marți, aprilie 23, 2024
AcasăSportȘoc la US Open: Simona Halep a fost eliminată în turul 1,...

Șoc la US Open: Simona Halep a fost eliminată în turul 1, de către o ucraineancă de 20 de ani, venită din calificări!

-

La aproape 31 de ani (îi va împlini pe 27 septembrie), Simona Halep a ratat o nouă ediție a US Open, singurul turneu de Grand Slam în care n-a ajuns în finală. Cea mai bună tenismenă română din istorie a fost eliminată luni seara, în primul tur, de o ucraineancă de 20 de ani, de pe locul 124 mondial, cre a ajuns pe tabloul principal după ce a trecut de cele trei tururi ale calificărilor.

Nici colaborarea cu francezul Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams, n-a ajutat-o pe Simona Halep să scape de inconstanța care a costat-o mult în carieră. Românca a început din nou cu un prim set catastrofal (2-6), a revenit vijelios în setul 2 (6-0) și se părea că va defila spre turul 2, dar a urmat o nouă reprezentație de neîncredere, în setul decisiv (4-6).

Învingătoarea Simonei, Daria Snigur, are 20 de ani și 5 luni și ocupă locul 124 în clasamentul WTA. Ucraineanca a ajuns pe tabloul principal după ce le-a învins, în calificări, pe Tessah Andrianjafitrimo (Franța), Yanina Wickmayer (Belgia) și Nao Hibino (Japonia).

Blestemul US Open

US Open este turneul de Grand Slam în care Simona Halep a înregistrat cele mai slabe rezultate din cariera sa. A câștigat Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019), a jucat finala la Australian Open (2018), iar performanța maximă la Openul de la New York a fost semifinala din 2015 (învinsă de italianca Flavia pennetta, cea care avea să și câștige trofeul). În total, Halep a jucat 5 finale de Mare Șlem: trei la Roland Garros, una la Wimbledon și una la Australian Open.

- Advertisement -

A fost a 12-a participare a Simonei Halep la US Open și a patra eliminare în primul tur, ceea ce i s-a mai întâmplat doar la Australian Open. La New York a pățit la fel în 2010 (învinsă de sârboaica Jelena Jankovici), 2017 (rusoaica Maria Șarapova) și 2018 (estona Kaia Kanepi).

Pentru prezența în primul tur de la US Open 2022, Simona Halep va primi un cec în valoare de 80.000 de dolari și 10 puncte WTA. Ea a depășit deja 40 de milioane de dolari din premiile câștigate în tenis, fiind pe locul 3 în clasamentul all-time la acest aspect, după surorile Serena și Venus Williams.

Învingătoarea de luni a Simonei, Daria Snigur, avea 147.838 de dolari înainte de US Open, unde și-a asigurat deja alți 121.000 de dolari.

- Advertisement -

Simona Halep riscă să iasă din nou din Top 10, unde a reintrat chiar în această lună, după un an de „navigat” spre locul 20.

Și Jaqueline Cristian a fost eliminată, dar era un rezultat previzibil, adversara sa fiind a doua jucătoare a lumii. Jaqueline a rezistat până la 3-3 în primul set, apoi a pierdut 9 ghemuri consecutive. A fost primul meci al româncei după o pauză de peste 6 luni, din cauza unei accidentări (ultima dată jucase pe 22 februarie, la Doha – Qatar).

În schimb, Gabriela Ruse a reușit s-o elimine, după un meci dramatic, pe australianca de origine rusă Daria Saville (fostă Gavrilova). Este o performanță deosebită a Gabrielei, care nu mai jucase niciun meci de 41 de zile, interval în care a trecut și printr-o operație. Miercuri, în turul 2, românca va întâlni una dintre favorite, Cori Gauff (nr. 12 WTA).

Rezultatele de luni:

  • Daria Snigur (Ucraina, 124) – Simona Halep (7) 6-2, 0-6, 6-4
  • Anett Kontaveit (Estonia, 2) – Jaqueline Cristian (77) 6-3, 6-0
  • Gabriela Ruse (101) – Daria Gavrilova-Saville (Australia, 58) 3-6, 6-2, 6-4

Alte două românce debutează marți:

  • Sorana Cîrstea (37) – Laura Siegemund (Germania, 182)
  • Irina Begu (42) – Elise Mertens (Belgia, 33)

Explicațiile Simonei Halep

„Consider că (Daria Snigur – n. red.) a jucat un tenis extraordinar, a făcut un meci foarte bun. Am jucat un pic sub presiune pentru că a avut niște mingi foarte precise, foarte aproape de linie, foarte apăsate… Nu prea a sărit mingea și a jucat destul de iute.

Aș putea să mai spun că nu am găsit soluții pentru meciul de astăzi și îmi pare rău că am pierdut, bineînțeles, dar adversara mea a jucat foarte bine astăzi și cred că a meritat să câștige, pentru că pe final am făcut și niște greșeli destul de ușoare. Puteam să revin, nu se știa ce se putea întâmpla, dar nu am găsit soluția potrivită astăzi.

E o jucătoare foarte talentată, jocul ei mi-a pus cele mai mari probleme. Dă niște lovituri pe care nu prea le-am așteptat, nu am mai jucat niciodată împotriva ei. Are un tenis destul de ciudățel, dar destul de bun, pune presiune și lovește mingea din orice poziție, dă foarte bine.

Totul m-a surprins și, din păcate, nu am reușit să găsesc soluții astăzi. Îmi pare rău, dar asta este viața și ăsta e sportul. Mergem înainte.

Habar n-am ce urmează, o să văd, o să vorbesc cu antrenorul meu. Vreau doar să mă odihnesc și să mă liniștesc după meciul ăsta. Nu e o înfrângere ușoară, dar nu am ce să fac, nu mai pot să schimb nimic. Privesc înainte și o să încerc să mă motivez să fiu mai bună la următoarele meciuri.”

Daria Snigur: „Meciul acesta este pentru Ucraina”

„Sunt foarte fericită. E greu să spun ceva acum. Am dat ce am avut mai bun astăzi și am câștigat în final.

Vreau să-i mulțumesc Simonei. Pentru mine a fost o expriență deosebită să joc împotriva ei. Vreau să le mulțumesc celor care m-au sprijinit astăzi.

Meciul acesta este pentru Ucraina, pentru familia mea și pentru fanii mei. Vă mulțumesc încă o dată tuturor!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Simona Halep triumfă la Toronto, urcă pe locul 6 în lume și are șanse mari să se califice la Turneul Campioanelor

* Cu cine joacă FCSB și CFR Cluj în grupele Conference League: West Ham United, Anderlecht, Slavia Praga, plus danezi, turci și kosovari

Grupele Ligii Campionilor, ediția 20222-2023. Tripletă-șoc în Grupa C: Bayern München – Barcelona – Inter Milano

Trei fotbaliști ex-iugoslavi pun România în vitrina cupelor europene: CFR Cluj și FCSB în grupe, U Craiova eliminată la penalty-uri după ce conducea în prelungiri

David Popovici i-a depășit deja, la viteză, pe legendarii Michael Phelps și Caeleb Dressel. După recordul mondial la 100 m liber, are și al treilea timp din istorie la 200 m liber. La nici 18 ani, e dublu campion mondial și dublu campion european

Deși a triumfat la Wimbledon, Djokovici a căzut pe locul 7! Antivaccinsmul și războiul l-au doborât. La începutul anului era lider detașat

Reacția lașă/fricoasă a campioanei de la Wimbledon când a fost întrebată despre războiul lui Putin: „Nu înțeleg întrebarea. Engleza mea nu e cea mai bună”

Un Munte Negru pentru fotbalul românesc: 0-5 cu echipa unei țări cu o populație cât un sfert din București! 1-6 în 10 zile – atât poate o federație-de-șobolani

Real Madrid nu e o echipă, e o legendă! Nici nu trebuie să se mai prezinte la stadion, te bate doar cu istoria

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -