miercuri, februarie 28, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaUn nou pericol în Mariupol: epidemia de holeră. În acest an ar...

Un nou pericol în Mariupol: epidemia de holeră. În acest an ar putea muri 10.000 de oameni din cauza epidemiei

-

În orașul Mariupol din regiunea Donbass, aflat sub ocupație rusă, sunt șanse mari pentru producerea unei catastrofe sanitare. Ar fi vorba despre o epidemie de holeră – o boală extrem de contagioasă, provocată de bacteria Vibrio cholerae. Din pricina ei, până la sfârșitul anului ar putea muri aproximativ 10.000 de oameni, spun autoritățile ucrainene.

Comisarul pentru drepturile omului din Rada Supremă a Ucrainei, Liudmila Denisova, fost ministru al Muncii și Protecției Sociale, a avertizat despre acest pericol major.

Afirmațiile Liudmilei Denisova au fost ulterior întărite de directorul regional pentru Situații de Urgență pentru Regiunea Europeană din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, Dorit Nitzan. Toate informațiile sunt preluate de site-ul Obozrevatel.com.

Reprezentantul OMS a declarat, în cadrul unui briefing din 17 mai, că organizația se pregătește deja să-i ajute cât mai repede posibil pe ucrainenii infectați cu holeră. Un asemenea focar ar putea să apară oricând, din cauza calității proaste a apei potabile din Mariupolul devastat de bombardamentele Rusiei.

- Advertisement -

„Apa din canalizare este amestecată cu apa potabilă în Mariupol. Pregătim vaccinuri, cooperăm cu organizații non-guvernamentale care pot merge acolo și pot sprijini oamenii”

Dorit Nitzan, oficial OMS: „Primim informații de la organizații neguvernamentale că apa din canalizare este amestecată cu apa potabilă în Mariupol. Aceasta este plină de bacterii, duce la răspândirea multor boli, în special holera. Ne pregătim pentru asta, pregătim vaccinuri, cooperăm cu organizații non-guvernamentale care pot merge acolo și pot sprijini oamenii”.

E o probabilitate mare ca, odată izbucnită, holera să se extindă și în alte așezări ocupate temporar de armata putinistă, mai ales în cele în care alimentarea cu apă potabilă a fost restabilită parțial.

Și în Consiliul orășenesc Mariupol s-a exprimat o ipoteză groaznică legată de prezența holerei în Ucraina. Site-ul Obozrevatel.com dezvăluie că între 150.000 și 170.000 de civili continuă să supraviețuiască în orașul blocat de invadatorii ruși: „Trăind sub un bombardament constant, fără mijloace de subzistență și îngrijire medicală, până la sfârșitul anului, peste 10.000 de oameni ar putea muri acolo din cauza bolilor și a unui stil de viață insuportabil”.

- Advertisement -

„Având în vedere numărul cadavrelor rămase sub casele distruse, cu consecințele naturale ale descompunerii în perioada caldă, o epidemie de amploare amenință orașul în viitorul apropiat”

La rândul său, comisarul Liudmila Denisova a subliniat că, potrivit Convenției de la Geneva, statul rus este obligat să asigure și să mențină pe teritoriul ocupat condiții satisfăcătoare din punct de vedere al sănătății și salubrității. În același timp, trebuie să ia măsurile preventive necesare pentru a preveni răspândirea bolilor infecțioase și a epidemiilor.

Principalul motiv al unui dezastru sanitar ar fi, spune ea, lipsa apei, sistemele de canalizare deteriorate și cadavrele rămase sub dărâmăturile caselor. În acest sens, avertizează Denisova, apa mizerabilă din canalizare poate ajunge în Marea Azov și pe străzile orașului Mariupol.

Comisarul pentru drepturile omului Liudmila Denisova: „Având în vedere numărul cadavrelor rămase sub casele distruse, cu consecințele naturale ale descompunerii în perioada caldă, o epidemie de amploare amenință orașul în viitorul apropiat. Apa mizerabilă poate ajunge chiar și în mare sau pe străzile orașului. Rușii au închis coridoarele umanitare pentru cetățenii care așteptau evacuarea în vecinătatea orașului, așa că aceștia sunt nevoiți să se întoarcă la Mariupol”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cum arată un violator în serie din armata rusă. Bulat Fassakov (20 de ani) – acasă era „băiatul mamei”, în Ucraina a devenit o bestie care viola fete sub amenințarea armei

* Dezvăluiri-șoc: cancelarul Germaniei era omul Moscovei, marxist fanatic, ataca NATO și SUA ca „militariști iresponsabili”. Olaf Scholz și-a ascuns legăturile cu regimul est-german

* Putin are exact stilul lui Hitler: ia decizii în locul coloneilor și comandă de la Kremlin ce să facă brigăzile din Ucraina – spun serviciile secrete occidentale

* 7 caricaturi devastatoare ale unui artist rus la adresa lui Putin. Moartea l-a luat deja de mână pe tiranul de la Kremlin

* Un deputat rus amenință SUA: „Cenușa nucleară va veni de la voi!” / Finlanda, Suedia și țările baltice „vor trebui zdrobite”, „vrem să le distrugem”

* VIDEO. „Păpușa de fier a lui Putin”, șocată în direct la Rossia 1: un colonel veteran a spus că „mitul ucrainenilor demoralizați e fals, ei pregătesc un milion de soldați; toată planeta e împotriva noastră!”

* Consilierul lui Zelenski: „Putin a chemat ambulanța chiar în toiul nopții. A avut probleme de sănătate foarte mari”

* Demența unui artist genial devenit putinist irecuperabil. Emir Kusturica: „Scopul ultimelor două războaie este acela de a șterge rușii și sârbii de pe fața pământului” / „Acțiunile SUA au dus la nenorocirile din Donbass, și nu introducerea trupelor rusești”

Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

General ucrainean ex-KGB: „SUA și Marea Britanie controlează orice puncte strategice de pe teritoriul Rusiei”

Iohannis: „Pentru creșterea prețurilor, nu căutați vinovați în clasa politică, Guvern, Parlament! Putin e de vină”

Trompeta rusească George Simion: „Deblocați portul Constanța de navele din Ucraina!”. Contul liderului AUR colcăie de xenofobie, conspirații și ură

* Coaliția PSD-PNL-UDMR a masacrat Codul Rutier. „Au băgat înapoi toate șmecheriile de scăpat cu carnetul pentru cei care încalcă grav regulile de circulație”

* Sorin Oprescu, înșfăcat de o brigadă specială în Grecia. Ofițerii l-au dibuit la Atena. Fugarul așteaptă extrădarea, care în acest stat se face foarte greu

* Cum arată vila din Viena a fiului lui Sorin Oprescu. Mircea Oprescu și soția sa locuiesc într-un cartier select

* STENOGRAME. Mafia de la metrou, condusă de Rădoi (PSD), plănuia lichidarea ministrului Drulă (USR) cu rakeți ucraineni! „Punem preț pe două capete, Drulă și directorul. Şi-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace!”

* RECHIZITORIU. Fiul mafiotului Rădoi închiria spațiu la metrou cu 250 de euro pe lună și îl subînchiria cu 2.800. Profit: 237.600 de euro în 9 ani

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -