vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNewsNavalnîi a fost externat! Opozantul lui Putin, otrăvit cu Noviciok, cere Rusiei...

Navalnîi a fost externat! Opozantul lui Putin, otrăvit cu Noviciok, cere Rusiei să-i returneze hainele oprite când a fost transportat la Berlin

-

Aleksei Navalnîi, politicianul rus otrăvit de regimul Putin și internat pe 22 august, în stare critică, într-un spital din Berlin, a fost externat marți. Medicii germani nu doar că au reușit să-i salveze viața, dar spun că Navalnîi are șanse să se recupereze complet.

„Starea de sănătate a pacientului s-a îmbunătăţit într-o asemenea măsură încât tratamentul medical a fost întrerupt”, au anunțat miercuri reprezentanții Spitalulului Charite, din Berlin, unde a fost tratat Navalnîi.

Disidentul rus a fost otrăvit cu Noviciok în camera sa de hotel din Tomsk, în august, pe când se pregătea să se întoarcă la Moscova din Siberia. Ceva neașteptat s-a întâmplat – se presupune că Navalnîi nu a băut tot paharul în care îi fusese turnată otrava –, așa că acesta a scăpat cu viață în mod miraculos. I s-a făcut rău în avion, care s-a întors de urgență la Tomsk. Politicianul a fost internat inițial în spitalul din localitate, iar autoritățile ruse au încercat să blocheze accesul familiei și al prietenilor la pacient.

S-a făcut un apel internațional și, la presiunile Occidentului, Putin a acceptat să-l lase să fie transportat la Berlin. Medicii de acolo au reușit să-i salveze viața lui Navalnîi.

- Advertisement -

În sticlele din camera de hotel, luate de apropiații victimei, au fost depistate urme de Noviciok. Navalnîi cere acum să-i fie returnate și hainele cu care era îmbrăcat, convins că se vor găsi urme de otravă și pe ele. “M-au trimis gol”, a declarat acesta, referindu-se la faptul că a fost dezbrăcat și trimis așa, cu avionul, în Germania.

Testele care au depistat Noviciok (o otravă sintetizată de cercetătorii armatei sovietice înainte de 1989 și socotită armă chimică) în corpul lui Navalnîi au fost făcute în laboratoare separate din Germania, Franța și Suedia.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -