miercuri, mai 22, 2024
AcasăDiasporaUn profesor universitar din SUA îl desfiinţează pe primarul cu discurs nazist...

Un profesor universitar din SUA îl desfiinţează pe primarul cu discurs nazist din Târgu Mureş: „Propune o soluție dezgustătoare și criminală prin consecințele ei”

-

Dorin Florea a executat zilele trecute planul rasist, nazist, xenofob şi homofob lansat de Liviu Dragnea odată cu referendumul pentru „familia tradiţională”. Scopul: exacerbarea urii din societate, folosind în sens diabolic diferenţele naturale dintre oameni.

Ura discriminatorie este cea mai sigură sursă pentru provocarea unor cataclisme umanitare de impact incontrolabil, cum a fost de pildă Al Doilea Război Mondial – o lecţie pe care inculţii care pretind că „ştiu carte” nu au învăţat-o nici până în ziua de azi.

Dorinţa iresponsabilului primar din Târgu Mureş de a opri naşterea copiilor de ţigani este din altă lume decât cea civilizată. Nu e nici măcar din „lumea a treia”, ci dintr-un infern pe care omenirea l-a experimentat, dar de care s-a săturat cu vârf şi îndesat. Acesta este motivul pentru care un profesor universitar de origine română, din SUA, a analizat la solicitarea publicaţiei 7zile.info ce se ascunde în spatele acestor idei absolut halucinante.

Într-un text de o acurateţe remarcabilă, bine documentat şi punitiv, Alex Doboli spune ce s-ar fi întâmplat în America şi în orice ţară occidentală cu soarta politică a unuia ca Dorin Florea. Redăm în continuare câteva pasaje din comentariul profesorului Doboli privind ideile rasiste ale primarului din Târgu Mureş.

- Advertisement -
 • „Realitatea este că o astfel de postare termină instantaneu cariera politică a oricui, oriunde într-o țară cu scaunul la cap. Nu contează câți te-au ales și de câte ori. Mintea domnului primar pare că mustește cu idei de discriminare a celor săraci, poate chiar rasism și xenofobie precum sugerează unii care-l urmăresc”
 • „Ce face însă postarea sa extrem de periculoasă este că pornind de la o situație tragică și dureroasă (pe care o observă corect), dânsul propune o soluție dezgustătoare și criminală prin consecințele pe care le poate avea”
 • „Ideea sa nu este nouă. A existat între 1905 și 1967 o lege asemănătoare în Australia. Ea a produs efecte devastatoare pentru copiii preluați de la familiile lor și crescuți de stat.
 • Consecinţele legii au fost teribil de dureroase pentru copiii preluaţi forţat de stat. Un studiu din 2019 a Australian Institute for Health and Welfare (AIHW) ajunge la concluzia că aceste persoane “are more likely to experience a range of adverse outcomes, including poor health, missing school and living in poverty”. Deci consecinţele legii au fost sănătate proastă, educaţie puţină şi sărăcie pentru copiii preluaţi de stat. Pe 13 februarie 2008, primul ministru australian Kevin Rudd si-a cerut public scuze”
 • „Am citit recent cartea “Conditionality and coercion. Electoral clientelism in Eastern Europe”, de Isabela Mareș și Lauren Young. Dr. Isabela Mareș este profesor la Universitatea Yale. A obținut doctoratul la Harvard, și a fost profesor la universitățile Columbia și Stanford înainte să ajungă la Yale. Pe baza datelor culese între 2014 – 2016, cartea discută felul în care se formează și funcționează clientelismul politic în Ungaria și România”
 • „O temă discutată repetat este felul în care programele de ajutor social sunt folosite de primari pentru a lua voturi, de exemplu de a-i obliga pe asistații sociali să muncească un anumit număr de ore pentru a-și primi banii. Ce spun datele culese este că astfel de cerințe sunt probabil instrumentul cel mai eficient pentru perpetuarea clientelismului politic. N-ai cum să pierzi cu ele.
 • „Strategia cea mai perversă este următoarea (cam ce face și domnul primar din Târgu Mureș): faci criteriile de acces la ajutorul social extrem de draconice. Asta sună foarte bine pentru cei care se opun ajutoarelor sociale, pentru că astfel primarul este în ton cu ideile lor. El va obține astfel voturile lor în baza ideii că este un gospodar responsabil cu banul public. Nu risipește banii cu leneșii, ci îi pune la treabă în folosul obștesc. Exact ceea ce spun cei care sunt de acord cu propunerea dânsului”
 • „În paralel, însă, închizi un ochi atunci când dai ajutor social unuia care nu îndeplinește criteriile. Asta pe de-o parte te face “un om bun” în ochii unora (pentru că arată că ai suflet, că ești milostiv), iar pe cel care a primit ajutorul social (fără să îndeplinească criteriile) îl face vulnerabil la șantajul electoral (dacă nu votează pentru cine trebuie, nu va mai primi ajutoarele)”
 • Dorin Florea a reaprins în România flacăra conflictului între oameni, care a provocat măcelul de la Târgu-Mureş, din martie 1990

  „În acelasi timp, reducând fondurile de ajutor social (pentru că sunt mai greu de obținut), crește valoarea lor – adică dorința lumii de a le avea. Asta creează un conflict social între diferitele categorii de săraci, respectiv între săracii care primesc și săracii care nu primesc. Acest conflict se numește conflictul sărac – sărac, și este bine studiat de sociologi. Iarăși, acest conflict este speculat de brokerii electorali, inclusiv de primari, pentru a șantaja lumea să voteze cu cine trebuie

 • „Perversitatea acestui tip de soluții, spune prof. Mareș, este că făcând condițiile ajutorului social tot mai draconice (ceea ce sună bine pentru mulți), crește exponențial și posibilitățile de corupție și clientelism politic. Deci, precum istoria, și sociologia ne arată că ideea domnului primar este proastă”
 • „Prima observație este una scurtă: un proiect ca cel propus de domnul Dorin Florea nu are ce căuta în discuția publică. Punct. Apoi, motivul descris de domnul primar este adevărat și serios. Însă eliminarea sa este poate una din cele mai grele probleme ale omenirii, eliminarea sărăciei. Orice copil are dreptul la viață, libertate și la a-și urma calea spre fericire. Dar nu rupându-l de familia sa, deși familia poate fi un motiv principal pentru care el crește în sărăcie, fără igiena de bază și fără educație”
 • „Totuși, cum se poate rezolva paradoxul de a nu lua copilul de la familia sa, limitând efectele negative ale sărăciei familiei sale? În primul rând, nu cred că există o soluție unică, ce poate fi legiferată printr-o lege bine gândită și structurată. Condițiile sunt mult prea diferite de la loc la loc”
 • „Gândindu-mă la exemplul concret pe care îl știu dintr-un sat mureșean, cred că se pot suplini o parte din lipsurile familiei prin programe locale de after school. Lucrurile nu sunt simple, și ar trebui început cu câteva proiecte pilot pentru a înțelege ce funcționează și ce nu. Asta ia timp, răbdare, și perseverență. Dar este singura cale prin care se pot construi proiecte sociale care să aibă consecințe pozitive”

(Alex Doboli este absolvent al Universității „Politehnica” din Timisoara și University of Cincinnati, din Statele Unite ale Americii. Este doctor în „Computer Science”. Din 2000, activează ca profesor la Stony Brook University, din New York)

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Primarul cu discurs nazist care se crede Dumnezeu. Dorin Florea, din Târgu Mureş, nu mai vrea copii de ţigani. Reacţii dure din societate

* Ce n-a știut ministrul Vela la întâlnirea cu penalul Cumpănașu: „Unchiul” s-a lăfăit într-un Touareg al Jandarmeriei, cumpărat de Carmen Dan și pus la dispoziție de Fifor!

* Răsplata pentru slujirea lui Dragnea. Viorica Dăncilă a rămas șomeră și cu ștampila de „proastă”

* Măcel între PSD-iști. Olguța Vasilescu îl acuză pe Ponta că a dat-o pe mâna DNA

* Două gunoaie: primarul PNL care făcea sex cu minore în birou și fruntașa USR dedulcită la șpăgi „pe model PSD-ist

* Rareș Bogdan, atac la Dan Barna: „Sfatul meu e să lase aroganțele!” Cei doi s-au contrat pe tema alegerilor locale

* Carmen Dan i-a dat cadou lui Dragnea, abuziv, un BMW de 100.000 de euro, din banii românilor

* Carmen Dan și-a recompensat găzarii de la Jandarmerie cu sute de televizoare de 1.000 de euro bucata! Plus: limuzine de lux pentru demnitarii PSD

* Noile buletine provoacă scandal în biserică. Presa ortodoxă îl acuză pe Patriarhul Daniel că a pactizat cu CIP-ul

 

- Advertisement -

3 COMENTARII

 1. Bun! Si in SUA s-au rezolvat problemele rasiale ?Ca eu nu-mi amintesc sa fi auzit de exemplul SUA de a rezolva aceste probleme,dimpotriva! Sa -si rezolve occidentul problemele cu rasistii lor si dupa aceea vom accepta critici ca suntem nazisti!Nu ca apar pe nemernicul asta de primar traseist,basist si acum esuat in partiduletul lui tariceanu,Doamne fereste!O tampenie spusa de un oficial marunt,este o tampenie cu T mare,dar nu mai mult,ca nu suntem in timpul dictaturii lui Antonescu totusi,nu credeti,dlor jurnalisti?

  • Stimată doamnă Lia,ați răspuns cam ca Hrușciov în anii 1950 când,la interpelarea unui senator american cu privire la grave încălcări ale drepturilor omului(gulagul,stimată doamnă!) a răspuns „Voi vorbiți,care îi linșați pe negri!”…

 2. Adevarul va contrazice D-le profesor.Dreptul la libertate il ai atat cat iti este permis.Nu poti sa faci decat ce iti impune;viata,societatea in care traiesti.Daca sunte-ti atat de revoltat D-le prof.va recomand sa va donati salarriul fetelor de tigani obligate de familiile lor sa faca copii la 12 ani,ca apoi sa le exploateze,trimitindu-le la cersit cu copiii in brate.Sunteti cate unii care va dati mari aparatori ai drepturilor omului,dar numai in vorbe,restul nu faceti nimic.Am 80 de ani.Va pot da numeroase exemple cu comportamentul tiganilor,traitepe pe viu de mine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -