Umbrărescu “rade” tot. Firma sa a câștigat și licitația pentru drumul expres Brăila – Galați

2
3523

Lăudată de oficialii guvernamentali și dat drept exemplu de firmă românească eficientă, compania UMB Spedition, proprietarea omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, a câștigat miercuri și licitația pentru drumul expres Brăila – Galați. În urmă cu doar o zi, reprezentanții UMB Spedition semnaseră și contractul pentru executarea unui tronson de 31 de kilometri din Autostrada A3 (Transilvania).

UMB Spedition Bacău va proiecta și executa drumul expres Brăila – Galați, au anunțat reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, spune că aceasta este prima parte a drumului expres Focșani – Brăila – Galați.

Umbrărescu este implicat și în construcția centurii ocolitoare a orașului Galați

Umbrărescu are la dispoziție 10 luni să proiecteze drumul și încă 24 de luni să-l termine. Așadar, în vara anului 2023, lucrarea ar trebui dată în folosință.

„Prima componentă este secțiunea Focșani – Brăila. Sunt 76 kilometri și am reușit în acest an, pe 19 iunie, să semnăm contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de execuție, iar pe 27 iulie am emis ordinul de începere a lucrărilor. A doua secțiune a acestui drum expres este Brăila – Galați, cu cei 11 kilometri. Am reușit prin CNAIR să finalizăm etapa de licitație. Perioada de proiectare este de 10 luni, iar cea de execuție de 24 de luni. În ipoteza fără contestații, ne dorim ca în octombrie să semnăm contractul de proiectare și execuție“, a spus Bode.

Tot miercuri, Guvernul a semnat și contractul pentru proiectarea și execuția centurii ocolitoare a Galațiului. Contractul este de 705 milioane de lei și a fost câștigat de consorțiul SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade.

„Varianta de ocolire Galați este un obiectiv esențial în dezvoltarea acestei zone. Este parte componentă a drumului expres Focșani – Brăila – Galați. Cu cei 33,6 kilometri, astăzi vom semna contractul de proiectare și execuție și, după finalizarea etapei de proiectare, de 12 luni, vom trece la execuția acestui proiect, termenul stabilit prin contract fiind 42 de luni”, spune ministrul Transporturilor. Așadar, centura ocolitoare a Galațiului ar trebui să fie gata în 5 ani.

La parafarea actelor, petrecută la Galați, a asistat și premierul Ludovic Orban.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

2 COMENTARII

  1. Păi 33 de km in 5 ani??… pe teren plat ??…ce lucrează doar miercurea și vinerea??…alți fac in 5 ani 100 de Km de autostradă !!..în munți…nu vă dau exemple că le puteți găsi pe net!!…în ritmul asta in vreo 400 de ani vom avea culoarul pan european și autostrada Moldovei gata…!!..cât de Comarnic Brașov aleluia…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.