sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăFără categorieBlogger militar pro-rus, afiliat mercenarilor Wagner, recunoaște înfrângerea în Herson: "O mână...

Blogger militar pro-rus, afiliat mercenarilor Wagner, recunoaște înfrângerea în Herson: „O mână de trupe speciale și parașutiști au făcut tot ce-au putut. Sparți în 4, s-au retras. Au luat decizia corectă”

-

Propaganda rusă care continuă să susțină că ofensiva ucraineană din Herson a fost respinsă cu pierderi uriașe a primit o puternică palmă de la bloggerul militar pro-rus care scrie sub pseudonimul “Grey Zone” pe canalul săul de Telegram cu peste 277.000 de urmăritori. Afiliat mercenarilor Wagner, de unde și primește informațiile, bloggerul a desființat marți rapoartele triumfaliste ale presei putiniste, scriind că parașutiștii și membrii trupelor de comando ruși au fost nevoiți să se retragă sub presiunea ucrainenilor.

„Grey Zone” (Zona Gri) explică faptul că unitățile de elită rusești au fost „sparte” în patru de violentul atac pornit de ucraineni începând de luni. Combatanții au rezistat până ce a devenit clar că vor pierde, după care s-au retras, scrie bloggerul afiliat Wagner. El a criticat foarte dur comandamentul armatei ruse, care n-a răspuns solicitărilor repetate de ajutor din partea artileriei și a aviației. În același timp, bloggerul ia peste picior „știrile” din presa rusă privind așa-zisele pierderi colosale ale armatei ucrainene.

Dincolo de textul publicat de bloggerul militar pro-rus, explicația pentru pasivitatea artileriei și a aviației rusești poate fi căutată tocmai în evoluțiile din ultimele săptămâni. Ucrainenii au distrus cu rachete HIMARS zeci de depozite de muniție, puncte de comandă și control, stații de comunicații și radar. E foarte posibil ca rușii pur și simplu să nu mai aibă muniția necesară pentru a asigura baraje de artilerie cerut de trupele de pe front. Aviația a primit o lovitură grea prin distrugerea aeroportului din Crimeea, de acum câteva săptămâni, când s-au pierdut zeci de avioane. Apărarea antiaeriană a ucrainenilor s-a îmbunătățit foarte mult după sosirea echipamentelor occidentale, iar rușii nu mai riscă să-și vadă distruse avioanele de zeci de milioane de dolari într-o zonă extrem de nesigură.

- Advertisement -

Tonul critic al bloggerului „Grey Zone”, atipic pentru linia propagandiștilor Moscovei, care au mare grijă la ceea ce spun și scriu, poate fi de asemenea explicabil. Mercenarii Wagner fac notă discordantă în peisajul forțelor armate rusești. Sunt unități separate, care nu se supun ordinelor venite de la generali. Compuse în general din foști soldați și ofițeri din armata regulată rusă, aceste forțe din grupul Wagner nutresc în general un profund dispreț față de comandamentul trupelor guvernamentale, despre care știu din proprie experiență cât e de corupt și incompetent. Ei au o largă independență în rândurile trupelor Moscovei, mai ales că acum e mare nevoie de prezența lor pe front.

Blogger militar afiliat mercenarilor Wagner: „Ce puteau să facă în această situație? Puteau, desigur, să ceară să se tragă asupra lor și să se înscrie în categoria «din prostia cuiva rezultă eroismul cuiva». Pur și simplu nu are sens“

Astăzi, toate canalele scriu despre respingerea cu succes a ofensivei forțelor armate ale Ucrainei, declarând un record de 1.200 de morți de către inamic, precum și o cantitate nebună de vehicule de luptă lovite.

Să lăsăm aceste cifre pentru cei care vor să citească despre regimentele distruse o dată pe zi și să nu se gândească.

- Advertisement -

Vom vorbi despre cei care au ținut piept acestei ofensive. Despre băieții care s-au dus la datorie fără să se întrebe nimic și care se aflau pe una dintre direcțiile principale ale străpungerii.

O mână de trupe de comando și parașutiști au fost asaltați de 9 tancuri, 7 vehicule de luptă de infanterie și o hoardă de infanteriști. Au rezistat cum au putut, chiar și după ce au început problemele cu artileria solicitată (sunt tot mai multe întrebări în ceea ce privește sprijinul solicitat – aici vizăm și aviația).

Da, nu au rămas toți acolo, murind eroic și «distrugând 500 de oameni inamici și 50 de tancuri». Ce puteau să facă în această situație? Puteau, desigur, după ce au tras câteva RPG-uri, să distrugă câteva piese de echipament, iar apoi, din cauza forțelor superioare ale inamicului și neputându-se retrage, să ceară să se tragă asupra lor și să se înscrie în categoria «din prostia cuiva rezultă eroismul cuiva». Pur și simplu nu are sens. Sparți în patru, au început să se retragă și au luat decizia corectă.

Da, nu toți au părăsit bătălia. Asta se întâmplă în război, și veșnică amintire pentru voi, băieți. Sunteți cei mai buni, l-ați f…t atât de tare pe inamic în aceste luni, încât acesta are ordin tacit să nu vă ia prizonieri. Luptați la limita forțelor voastre. Suntem mândri să vă cunoaștem și ne bucurăm să vă ajutăm.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* A murit Mihail Gorbaciov, ultimul președinte al URSS, care a contribuit decisiv la încheierea Războiului Rece. Avea 91 de ani

* VIDEO. Contraofensiva ucraineană din Herson: recruții ruși din republicile autoproclamate au fugit! „Nu-i pot condamna. Astupăm găurile cu parașutiști”

* Experții militari ruși, terifiați de loviturile ucrainene cu sisteme HIMARS: „Sunt incredibil de precise. Singurul lucru care ne rămâne este să lipim trei icoane pe poartă”

* Partizanii ucraineni au spulberat un hotel din Melitopol, unde spionii ruși ai FSB se distraseră cu prostituatele locale. Cei scăpați teferi au fugit în pantaloni scurți

* „Săgețile” Rusiei s-au întâlnit la Măciuca: extremistul Simion a fost cununat religios de anarhistul Teodosie, „tămâiați” de propagandistul Ciutacu

* „Cârtițele” AUR din presă: Ciutacu, Turcescu, Dan Diaconescu. Cei trei au participat la paranghelia propagandistică a lui George Simion, susținută grețos de RTV

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* Cât câștigă pe an un șef la Poliția Locală Iași, pensionat la 46 de ani: 128.460 de lei pensie și 137.253 de lei salariu și sporuri de la Primărie

* Ruptură brutală între Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu! „Am spălat de păcate un mic monstru. Am greșit. I-am iertat toate mizeriile pe care mi le-a făcut de-a lungul anilor”

* Șoc la US Open: Simona Halep a fost eliminată în turul 1, de către o ucraineancă de 20 de ani, venită din calificări!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -