Ultimele informații despre ofensiva Ucrainei în Herson: „Forțele blindate continuă să atace și au împins linia frontului înapoi, exploatând apărarea slabă. Rusia, conform doctrinei sale, încearcă să astupe golurile cu unități mobile”

0
4364
Harta ofensivei ucrainene în Herson în ziua de marți, 30 august

Ucraina își continuă ofensiva din zona Herson, împotriva invadatorilor ruși, folosind cu destul succes forțe blindate împotriva unor linii defensive destul de subțiate. Rușii încearcă să asupe găurile din linia frontului cu unități mobile aduse din rezervă, scrie Ministerul Apărării din Marea Britanie miercuri, în buletinul său zilnic de știri despre evoluția războiului din Ucraina.

Unitățile cu care armata rusă încearcă să cârpească frontul din Herson sunt aduse de pe frontul de est, adică din zona Donbass, scriu britanicii. Acest lucru poate arăta criza de rezerve a Rusiei, care e nevoită să ia dintr-un loc pentru a astupa spărturile apărute în altul.

Moscova face eforturi să grăbească trimiterea de noi întăriri în Ucraina, scriu britanicii. S-a format un nou corp de armată, alcătuit din voluntari, care a plecat de lângă capitala rusă pe 24 august, iar noile unități vor fi desfășurate pe linia frontului. Impactul lor va fi destul de limitat, estimează serviciile de informații britanice, deoarece unitățile par a fi subdimensionate ca număr de oameni și, în plus, noii recruți n-au avut suficient timp pentru a fi instruiți corespunzător.

Alte surse, atât din tabăra bloggerilor pro-ruși, cât și a ucrainenilor, au remarcat zilele trecute că înaltul comandament rus a decis să risipească unitățile noului corp din Armata a 3-a de-a lungul imensei linii de front (peste 1.000 de kilometri), în loc să le concentreze într-un anumit loc, pentru a obține o superioritate locală. Acest lucru indică faptul că rușii nu se mai gândesc la vreo ofensivă majoră și preferă să-și fortifice pozițiile defensive.

Raportul serviciilor de informații britanice: „Forțele blindate ucrainene au continuat de luni să atace Gruparea de forțe sudice a Rusiei pe mai multe axe din sudul țării“

Forțele blindate ucrainene au continuat de luni să atace Gruparea de forțe sudice a Rusiei pe mai multe axe din sudul țării.

Formațiunile ucrainene au împins linia frontului înapoi la o anumită distanță în unele locuri, exploatând apărarea rusă relativ slab susținută.

În conformitate cu doctrina sa, Rusia va încerca probabil acum să astupe golurile din linia sa folosind unități mobile de rezervă desemnate în prealabil. Printre acestea se vor număra probabil unele dintre cele din Gruparea de forțe din Est.

Rusia continuă să accelereze încercările de a genera noi întăriri pentru Ucraina. Batalioanele de voluntari ale noului Corp al Armatei a 3-a au plecat de la baza lor de origine de lângă Moscova până la 24 august, foarte probabil pentru a fi desfășurate mai departe în Ucraina.

Eficacitatea operațională a acestor unități nu este cunoscută. Este foarte probabil ca Corpul 3 al Armatei a 3-a să fie în criză de personal, iar aceste trupe au avut parte de o pregătire limitată.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* A murit Mihail Gorbaciov, ultimul președinte al URSS, care a contribuit decisiv la încheierea Războiului Rece. Avea 91 de ani

* VIDEO. Contraofensiva ucraineană din Herson: recruții ruși din republicile autoproclamate au fugit! „Nu-i pot condamna. Astupăm găurile cu parașutiști”

* Experții militari ruși, terifiați de loviturile ucrainene cu sisteme HIMARS: „Sunt incredibil de precise. Singurul lucru care ne rămâne este să lipim trei icoane pe poartă”

* Partizanii ucraineni au spulberat un hotel din Melitopol, unde spionii ruși ai FSB se distraseră cu prostituatele locale. Cei scăpați teferi au fugit în pantaloni scurți

* „Săgețile” Rusiei s-au întâlnit la Măciuca: extremistul Simion a fost cununat religios de anarhistul Teodosie, „tămâiați” de propagandistul Ciutacu

* „Cârtițele” AUR din presă: Ciutacu, Turcescu, Dan Diaconescu. Cei trei au participat la paranghelia propagandistică a lui George Simion, susținută grețos de RTV

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* Cât câștigă pe an un șef la Poliția Locală Iași, pensionat la 46 de ani: 128.460 de lei pensie și 137.253 de lei salariu și sporuri de la Primărie

* Ruptură brutală între Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu! „Am spălat de păcate un mic monstru. Am greșit. I-am iertat toate mizeriile pe care mi le-a făcut de-a lungul anilor”

* Șoc la US Open: Simona Halep a fost eliminată în turul 1, de către o ucraineancă de 20 de ani, venită din calificări!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.