Un derbedeu își scuipa colegii, înjura, chiulea, împiedica desfășurarea orelor, dar instanța i-a anulat scăderea notei la purtare. Părinții elevului au făcut scandal și au amenințat profesorii

0
1894

Tribunalul din Alba Iulia a emis o dubioasă sentință de anulare a scăderii notei la purtare pentru un derbedeu care, anul trecut, în timp ce se afla în clasa a VII-a, și-a terorizat colegii și profesorii, relatează Ziare.com. Povestea este o exacerbare grotescă, transpusă în zilele noastre, a celebrei schițe “Domnul Goe”, a lui Caragiale.

Adolescentul își scuipa colegii, murdărea clasa și perturba orele, chiulea și înjura. Când au fost anunțați de profesori, părinții golanului au devenit, la rându-le, agresivi și au amenințat-o pe dirigintă. Instanța a constatat că faptele s-au petrecut, că părinții au avut „comportament de neînțeles”, dar le-a dat dreptate!

Individul era elev la Școala Gimnazială “Avram Iancu”, din Alba Iulia. Profesorii au făcut tot posibilul ca să-l liniștească fără să aplice pedepse. Întâi au stat de vorbă cu el și cu părinții, au recomandat evaluare psihologică și un control mai bun asupra programului acestuia, apoi i-au dat mustrare. În final, i-au scăzut nota la purtare întâi la 9, iar ulterior i-au mai coborât-o un punct, la 8.

Tatăl a amenințat-o pe dirigintă pentru că a îndrăznit să se plângă de faptele golanului, mama i-a jignit pe ceilalți părinți și a fost eliminată din grupul de WhatsApp

Lucrurile au degenerat, însă, pentru că elevul nu și-a schimbat comportamentul, iar părinții, în loc să-l cumințească, au devenit la rându-le agresivi atât cu cadrele didactice, cât și cu ceilalți părinți. În final, au dat în judecată școala și au obținut, în mod incredibil, anularea sancțiunilor.

În instanță, reprezentanții școlii au explicat că elevul fugea de la ore, strângând peste 10 absențe, și avea un comportament total neadecvat. Ei le-au recomandat părinților să-i facă o evaluare psihologică și să-i supravegheze programul mai îndeaproape.

Părinții au replicat depunând contestații la deciziile școlii. Aceștia i-au luat partea tânărului “domn Goe”, spunând că are doar 5 absențe nemotivate, la alte 4 lipsind pentru că era bolnav.

Tatăl a dat școala în judecată și, pe 29 septembrie, Tribunalul Alba a anulat mustrarea scrisă și scăderea notei la purtare primite de elev.

Sentința este cu atât mai inexplicabilă cu cât însuși judecătorul descrie în motivare cum atât elevul, cât și părinții acestuia s-au comportat inadmisibil, iar decizia scăderii notei la purtare era perfect acoperită de regulamentele școlare în vigoare: „Demersul pârâtei (n.r. – școala) a reprezentat un ultim semnal de alarmă pentru părinții elevului, pentru a lua măsurile necesare îndreptării acestuia. Nu a dorit afectarea viitorului elevului și consider că în situația adoptării de către părinți a unei atitudini corespunzătoare și comportamentul minorului se va îndrepta.

Este de neînțeles în special reacția mamei, care la nenumăratele sesizări cu privire la comportamentul elevului făcute atât de către diriginte, cât și de către ceilalți părinți, a adoptat un comportament ostil, jignitor, fapt ce a dus chiar la eliminarea sa din grupul WhatsApp înființat de părinții elevilor clasei. Școala a apreciat că nu se poate tolera comportamentul elevului care scuipa colegii, înjura, murdarea clasa și deranja orele – comportament de natură a afecta atât ceilalți colegi, cât și cadrele didactice.

Aceste abateri au fost aduse la cunoștința părinților elevului, care însă nu au luat niciun fel de măsuri pentru îndreptarea elevului, ci din contra, au adoptat o atitudine ostilă față de profesoara – dirigintă, care a fost chiar amenințată pentru faptul că aceasta s-a plâns de comportamentul elevului. Chiar din cuprinsul acțiunii rezultă că reclamantul nu a negat faptul că a comis faptele pentru care i s-a aplicat sancțiunea de scădere a notei la purtare, conform prevederilor Regulamentului școlar și a Statutului elevului în vigoare”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Patriarhul Daniel amenință Guvernul cu mânia divină: “Regimul comunist a căzut, în 1989, la câteva luni după ce a interzis închinarea la sfintele moaște”

VIDEO. Garcea, revoluționarul Securității: „Vă chem în Piața Victoriei! Nu mai suport!”

Încă o murătură artistico-conspiraționistă: agramatul Mihai Mărgineanu. Apără tâmpeniile lui Dan Bittman jignind „turma” și „multele oi senile” care respectă regulile anti-pandemie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here