ignorat hărmălaia electorală a primăverii și și-a anunțat, discret, interesul pentru un alt eveniment politic al anului: alegerile prezidențiale.

Alegerile prezidențiale din 2024 se vor desfășura probabil pe 15 și 29 septembrie, dar – în funcție de interesele meschine ale PSD-PNL – nu este exclusă repoziționarea lor în noiembrie-decembrie, revenind la calendarul obișnuit al ultimelor decenii.

John Ion Banu Muscel (63 de ani), cetățeanul român cu o bogată experiență de viață și de afaceri în Statele Unite ale Americii, a fost primul care și-a anunțat înscrierea în cursa electorală pentru Palatul Cotroceni.

El a fost urmat, până în prezent, de rusofilul Cozmin Gușă (obișnut să blufeze, inventându-și sondaje de opinie care-l plasează printre favoriți, deși candidatura sa este caricaturală) și de rusofilul mascat George Simion (anti-european înrăit, lider al partidului extremist AUR).

În rest, nimic oficial. PNL vântură chipiul de general al lui Nicolae Ciucă, dar deocamdată ne arată doar coperta unei cărți cu autor plagiator.

PSD se opintește să-l lanseze pe Marcel Ciolacu, dar frica de înfrângere e mare, după ce alți patru lideri ai partidului – Adrian Năstase, Mircea Geoană, Victor Ponta și Viorica Dăncilă – au pierdut în turul 2.

Se agită înă să revină Mircea Geoană, care în curând își va încheia mandatul de secretar general adjunct al NATO și, din agitația de până acum, pare hotărât să-și încerce șansa încă o dată, după eșecul din urmă cu 15 ani.

Pe dreapta, USR are de limpezit situația sa internă, după ce Cătălin Drulă și-a dat demisia de la șefia partidului, în urma rezultatelor slabe la alegerile din 9 iunie.

„Circul politico-mediatic de joasă calitate trebuie stopat, România are nevoie de altceva”

Pe 13 aprilie, în amfiteatrul Institutului Național de Statistică (INS), româno-americanul John Ion Banu Muscel și-a anunțat candidatura ca independent, în festivitatea de lansare deschisă de folclorista Maria Gheorghiu cu cântece patriotice.

John Ion Banu Muscel este un nume relativ cunoscut printre români, în urma acțiunilor sociale, civice, culturale și politice pe care le-a desfășurat, pe parcursul ultimilor 30 ani, în folosul comunității româno-americane din SUA, dar și în România ultimilor 8 ani.

Revenit în România ca investitor și animat de ambiții politice, John Ion Banu Muscel a fondat Partidul Națiunea Româna (PNRo) și a participat la alegerile prezidențiale din 2019, la care a obținut 25.769 de voturi.

Românul cu pedigree american (baza afacerilor sale find în statul Florida) spune că ar fi convins chiar mai mulți români să-l voteze, dar a plătit tribut „atmosferei de panică covidiană, fără permisiuni pentru mitinguri și întâlniri politice de campanie adecvată”.

John Ion Banu Muscel se prezintă ca fiind „conservator, naționalist moderat, deschis către o prezență a României în Uniunea Europeană ca stat independent și nu federal”, la care se adaugă o viziune pentru „dezvoltarea economică pe un sistem socialist/capitalist”.

John Ion Banu Muscel: „Susțin aspirațiile și căutările cetățenilor spre dezvoltare și bunăstare, iar acestea vor determina rezultatul alegerilor din 2024. Circul politico-mediatic de joasă calitate civică, socială și morală trebuie stopat, România are nevoie de altceva”.

Lansarea lui John Ion Banu Muscel

Fragmente din discursul lui John Ion Banu Muscel la anunțarea candidaturii sale la Președinția României

„Pericolul cel mai mare este exportul doctrinei dictatoriale a Rusiei”

“Activitatea politică este o luptă între grupuri de cetățeni ai unui stat pentru a-și materializa dorințele și aspirațiile lor, de a fi siguri că vor continua să trăiască într-un mediu social pe care-l consideră adecvat pentru progresul și prosperitatea lor, o siguranță socială și statală.

Noi, cei de aici, suntem promotorii unui nou grup politic, suntem pentru a consemna și încuraja candidatura unui membru din acest grup pentru funcția supremă din stat, Președinția României. Acest candidat sunt eu, John Ion Banu Muscel.

Sub principiile democrației, conceptul de pluralism politic este baza echității în implementarea strategiilor politice pentru progres și bunăstare. Acest principiu începe să se erodeze în viața politică din România. Suntem amenințați în permanență de pericolul Rusiei imperialiste, al invadării României de către acest regim barbar de la Răsărit. Dar pericolul cel mai mare este exportul doctrinei sale dictatoriale, doctrină pe care am mai cunoscut-o sub regimul comunist. Este spectrul unei dictaturi guvernamentale, pentru început, manifestată prin deteriorarea pluralismului politic și dominația unui guvern care reprezintă interesele partidului politic dominant. În cazul nostru concret, este alianța dintre PSD și PNL, care formează un bloc dominant în politica legislativă.

La alegerile din acest an nu văd o lumină la capătul tunelului întunecat în care România este acum. Această alianță, PNL-PSD, își va menține dominarea. Însă este posibilă o evitare a unei dominări totale prin alegerea unui președinte al României care nu a fost și nu este afiliat acestei grupări. Un președinte care să-l controleze, să-l țină în frâu pe primul-ministru, domnul Ciolacu, în extravaganțele guvernării sale iresponsabile. Este o garanție ce se poate realiza, prin votarea unui președinte independent, care nu se află sub bagheta Guvernului de la Bruxelles sau Washington DC. Iar acest președinte independent nu poate fi altcineva decât John Ion Banu Muscel!

Concret, de ce acest candidat independent? Și ce va aduce el nou în viața politică?

Începem prin a rezolva cauza problemelor, și nu prin cosmetizarea efectelor lor.

Vom începe prin a da cetățenilor o voce în legislativ. Prin a schimba de la consultativ la executiv referendumul popular. Prin a-l face mai ușor de declanșat atât de către cetățeni, cât și de către instituțiile administrative, politice sau sociale. Este modul cel mai sigur de a une o armă puternică în mâinile cetățenilor, pentru ca ei să se poată apăra de derapajele aleșilor lor. Evident, nu vom cădea pe partea unei guvernări directe sau participative, ci numai pentru aspecte de mare importanță și de interes al comunității, de siguranță națională.

Vom aduce puterea legislativă sub controlul Parlamentului. Voi propune legiferarea unui Guvern cu 33% din votul cetățenilor. O alianță guvernamentală cu peste 50% din voturile din Parlament duce la o eliminare a puterii de decizie a acestei instituții. Loialitatea – acceptată sau impusă – a parlamentarilor față de partidele din alianța guvernamentală depășește loialitatea față de cetățenii care i-au ales să-i reprezinte. În plus, responsabilitatea de guvernare este pasată de la unul la altul, între partidele din coaliție.

Cetățenii trebuie să știe ce partid este responsabil în guvernare sau în Parlament, pentru a-l sancționa sau vota la următoarele alegeri.

Dezvoltarea economică a României trebuie revitalizată, pentru creșterea bunăstării și păstrarea forței de muncă. Pentru aceasta, este necesar un program de investiții cu caracter socialist/capitalist. Statul să investească în obiective economice care ulterior să fie transferate în privat prin cumpărare de către cetățeni. În felul acesta, va fi curmată corupția și va fi întărit conceptul proprietății private – baza bunăstării și a siguranței financiare.

Participarea activa a cetățenilor în viața socială, civică și politică trebuie să devină o conștiință națională. În acest sens, a fost creat Clubul Prezidențial – un lăcaș în care cetățenii să-și prezinte calificările și competența profesională, pentru a avea șansa să facă parte din Administrația Prezidențială. Să se formeze o reală instituție care să înlocuiască din mers actuala administrație. Noua administrație va fi constituită conform noilor principii exprimate de cetățeni prin participare la întâlnirile organizate de Clubul Prezidențal. Să alegem nu numai un președinte, ci și administrația care să-l sprijine în conducere!

În plus, cetățenii cu înalt spirit civic, social și profesional pot fi parte din Cercul Prezidențial. Un grup restrâns, format din 12 cetățeni, cu care președintele să se consulte în treburile importante, în luarea deciziilor în beneficiul expres al cetățenilor. Sunteți așteptați să vă alăturați acestei inițiative!

Sunt direcțiile sumar prezentate pentru care voi milita asiduu pe parcursul președinției mele în folosul stabilității politice, sociale și a siguranței statale a României.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Epidemia de voturi nule indică o fraudă masivă la europarlamentare! Creștere galopantă a numărului de voturi anulate: de la 2,93% în 2019 la 5,19% în 2024

* Premeditare în fraudarea alegerilor: Ciolacu a scos REPER – prin OUG – din secțiile de votare, iar acum oamenii descoperă că partidul lor are zero la secțiile unde l-au votat!

* Dovada lui Clotilde: SRI-istul Tuță dă indicații pentru „modificarea proceselor-verbale fără renumărarea voturilor”!

* EDITORIAL CARTIANU: Întăriți USR, nu-l demolați!

* Cazul Cioloș: fostul premier a dinamitat forțele de dreapta a treia oară în 8 ani. REPER a ratat Parlamentul European, iar șeful său constată uimit că s-ar fi putut lua 30% dacă n-ar fi spart polul pro-european

ANALIZĂ. 10 cauze ale dezastrului înregistrat de USR la alegerile europarlamentare și locale în 2024

* VIDEO. Delir xenofob al lui Rareș Bogdan. Jigniri primitive aduse Franței, în încercarea de a lovi în Clotilde Armand. Cuvinte rudimentare: „colonie”, „Bantustan”, „bande”, „România nu e Mali”. Ambasada Franței e acuzată că o ajută pe Clotilde să fure voturi, iar firmele franceze – că ne fură banii!

* Rușine, diaspora occidentală! AUR – cele mai multe voturi în SUA, Canada, Franţa și Spania, iar Șoșoacă – în Italia, Germania şi Marea Britanie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.