Un primar PSD din Olt a murit zdrobit de propria combină de treierat, după ce 27 de ani nu l-au clintit din funcție nici DNA, nici ANI, nici adversarii politici. A fost informator al Securității

0
736
Primarul Tudor Udrea și componența politică a Consiliului Local din comuna Obârșia

Un personaj controversat și tragic: Tudor Udrea (PSD), primarul comunei Obârșia din județul Olt de 27 de ani, din 1996. A fost anchetat de DNA, a fost condamnat la închisoare cu suspendare (pentru neglijență în serviciu), a fost dovedit informator al Securității, a fost incompatibili, dar nimic nu l-a clintit, timp de peste un sfert de veac, din scaunul de primar. Doar propria combină agricolă, cu care treiera grâul, i-a venit de hac.

Tragedia a avut loc sâmbătă seara, 12 august, în jurul orei 20,40, în timp ce primarul se afla pe câmp. Conform unor informații, Tudor Udrea venise să verifice felul în care funcționa combina de treierat, care era staționată, dar cu componentele de tăiere în funcțiune. Într-un moment de neatenție, primarul ar fi devenit prizonierul propriei mașinării. Mai exact, i-a fost prins piciorul în partea frontală a utilajului. A fost rănit grav la un picior, alegându-se cu o hemoragie masivă.

Cei prezenți la fața locului n-au reușit să-l ajute, nici n-au știut cum să-i oprească hemoragia.

Nici echipajul medical chemat în ajutor, când a ajuns la locul nenorocirii, n-a avut nicio șansă să-l salveze, era deja prea târziu. Tudor Udrea a murit din cauza hemoragiei masive.

Trupul neînsuflețit al primarului a fost transportat la Spitalul Orășenesc Corabia.

Comunicat IPJ Olt: „Polițiștii au identificat trupul neînsuflețit al unui bărbat în vârstă de 64 de ani”

Inspectoratului de Poliție Județean Olt a transmis:

„La data de 12 august, în jurul orei 20,40, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană ar fi fost surprinsă și accidentată de un utilaj agricol (combină agricolă), pe un teren agricol situat în extravilanul comunei Obârșia, județul Olt.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Vișina, care au identificat trupul neînsuflețit al unui bărbat, în vârstă de 64 de ani, din comuna Obârșia, județul Olt. Trupul bărbatului a fost transportat la Spitalul Orășenesc Corabia, în vederea efectuării necropsiei.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind continuate cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”.

Tudor Udrea

Informator al Securității, condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare

Deși, de-a lungul timpului, Tudor Udrea a avut mai multe probleme cu legea, oamenii l-au reales mereu. În urmă cu 10 ani, el a fost declarat informator al Securității, însă nici acesată decizie definitivă nu l-a împiedicat să rămână primar „pe viață” în comună. Dar nici viața nu e eternă, iar în cazul de față a fost curmată brutal și tragic.

În febra alegerilor din 2020, USR Olt sublinia problemele cu legea pe care le avea „primarul etern” din localitatea olteană: ”Primarul PSD Tudor Udrea din Obârșia, primar de 30 de ani, a fost condamnat penal azi la 4 luni cu închisoarea pentru neglijență în serviciu. Udrea este și colaborator dovedit al Securității, potrivit unei hotărâri irevocabile din 2012 a CNSAS. Și totuși, deși este incompatibil de 8 ani, este tot în funcție”.

Primar sub patru președinți. În Consiliul Local, PSD are 7 consilieri din 11

Comuna Obârșia se află în sudul județului Olt, aproape de Dunăre. Este o comună cu o populație destul de mică: la ultimul recensământ efectuat în România, cel din 2011, Obârșia număra 2.902 locuitori, în scădere față de recensământul anterior, cel din 2002, când fuseseră înregistrați 3.225 de locuitori.

Localizarea geografică a comunei Obârșia

Administrația comunei Obârșia este asigurată de primar și de Consiliul Local, format din 11 consilieri, în următoarea componență actuală: PSD – 7, PNL – 1, PUSL (partidulețul lui Dan Voiculescu) – 1.

Tudor Udrea se afla la al 7-lea mandat de primar. Pe primul l-a obținut în 1996, apoi a „recidivat” în 2000, 2004, 2008, 2012, 2016 și 2020. Se pregătea ca anul viitor să candideze din nou, fără vreo emoție că ar putea pierde funcția supremă în comună.

Udrea a fost primar sub patru președinți ai României, unul chiar în două perioade diferite: Ion Iliescu, Emil Constantinescu, din nou Ion Iliescu, apoi Traian Băsescu și Klaus Iohannis.

„Drum lin printre îngeri, om bun și prieten drag!”

Adrian Chesnoiu

Liderii politici din Olt, mai ales cei ai PSD, au transmis mai multe mesaje de condoleanţe, în urma trecerii în nefiinţă a primarului comunei Obârşia, Tudor Udrea.

PSD Olt, pe pagina sa de Facebook: „Cu profundă tristețe am aflat de trecerea în neființă a primarului comunei Obârșia, Tudor Udrea. Gândurile noastre sunt alături de familia și prietenii săi în aceste momente dificile. Dumnezeu să-i odihnească sufletul!”.

Deputatul Adrian Chesnoiu (PSD), fost ministru al Agriculturii în Guvernul Ciucă: „Vestea trecerii în neființă a primarului comunei Obârșia, Tudor Udrea, m-a întristat profund! Gândurile mele sunt îndreptate către familia sa și întreaga comunitate care l-a iubit și respectat atât de mult! Dumnezeu să-l aibă în pază, iar celor apropiați să le dea puterea să treacă peste această grea încercare! Drum lin printre îngeri, om bun și prieten drag!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ciolacu și trei miniștri se duc la Bruxelles să cerșească dreptul de a supra-îndatora România, pentru a păstra pensiile speciale și a-și salva clientela nesătulă

* Numărul angajaților la stat a continuat să crească și în lunai mai (+4.395) și în iunie (+490)!

* Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

* Recompensă regească pentru judecătoarea care lua șpagă de la interlopi: pensie specială de 4.000 €/lună + bonus de 200.000 € pentru 5 ani nemunciți + 53.000 € șpagă neconfiscată. A scăpat de judecată prin prescrierea faptelor, după două decizii ale CCR

* „Nu, Marcel, nu merge să fugi când vine nota de plată! Voi ați creat dezastrul. Voi, PSD și PNL, patronați de Iohannis!”

* Orlando Teodorovici se gudură grețos pe lângă Șoșoacă: „S.O.S. este un partid frecventabil” / „Doamna Șoșoacă este omul cu care poți să faci echipă” / „Oamenii din S.O.S. vor binele României” / Școala de Vară a S.O.S. România este mediatizată de Nașul TV, oficina clanului Șoșoacă

* Raport EFOR: Banii partidelor, primiți ca subvenție de la stat, sunt înghițiți de televiziunile tot mai nesătule. În 6 luni, 12 din cele 25 de milioane de euro primite de partide au ajuns la presă

* EDITORIAL CARTIANU. Inginerul Ursu n-a murit. Polițistul Gigină n-a murit. La Colectiv, nimeni n-a murit. Nici la Revoluție, nici la mineriade…

* Despre gâlceava elitei bogate a Bisericii cu lumea. Studiul de caz nr. 2: Facultatea de Teologie din Constanța, din ograda lui jupân Teodosie Putinistul

NESIMȚITUL SĂPTĂMÂNII: Ion Mînzînă, fostul PRM-ist care vrea mai multă clientelă PSD la „cașcavalul” Consiliului Județean Argeș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here